Ποιος είναι ο Κίκος Μαρτίνος | Η κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του | Πώς ξέφυγε από τα χέρια των κακοποιών

Κίκος Μαρτίνος | Κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του | Πώς ξέφυγε από τα χέρια των κακοποιών

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι ένα από τα ισχυρότερα εφοπλιστικά “τζάκια” της χώρας. Ο Κίκος Μαρτίνος εναντίον του οποιου έγινε απόπειρα απαγωγήςτο 2013 είναι ο μεγάλος γιος του Ανδρέα Μαρτίνου και εγγονός της θρυλικής Αθηνάς, της γυναίκας που έχει σφραγίσει με την παρουσία της την ελληνική ναυτιλία.

Ήταν Δεκέμβριος του 2013 όταν απαγωγείς προσπάθησαν να αρπάξουν τον νέο άντρα.

Οι απαγωγείς δεν τα κατάφεραν όπως στην περίπτωση Περικλή Παναγόπουλου. Ο 33χρονος τότε Κίκος Μαρτίνος, ο γιος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου αντέδρασε ψύχραιμα και μεθοδικά απέναντι στους επίδοξους απαγωγείς του στη Βουλιαγμένη. 

Αλλωστε είχε εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσει αυτη την στιγμή που μοιάζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Όλο το σκηνικό της απόπειρας απαγωγής

Ο Κίκος Μαρτίνος με ένα σπορ αυτοκίνητο μάρκας AUDI τύπου RX, στις 3.30 ανεβαίνει την οδό Αιόλου. Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς αντιλήφθηκε ότι ένα λευκό σιτροέν από την πρώτη στιγμή που βγήκε από τα γραφεία της εταιρείας, είχε κολλήσει από πίσω του. Στην συμβολή της με την Ηρακλειδών υπάρχει το πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ.

Ένα κλειστό φορτηγάκι των επίδοξων απαγωγέων μπαίνει στο πάρκινγκ και βγαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο του γιού του εφοπλιστή προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.Αιόλου και Ηρακλειδών έγινε η απόπειρα απαγωγής του Μαρτίνου και Πάτμου και Αθηναϊδος έκαψαν το κλειστό βανάκι Πηγή: Bing Maps (http://www.bing.com/maps/)

Από το φορτηγάκι βγαίνουν δυο άτομα με όπλα τα οποία στρέφουν εναντίον του υποψήφιου θύματός τους.
Ταυτόχρονα πίσω από το αυτοκίνητο του γιου του εφοπλιστή εμφανίζεται ένα άσπρο σιτροέν με δυο επιβάτες και με κλεμμένες πινακίδες ίδιου αυτοκινήτου.

Εκείνος, δεν χάνει την ψυχραιμία του και κάνει όπισθεν διεμβολίζει το σιτροέν και συνεχίζει με την όπισθεν και επιστρέφει στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Βουλιαγμένης 141 και Αιόλου.
Τα γραφεία της Ναυτιλιακής MINERVA της οικογένειας Μαρτίνου
Οι δράστες έκαψαν το βανάκι σε αλσύλιο στην οδό Καλύμνου και στην οδό Αθηναϊδος και Πάτμου κάηκε το σιτροέν. Στην συνέχεια μπήκαν σε ένα τζιπ με κλεμμένες πινακίδες και εξαφανίστηκαν.
Σημειώνεται ότι ο Κίκος Μαρτίνος είχε εκπαιδευτεί για το ενδεχόμενο απόπειρας απαγωγής του.

Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα των επίδοξων απαγωγέων - ΦΩΤΟ NEWSIT

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Κίκος Μαρτίνος

Είναι ο μεγάλος γιος του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας Μαρτίνου και έχει δύο αδελφές την Αλίκη και την Αταλάντη. Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Λιβανού, κόρη του εφοπλιστή  Γιώργου Λιβανού και έχουν έναν γιο τον Ανδρέα. Τόσο ο μυθικός γάμος του Κίκου και της Μαρίνας στο Λονδίνο, οσο και η παραμυθένια βάφτιση του γιου τους στο ιδιόκτητο νησί Κορωνίδα των Λιβανών, άφησαν εποχή και ακόμη συζητιούνται στους κοσμικούς κύκλους.

Ο Κίκος Μαρτίνος πριν παντρευτεί τη Μαρίνα Λιβανού ήταν περιζήτητος εργένης. Τον Ιούνιο του 2009 μετά από δύο χρόνια σχέσης, έγινε ο γάμος που συζητήθηκε πολύ στους κοσμικούς κύκλους καθώς δύο πασίγνωστες “θαλασσινές” οικογένειες ενώθηκαν.

Η Μαρίνα, κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Λιβανού και της Λίτας Βοϊβόδα, και ο Κίκος παντρεύτηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Στο μυστήριο παρευρέθηκαν, όπως είναι φυσικό, πολλά ηχηρά ονόματα από την εφοπλιστική και την ευρύτερη επιχειρηματική σκηνή, όχι μόνο της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό.

Η μητέρα του Κίκου, κυρία Αλεξανδρα Μαρτίνου είναι αντιπρόεδρος της Ενωσης “Μαζί για το Παιδί” και είναι γνωστή για τις φιλανθρωπίες της και την ανάγκη της να βοηθά τα παιδιά και όχι μόνο. Διάσημη είναι και η ξαδέλφη του, Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του Θανάση Μαρτίνου, η οποια ειναι βουλευτής της ΝΔ.

Η ιστορία της πανίσχυρης οικογένειας Μαρτίνου

Ο παππούς της οικογένειας Γιάννης Μαρτίνος ήταν ο μεγαλύτερος αντικέρ στην μεταπολεμική Αθήνα. Διατηρούσε ένα από τα πιο φημισμένα καταστήματα με αντίκες στην οδό Πανδρόσου 50 στο Μοναστηράκι. Το θρυλικό παλαιοπωλείο που πολλοί ονόμαζαν “σπηλιά του Αλαντίν” απέφερε τα πρώτα μεγάλα κέρδη στην οικογένεια.

Ωστόση η γυναίκα του Γιάννη Μαρτίνου, η θρυλική Αθηνά, το γένος Μεθενίτη η οποία ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας αποφάσισε να επενδύσει στη ελληνική ναυτιλία και στη θάλασσα και δεν έχασε.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ίδρυσε τη ναυτιλιακή Thenamaris, η οποία ως τα τέλη της επόμενης δεκαετίας γιγαντώθηκε.

Η Αθηνά και ο Γιάννης Μαρτίνος απέκτησαν 3 αγόρια και μια κόρη, τον Θανάση, τον Κωνσταντίνο (τον φωνάζουν Ντίνο), τον  Ανδρέα και την Ελένη. Τα αγόρια όπως ήταν φυσικό ασχολήθηκαν με την ναυτιλία ενώ η Ελένη κράτησε την γκαλερί στο Μοναστηράκι

Στο τιμόνι της Thenamaris παρέμεινε για χρόνια η θρυλική Αθηνά Μαρτίνου και όταν αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία στα παιδιά της οι υιοι Μαρτίνοι αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους επαγγελματικούς. Το 1991 ο Θανάσης Μαρτίνος  αποχωρεί από την εταιρεία για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean(East Med).

Στα μέσα της ιδιας δεκαετίας και ο Ανδρέας Μαρτίνος αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά του και δημιουργεί την εταιρεία Minerva Marine. Στο τιμόνι της Thenamaris θα παραμείνει ο μικρότερος σε ηλικία από τα τρία αδέρφια, ο Ντίνος Μαρτίνος.

Όλες οι εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των δεξαμενόπλοιων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *