Ο πλούτος του Παπαδημούλη πλήττει τον Τσίπρα- Ποιος είναι ο Ευρωβουλευτής που βαραίνει το ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλη

Φαίνεται πως στο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ως βαρίδι το Δημήτρη Παπαδημούλη. Η αποκάλυψη για τα ακίνητα που κατέχει και νοικιάζει σε ΜΚΟ για να διαμένουν μετανάστες προκάλεσε αίσθηση.

Σαφώς και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σχεδόν αυτόματα, κάλυψε τον Ευρωβουλευτή της ωστόσο φαίνεται πως αυτό ήταν αντανακλαστική κίνηση κι όχι επιθυμία της Κουμουνδούρου.

Όλοι (εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ) γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια του Δημήτρη Παπαδημούλη, ωστόσο αυτή τη στιγμή έχει στοχοποιηθεί ο Ευρωβουλευτής και ο Αλέξης Τσίπρας καλείται σε ‘απολογία’.

syriza tsipras

Η εικόνα ενός Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να νοικιάζει μέρος των ακινήτων σε ΜΚΟ, σε πρόσφυγες και μετανάστες, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν για την δράση κάποιων ΜΚΟ, που ενεργούσαν παράνομα και παράτυπα, όπως και για κυκλώματα μεταναστών, αλλά κυρίως, μετά και για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το «ξήλωμα» του καθεστώτος «φιλοξενίας» μεταναστών, προκαλεί εύκολη  κριτική και αντιδράσεις.

Σαφώς και επίσης και η εικόνα αυτή ενοχλεί και το ‘αριστερό’ ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι δε συνάδει με την ιδεολογία της. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιάννης Μπαλάφας φρόντισε να αποστασιοποιηθεί δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα αγόραζε τόσα ακίνητα με σκοπό να τα εκμεταλλευτεί.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και το ότι οι ενοικιαστές του κ.Παπαδημούλη δεν έχουν ελεγχθεί αν ήταν νόμιμα στη χώρα μας ή όχι, τότε το θέμα κινδυνεύει να πλήξει ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ.

Εν κατακλείδι βλέπουμε πως η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δείξει πως ελέγχει το κόμμα του και πως όλα βαίνουν καλώς προς το συνέδριο (το φθινόπωρο) ώστε να επανέλθει σε κυβερνητικό ρυθμό αποτυγχάνει καθώς βάλλεται κι από δεξιά κι από αριστερά.

Και το τελευταίο πονάει πολύ το ΣΥ νασπισμό της ΡΙΖ οσπατιστικής Α ριστεράς.

Βιογραφικό του Δημήτρη Παπαδημούλη

Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Μπήκε με υποτροφία και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Εργάστηκε για 25 χρόνια ως μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων (1980-2004).
Είναι παντρεμένος με την Νάντια Σουμπασάκη και έχουν δυο παιδιά.

  • Η πρώτη του θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το 2004 – 2009, αμέσως μετά εκλέχτηκε το 2009 και το 2012 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (2009-2014).
  • Επανεκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2014. Μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, εκλέχθηκε ομόφωνα επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
    Τον Ιούλιο του 2014 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 42,1%. Τον Ιανουάριο του 2017, επανεκλέχθηκε Αντιπρόεδρος, με ποσοστό 73,5%.
  • Τον Μάϊο του 2019 εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ανέλαβε επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ε.Κ.
    Τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 60,5%.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, μετέχει σε (μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων του) δυο επιτροπές:

Την ECON (Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής) – Τακτικό Μέλος και την REGI (Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης) – Αναπληρωματικό μέλος.

Αρμοδιότητες που έχει αναλάβει ως Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.

– Ομάδα υψηλού επιπέδου για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, πρόεδρος
– Ομάδα εργασίας για την πολιτική πληροφόρησης και επικοινωνίας, μέλος
– Επιτροπή Επιλογής του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη, μέλος
– Αντικαθιστά τον Πρόεδρο στις σχέσεις του Ε.Κ. με τις Ευρωπαϊκές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις
– Αντικαθιστά τον Πρόεδρο στις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU)

Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες

– D-US, Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Τακτικό Μέλος
– D-ACP, Αντιπροσωπεία για τις Σχέσεις με τις χώρες Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού – Αναπληρωματικό Μέλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *