Αλλάζουν χέρια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Περνούν και επίσημα στον Γιώργο Προκοπίου | Στόχος μέχρι 30 Ιουνίου να έχουν όλοι προσληφθεί

Αλλάζουν χέρια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Περνούν και επίσημα στον Γιώργο Προκοπίου | Στόχος μέχρι 30 Ιουνίου να έχουν όλοι προσληφθεί
Αλλάζουν χέρια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Περνούν και επίσημα στον Γιώργο Προκοπίου | Στόχος μέχρι 30 Ιουνίου να έχουν όλοι προσληφθεί

Στη διαχείριση του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου περνούν από 1 Φεβρουαρίου, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ενώ τις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα  όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά « Η Τρίαινα»:

«Κλείνει σήμερα ένας μεγάλος κύκλος στη ζωή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η ειδική διαχείριση ολοκλήρωσε ουσιαστικά το έργο της, παραμένει μόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των πληρωμών των πιστωτών, μέσω του πίνακα διανομής που θα συνταχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους ο Ευάγγελος Μπαλογιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».

Όπως επισημαίνεται, το Ναυπηγείο από σήμερα δεν λειτουργεί και οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τις αποδοχές από το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι και την 31-1-2023.

«Μέχρι 31-1-2023 θα λάβουμε και τη διαφορά του 35% από την ειδική διαχείριση. Η εκκαθάριση και εξόφληση από την ειδική διαχείριση της διαφοράς του 35% για τον μήνα Ιανουάριο καθώς και για την άδεια και το επίδομα αδείας 2023 θα γίνει μέχρι τις 10-13 Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα, νομίζουμε ότι το έχουμε αποδείξει, είμαστε απόλυτα ειλικρινείς απέναντί σας. Σας λέμε πάντα όλη την αλήθεια, είτε αυτή είναι ευχάριστη είτε είναι δυσάρεστη. Δεν σας κρύβουμε τίποτα. Η εξέλιξη των γεγονότων της τελευταίας, τουλάχιστον, περιόδου, επιβεβαιώνει αυτό που λέμε. Ό,τι σας λέγαμε για τα οφειλόμενα, τις διαδικασίες και τις χρονικές περιόδους υλοποίησης, τηρήθηκαν κατά γράμμα», τονίζεται.

«Με τον ίδιο τρόπο σας μιλάμε και σήμερα. Με απόλυτη ειλικρίνεια, σας περιγράφουμε το τι περιμένουμε να γίνει από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα έχουμε συζητήσει και μας έχουν διαβεβαιώσει από τα Υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας αλλά και Εργασίας μετά τη σημερινή μας συνάντηση. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, ο πρώτος και βασικός στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι να μην υπάρχει κενό εργασίας και κενό αμοιβών για τους εργαζόμενους. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται.

Στις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Για το διάστημα μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση αυτή, το Ναυπηγείο δεν θα λειτουργεί και οι εργαζόμενοι δεν θα πηγαίνουμε στο Ναυπηγείο, παρά μόνο όσοι έχουν οριστεί από τις διευθύνσεις του και την ειδική διαχείριση ως προσωπικό ασφάλειας. Με την ψήφιση όμως από τη Βουλή της ρύθμισης , οι ατομικές μας συμβάσεις που θα υπογραφούν με το Πολεμικό Ναυτικό θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή, όσες μέρες και αν περάσουν μέχρι να ψηφιστεί η ρύθμιση και να υπογραφούν οι συμβάσεις μας, οι εργαζόμενοι θα λάβουμε κανονικά τις αποδοχές μας από 1ης Φεβρουαρίου. Για τον τρόπο αμοιβής και άλλων εκκρεμοτήτων έχει κανονιστεί συνάντηση με τους αρμοδίους του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως είναι κατανοητό απ’ όλους, το πρόγραμμα του ΠΝ που θα ξεκινήσει από την 1η Φεβρουαρίου είναι ένα πρόγραμμα γέφυρα, που το επιδιώξαμε και το πετύχαμε προκειμένου να μη μείνουμε χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό μέχρι να προσληφθούμε από τον κ. Προκοπίου. Γιατί το Ναυπηγείο πλέον ανήκει στον κ. Προκοπίου. Έτσι, όταν ο κ. Προκοπίου αναλάβει τη διοίκηση του Ναυπηγείου και αρχίσει τις προσλήψεις, τα πράγματα σταδιακά θα αλλάζουν. Στόχος μας είναι, μέχρι 30 Ιουνίου που θα τελειώσει το πρόγραμμα του ΠΝ, να έχουμε όλοι προσληφθεί από τον κ. Προκοπίου», καταλήγει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.