Γιώργος Προκοπίου | Στην Ιαπωνία με στόχο μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Σκαραμαγκά

Στη διαχείριση του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου πέρασαν από 1 Φεβρουαρίου, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ενώ τις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Στην Ιαπωνία έρχομαι 30 χρόνια  και έχουμε χτίσει 27 βαπόρια στην Ιαπωνία και έχουμε συνεργασίες με πολλά ναυπηγεία.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τώρα κοιτάμε για ενέργεια, πώς μπορούμε να πάρουμε από εδώ μηχανήματα για ηλεκτροπαραγωγή για τη δημιουργία μονάδας φυσικού αερίου. Κάναμε επαφές με εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού, για τη νέα μονάδα στο Σκαραμαγκά, εφόσον βέβαια  οριστικοποιηθεί η συναλλαγή και πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις.

Ακόμη είναι στα σπάργανα η προσπάθεια, αλλά κάνουμε τώρα το σχεδιασμό γιατί η θέση του Σκαραμαγκά είναι ιδανική για μονάδα παραγωγής ενέργειας», σημείωσε ο κ. Προκοπίου σε αποκλειστική του δήλωση στο mononews .

Όπως εξήγησε η θέση του Σκαραμαγκά είναι ιδανική γιατί είναι κοντά  στη θάλασσα, κοντά στη Ρεβυθούσα, με την οποία συνδέεται με αγωγό, ενώ σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων περνάει καλώδιο 150.000 Volt.

«Έχουμε κάνει προμελέτες για τη νέα μονάδα και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση του Σκαραμαγκά για να συνεχίσουμε.

Συζητήσαμε και για την τεχνολογία, που θα χρησιμοποιήσουμε, και για τα συμπληρωματικά έργα της μονάδας που σχεδιάζουμε τόσο για δέσμευση άνθρακα όσο και για τη δυνατότητα που θέλουμε να έχει να καίει και υδρογόνο.

Ωστόσο, όλα αυτά τα σχέδια ακόμη είναι σε φάση μελετών.

Από τη συνολική περιοχή των 750 στρεμμάτων για τη μονάδα χρειάζονται 40 στρέμματα ακόμη κάνουμε προμελέτες και σχέδια για την αξιοποίησή τους. Είναι βιομηχανική περιοχή υψηλής όχλησης και αυτήν την περίοδο πολλά πέφτουν στο τραπέζι», σημείωσε.

Σχετικά με το ιαπωνικό ενδιαφέρον βιομηχανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, τόνισε ότι οι Ιάπωνες είναι πολύ συντηρητικοί επενδυτές. «Αν όμως αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα, και με δεδομένο ότι είμαστε πολλά χρόνια πελάτες τους, μπορούν να έρθουν να επενδύσουν εδώ», σημείωσε στο mononews.

Όσο για το ναυπηγείο σημείωσε ότι η στόχευση είναι ο Σκαραμαγκάς να κατασκευάζει εξειδικευμένα πλοία και δε θα ανταγωνιστεί ποτέ τα μεγάλα ναυπηγεία του κόσμου.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours