Σαρωτικός ανασχηματισμός και μετά εκλογές;Ποιοι μιλούν για Συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ εντός του 2020;

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:41 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
ανασχηματισμός

Έντονες είναι οι διεργασίες στο Μέγαρο Μαξίμου με πλήθος πληροφοριών και διαρροών, από τους λεγόμενους…. Κύκλους του Πρωθυπουργού. Οι διαρροές αυτές έρχονται ίσως κι ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που δημιούργησε την εντύπωση των πρόωρων εκλογών.

«Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει.

Ωστόσο, οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας», σημείωσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ανασχηματισμός και μετά εκλογές;

Οι κύκλοι του Πρωθυπουργού  διαρρέουν ότι θα προηγηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου σαρωτικός ανασχηματισμός με την απομάκρυνση 5 έως 7 πρωτοκλασάτων υπουργών που έχουν απογοητεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ενός αριθμού μεταξύ 10 έως 15 υφυπουργών.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν εκλογές (Ιούλιο μετά τις πανελλήνιες το νωρίτερο) και ένα μήνα μετά τις πρώτες εκλογές (με λίστα κι απλή αναλογική) οι δεύτερες με ενισχυμένη αναλογική.

Οι διαρροές θέλουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό να είναι με λιγότερο στελέχη από το κέντρο και την κεντροαριστερά. Ένα σχήμα πιο κοντά στη λαϊκή δεξιά, πιθανώς διότι ο σκληρός πυρήνας των γαλάζιων ψηφοφόρων δεν αποδέχθηκαν ποτέ στελέχη από το ΠΑΣΟΚ να έχουν κυβερνητικές θέσεις.

Ομιλία στη Βουλή για την οικονομία

Live | Η κυβέρνηση έκανε μία σαφή επιλογή: Προστάτεψε την υγεία των πολιτών. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, δαπανήσαμε πόρους προκειμένου να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 30. April 2020
Ομιλία στη Βουλή για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης

Ομιλία στη #Βουλή για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. #Vouli #Covid19

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 30. April 2020

One thought on “Σαρωτικός ανασχηματισμός και μετά εκλογές;Ποιοι μιλούν για Συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ εντός του 2020;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *