Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2024 | Τα βήματα για τους διορισμούς εκπαιδευτικών φέτος | Από το ΦΕΚ και την Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό, μέχρι την κατάθεση των αιτήσεων

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2024 | Από το ΦΕΚ και την Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό, μέχρι την κατάθεση των αιτήσεων

Τα βήματα για τους διορισμούς εκπαιδευτικών φέτος

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το επόμενο χρονικό  διάστημα αναμένεται το ΦΕΚ (Κοινή Υπουργική Απόφαση – ΚΥΑ) με τον καθορισμό κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση του αριθμού των 10.000 κενών θέσεων που θα καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι νέοι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν από τους ισχύοντες Πίνακες ΑΣΕΠ (για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – ΕΑΕ) και από τους νέους Οριστικούς Πίνακες ΑΣΕΠ (για την Γενική Εκπαίδευση), εκ των οποίων οι πίνακες για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένονται έως τις αρχές Αυγούστου 2024

Τι ακολουθεί

1. Η Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις, η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ-Τεύχος ΑΣΕΠ και η οποία θα περιέχει και την κατανομή των θέσεων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή. Η Πρόσκληση, όπως όλα δείχνουν, θα αφορά στις αιτήσεις για μόνιμο διορισμό  όπου υφίστανται εν ισχύ Αξιολογικοί Πίνακες ΑΣΕΠ, ενώ η Πρόσκληση για αιτήσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μετατίθεται για το χρονικό σημείο στο οποίο θα υπάρχουν διαθέσιμοι οι Οριστικοί Πίνακες 

2. Την Πρόσκληση-Υπουργική Απόφαση από την Υπουργό Παιδείας με την κατανομή των θέσεων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή.

3. Την Εγκύκλιο της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας ΥΠΑΙΘΑ με την προθεσμία αιτήσεων, οι οποίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr).

Στη συνέχεια: Θα έχουμε την κατάθεση αιτήσεων από τους υποψήφιους μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, για να ακολουθήσουν οι Πίνακες με τα ονόματα των διορισθέντων και το σχετικό ΦΕΚ.

Στόχος, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι τελευταίοι διορισμοί στο β΄ 10ήμερο Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ στα σχολεία τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *