Η κυβέρνηση σχεδιάζει… τη φυγή προς τα εμπρός | 3 βήματα για εκτόνωση της οργής από την τραγωδία στα Τέμπη

Η κυβέρνηση σχεδιάζει… τη φυγή προς τα εμπρός | 3 βήματα για εκτόνωση της οργής από την τραγωδία στα Τέμπη

Τα επόμενα βήματα μετά την τραγωδία στα Τέμπη σχεδιάζει η κυβέρνηση τα οποία από την Δευτέρα θα τεθούν στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου.

H αρχή έγινε με τη σύσταση της υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η «φυγή» προς τα εμπρός γνωρίζοντας όμως πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα επιτακτικά ερωτήματα της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία ζει ακόμα το σοκ και το θρήνο. Όμως ακολουθεί η οργή. Την οργή αυτή φοβάται το Μαξίμου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Για αυτό το λόγο συστήθηκε σε χρόνο εξπρές η ειδική επιτροπή ώστε να δώσει απαντήσεις στα «γιατί» της κοινής γνώμης που παρακολουθεί συντετριμμένη της εξελίξεις.

Το δεύτερο βήμα, που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση είναι η «επιστροφή στην καθημερινότητα». Το τέλος του τριήμερου πένθους και η επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, από τη Δευτέρα θα σημάνουν την σταδιακή επιστροφή στην πολιτική καθημερινότητα αλλά με χαμηλούς τόνους όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Από την κυβέρνηση γνωρίζουν καλά πως πρέπει να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στην κοινωνία ώστε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις χωρίς όμως κυβερνητικά ή κομματικά στελέχη να τροφοδοτούν με προκλητικές δηλώσεις και πράξεις τους την οργή των πολιτών. Πιστεύουν πως πρέπει να συνεχίσει η σύγκριση στη διαχείριση των κρίσεων με το ΣΥΡΙΖΑ (να θυμιζουν το Μάτι) αλλά διακριτικά για να μην εγείρουν το αίσθημα του κόσμου.
%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82 %CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 2018

Το τρίτο βήμα είναι η υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού εφόσον οδεύουμε προς τις κάλπες. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπο τον πρωθυπουργό στο οποίο μεταξύ άλλων θα καθοριστεί το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού κι ενδέχεται να προαναγγελθεί ο χρόνος των επόμενων  εκλογών.  

  • Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε καθοριστεί για την Παρασκευή 3 του μήνα αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε προαναγγείλει πως στην συγκεκριμένη συνεδρίαση θα δίνονταν απαντήσεις για το χρόνο των εκλογών.

Πάντως μέχρι τώρα συνεργάτες του πρωθυπουργού αρνούνται κατηγορηματικά να ανοίξουν συζήτηση για το χρόνο των εκλογών, λόγω του τριήμερου πένθους, λέγοντας πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.  

mitsotakis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *