Γιατί οι μετοχές της General Electric (GE) είναι πιο καυτές από την Apple, τη Meta ή την Tesla

Γιατί οι μετοχές της General Electric (GE) είναι πιο καυτές από την Apple, τη Meta ή την Tesla

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στη Wall Street της αρέσει αυτό που βλέπει στη General Electricσημειώνει ο Theo Francis στη The Wall Street Journal

Οι μετοχές του βιομηχανικού ομίλου έχουν υπερδιπλασιαστεί το περασμένο έτος, ξεπερνώντας τις επιδόσεις των Meta Platforms, Apple, Tesla και όλων εκτός από μια χούφτα κορυφαίων εταιρειών του δείκτη S&P 500.

Η τιμή της μετοχής έρχεται καθώς ο κατασκευαστής εργάζεται για να απλοποιήσει τις δραστηριότητές του ολοκληρώνοντας τη διάσπασή του σε τρεις εισηγμένες εταιρείες.

Το μέλλον της GE επικεντρώνεται στην αεροδιαστημική της επιχείρηση, η οποία κατασκευάζει κινητήρες τζετ και έχει επωφεληθεί από την ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια.

image 4


Η GE έχει εξασφαλίσει μεγάλες παραγγελίες για τους κινητήρες αεριωθουμένων της καθώς η Airbus και η Boeing ενισχύουν την παραγωγή.

Οι μετοχές διαπραγματεύονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών και η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αντίθετα, ο S&P 500 στο σύνολό του σημείωσε άνοδο περίπου 13% τους τελευταίους 12 μήνες.

Συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, η GE απέδωσε 69% μέχρι στιγμής φέτος και 108% για τους 12 μήνες έως τις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Ο S&P 500 επέστρεψε περίπου 19% από έτος μέχρι σήμερα και περίπου 15% για τους 12 μήνες έως τις 21 Ιουλίου.

Στις αρχές του 2024, η GE αναμένεται να διαχωρίσει τις δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – μονάδες που αποτελούσαν περίπου το 46% των εσόδων της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο.

Η εταιρεία έχει ήδη διακόψει τις δραστηριότητές της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η GE κατέχει περίπου το 13,5% της GE HealthCare και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να πουλήσει τις συμμετοχές της στην εταιρεία με την πάροδο του χρόνου.

Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της GE τον Μάιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Larry Culp-κεντρική photo, είπε ότι «την επόμενη χρονιά, θα έχουμε τρεις GE, η καθεμία με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, στρατηγική ευελιξία» και με επενδυτές που είναι ενθουσιασμένοι να τις κατέχουν ως καθαρά παιχνίδια.

Αυτό που θα μείνει από τη σημερινή General Electric είναι η αεροδιαστημική. Η αεροδιαστημική μονάδα της GE έχει επωφεληθεί από την ευρεία παγκόσμια επιστροφή στις πτήσεις, με τη χωρητικότητα σχεδόν πίσω στα προπανδημικά επίπεδα και τις αεροπορικές εταιρείες που απαιτούν περισσότερη συντήρηση στους κινητήρες τους.

Η GE έχει ωφεληθεί περισσότερο από την ανάκαμψη στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, με τους κινητήρες της να κυριαρχούν στον παγκόσμιο στόλο των Boeing 787 και ως η μοναδική επιλογή κινητήρα στο νέο Boeing 777X, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025. Η εταιρεία και η κοινοπραξία CFM αεροσκαφών και κινητήρων CFM με τη γαλλική Boebusst και την Boeing εξασφάλισαν παραγγελίες για τη φετινή χρονιά.

Η GE αδυνατίζει εδώ και χρόνια, πουλώντας μονάδες που κατασκεύαζαν συσκευές κουζίνας και ατμομηχανές μεταφοράς εμπορευμάτων, έναν χρηματοοικονομικό κλάδο που κατείχε ακίνητα και μίσθωνε αεροσκάφη, καθώς και τις δραστηριότητές της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

im 818733

Όταν η GE είχε μια σειρά από επιχειρήσεις, πρώην στελέχη και επενδυτές είπαν ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε αδικαιολόγητη γραφειοκρατία που την καθιστούσε αναποτελεσματική και δύσκολη τη διαχείρισή της. Οι επενδυτές θα μετρήσουν την πρόοδο της GE όταν η εταιρεία ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την Τρίτη.

«Η ιστορία γίνεται πιο απλή, γίνεται πιο καθαρή και η αγορά που μας έχει μείνει είναι μια καλή αγορά που ανακάμπτει καλά», δήλωσε ο Robert Spingarn, επικεφαλής αναλυτής αεροδιαστημικής και άμυνας στη Melius Research.

Η εταιρεία συνεχίζει να πουλά εξοπλισμό και υπηρεσίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας—επιχειρήσεις που δεν έχουν τόσο καλή απόδοση όσο οι αεροπορικές δραστηριότητες τον τελευταίο καιρό.

Προς το παρόν, οι επενδυτές προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν εάν η σύντομα ανεξάρτητη μονάδα της Vernova σκοντάψει πολύ άσχημα, σύμφωνα με τον Spingarn. «Όσο λιγότερα ακούμε από τη Vernova, τόσο το καλύτερο», είπε.

Επιπλέον, οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν καλύτερες από ό,τι αναμενόταν η Wall Street το πρώτο τρίμηνο, ενισχύοντας την καθοδήγηση της εταιρείας ότι αναμένει να δημιουργήσει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 3,6 έως 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος 2023 από αναλυτές της Wall Street έχουν αυξηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, στα 2,05 δολάρια ανά μετοχή από 1,98 δολάρια ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence.

Οι μετοχές της GE έχουν εκτοξευθεί στο παρελθόν, κλείνοντας στο ιστορικό υψηλό των 360,05 δολαρίων τον Αύγουστο του 2000. Ακόμη και σε πρόσφατα ανεβασμένα επίπεδα, οι μετοχές υποχωρούν κατά 69% από αυτό το υψηλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *