Τουλάχιστον 9 Έλληνες Εφοπλιστές μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο | Τα ονόματα πλοιοκτητών και πλοίων

Τουλάχιστον 9 Έλληνες Εφοπλιστές μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο | Όλα τα ονόματα πλοιοκτητών και πλοίων

Τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών, μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση αλλά και σε λιμάνια της Άπω Ανατολής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τουλάχιστον εννέα εφοπλιστές – οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης και Αγγελική Φράγκου – συνεργάζονται με τη Ρωσία

Προφανώς καμία από αυτές τις μεταφορές ορυκτών καυσίμων δεν είναι παράνομη ούτε αντίκειται σε κάποια ευρωπαϊκή οδηγία. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι δεν είναι καν ανήθικες, αφού εξασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ίσως όμως δημιουργούνται ορισμένα ερωτήματα αν διαβάσει κανείς τις δημόσιες τοποθετήσεις των μέσων ενημέρωσης που αυτοί ελέγχουν απέναντι στη Ρωσία και το διεθνές εμπάργκο εναντίον της.   

Όπως αποδεικνύεται, εκτός από πετρελαιοφόρα πλοία συμφερόντων των εφοπλιστών Αλαφούζου και Τσάκου που αναχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες από ρωσικά λιμάνια, ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρουν και βαπόρια συμφερόντων των Μαρινάκη και Μαρτίνου.

Το γεγονός αποδεικνύεται από αυτοματοποιημένο σύστημα της Greenpeace, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει την πορεία των τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στις αγορές της Δύσης και της Ανατολής, αλλά και από τη σελίδα marinetraffic.com η οποία επίσης παρακολουθεί την πορεία των πλοίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον επτά ελληνικών συμφερόντων τάνκερ, έχουν αναχωρήσει το τελευταίο 24ωρο, από ρωσικά λιμάνια με προορισμό λιμάνια της δυτικής Ευρώπης, τουλάχιστον σε μία περίπτωση λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και σε άλλη μία λιμάνι της Καραϊβικής.

Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται αυτή την ώρα στη Βαλτική Θάλασσα ή στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που επίσης αποδεικνύει ότι αναχώρησαν από τη Ρωσία πριν από λίγες ώρες.

Τα τάνκερ ελληνικών συμφερόντων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν πλω και μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο είναι τα εξής:

ALKINOOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Capital Ship Management Corp συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και κινείται προς το λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

SEASALVIA το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου (συγκεκριμένα στον Νικόλα Μαρτίνο) και αναμένεται να φτάσει σε περίπου 19 ώρες στην Κωνσταντινούπολη.

SEAFAITH το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και πλέει προς άγνωστη τοποθεσία.

SEAJEWEL το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και επίσης κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

MINERVA ALEXANDRA το οποίο ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. συμφερόντων Ανδρέα Μαρτίνου. Το εν λόγω τάνκερ κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

MINERVA HELEN το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και πλέει προς λιμάνι της Δανίας.

MINERVA OLYMPIA το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και κινείται προς την Καραϊβική Θάλασσα και συγκεκριμένα προς τις Μπαχάμες.

Τις προηγούμενες ημέρες από ρωσικά λιμάνια απέπλευσαν επίσης τα δεξαμενόπλοια:

PEGASUS STAR το οποίο ανήκει στον στόλο της Chartworld Maritime Management Corporation του εφοπλιστή Λου Κολλάκη.

BLUE PRIDE το οποίο ανήκει στον στόλο Estoril Navigation Ltd, συμφερόντων του Αλέξανδρου Καρυδόπουλου. Το εν λόγω βαπόρι, απέπλευσε από τη Ρωσία στις 12 Μαρτίου κι αναμένεται να φτάσει αύριο στην Ιαπωνία.

LIPARI το οποίο ανήκει στον στόλο της TMS TANKERS LTD. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Cardiff, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Έφυγε από τη Ρωσία χθες και αναμένεται να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη εντός του επόμενου 24ωρου.

NAVE EQUINOX το οποίο ανήκει στον στόλο της Navios Tankers Management Inc, της οποίας CEO είναι η γνωστή εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου. Απέπλευσε από τη Ρωσία χθες και ο προορισμός του είναι άγνωστος.

AMBELOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Alberta Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Ιγγλέση. Το εν λόγω τάνκερ πλέει επίσης προς άγνωστο προορισμό.

Όπως είχαμε γράψει και την Παρασκευή, φορτωμένα με ρωσικό πετρέλαιο προς λιμάνια της Δύσης είχαν αναχωρήσει και άλλα πετρελαιοφόρα ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με την εφαρμογή της Greenpeace το δεξαμενόπλοιο NISSOS CHRISTIANA με ελληνική σημαία, αναχώρησε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ την περασμένη Παρασκευή «μεταφέροντας ρωσικά ορυκτά καύσιμα προς άγνωστο προορισμό». Το συγκεκριμένο τάνκερ ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει έδρα στη διεύθυνση Εθνάρχου Μακαρίου 2, δηλαδή κοινή έδρα με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στην οικογένεια Αλαφούζου ανήκει και το τάνκερ NISSOS ANTIMILOS, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace αναχώρησε στις 4 Μαρτίου από τη Ρωσία. Το πλοίο, επίσης με ελληνική σημαία, ανήκει στην εταιρεία Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου και έχει την ίδια διεύθυνση με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στο Νέο Φάληρο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναχωρήσει από τη Ρωσία ένα ακόμη τάνκερ συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου και συγκεκριμένα το MINERVA ELEONORA, αλλά και το δεξαμενόπλοιο ARTEMIS της εταιρείας TSAKOS COLUMBIA SHIPMANAGEMENT, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *