Lloyd’s List | Οι 12 κορυφαίοι Έλληνες στο Top 100 | Αγγελικούσης – Φράγκου – Προκοπίου

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 07:49 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Lloyd’s List  Οι 12 κορυφαίοι Έλληνες στο Top 100 | Αγγελικούσης  - Φράγκου - Προκοπίου

Δώδεκα Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται στη φετινή λίστα της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2020.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης – Αngelicoussis Shipping Group)– καταλαμβάνει την έβδομη θέση, αποτελώντας τον κορυφαίο Έλληνα πλοιοκτήτη στη λίστα των Lloyd’s θέση που κατέχει σταθερά εδώ και χρόνια.

Στη 13η θέση της λίστας είναι ο Γεώργιος Προκοπίου των Dynacom/Dynagas/Seatraders.

Στην 24η θέση ο Γεώργιος Οικονόμου της TMS Group.

Την 25η θέση καταλαμβάνει η Αγγελική Φράγκου του Ομίλου Navios.

Ο Πήτερ Λιβανός GasLog/DryLog καταλαμβάνει την 35η θέση.

Ο Πέτρος Παππάς της μεγαλύτερης εταιρείας με πλοία ξηρού φορτίου Star Bulk είναι στην 37η θέση.

Ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και ιδιοκτήτης της Golden Union βρίσκεται στην 38η θέση.

Στην 59η είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης Capital Group.

Στην 60η ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare.

Στη θέση 81 της λίστας βρίσκεται η Άννα Αγγελικούση Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers.

Στην 83η είναι ο Νίκος Τσάκος της ΤΕΝ και στην 86η θέση ο Δημήτρης Φαφαλιός πρόεδρος της INTERCARGO που είναι η Ένωση ανεξαρτήτων πλοιοκτητών φορτηγών πλοίων.

Επιπλέον, στην 93η είναι η Κύπρια επιχειρηματίας Δέσποινα Θεοδοσίου Πρόεδρος της WISTA International.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται τιμής ένεκεν οι Ναυτικοί οι οποίοι είναι οι ήρωες στη διάρκεια της πανδημίας.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Robert Uggla της AP Moller Holding και Søren Skou της AP Moller Maersk. Ο Xu Lirong και ο Miao Jianmin της Cosco/China Merchants καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ενώ στην τέταρτη θέση είναι οι Zhao Guicai του ICBC Financial Leasing και Ζhao Jiong του Bocomm Financial Leasing.

Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020 | Βραβεύτηκαν Μαρτίνος – Αγγελικούση

Μερικά από τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας συμμετείχαν στην πρώτη virtual εκδήλωση των Lloyd’s List Greek Shipping Awards, που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Η Αννα Αγγελικούση κέρδισε το βραβείο «Προσωπικότητα της Χρονιάς» και ο Αθανάσιος Μαρτίνος έλαβε το Life Time Achievement Award.

Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020 | Βραβεύτηκαν Μαρτίνος - Αγγελικούση
Η Αννα Αγγελικούση
Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020 | Βραβεύτηκαν Μαρτίνος – Αγγελικούση

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Lloyd’s List με την υποστήριξη από Ελληνες και διεθνείς χορηγούς, παρά των περιορισμών λόγω του Covid-19.

Οικοδεσπότες ήταν ο Nigel Lowry της Lloyd’s List και η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου από την ΕΡΤ.

Η διαδικτυακή εκδήλωση υπογράμμισε την παγκόσμια οντότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας. Επίσης συζητήθηκαν και θέματα όπως η ανησυχία της βιομηχανίας για τους ναυτικούς της κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, η σημασία που αποδίδεται στη βιωσιμότητα και επίσης η ανθεκτικότητα της βιομηχανίας επιβατικών μεταφορών της χώρας στη διατήρηση υπηρεσιών στα ελληνικά νησιά.

Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια, μια γυναίκα τιμήθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Ναυτιλιακής Προσωπικότητας της Χρονιάς. Πρόκειται για την κ. Αννα Αγγελικούση των Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα νικητή στην κατηγορία, μετά την Αθηνά Μαρτίνου στο εναρκτήριο έτος των βραβείων το 2004.

Ο ελληνικός θρύλος της Ναυτιλίας Θανάσης Μαρτίνος, εν τω μεταξύ, επιλέχθηκε ως νικητής του φετινού Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award.

Αλλες κορυφαίες προσωπικότητες που αναγνωρίστηκαν ήταν η Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρυτής των Real Time Graduates and Blue Cycle, που κέρδισε το Βραβείο Ναυτιλίας Next Generation για προσωπικότητες κάτω των 40 ετών, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης, ανακηρύχθηκε Newsmaker of the Year.

Στους νικητές των εταιρικών βραβείων περιλαμβάνονται η Atlantic Bulk Carriers, που κέρδισε το βραβείο Dry Cargo Company of the Year, και η Okeanis Eco Tankers, που ονομάστηκε Tanker Company of the Year 2020.

Ο Guy Platten, γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μοναδικό βραβείο αποκλειστικά για μη Ελληνες, για τις ακούραστες προσπάθειές του για επίλυση της διεθνούς κρίσης αλλαγής πληρώματος.

Τιμητική διάκριση έλαβαν τα ONEX Shipyards, ιδιοκτήτης του Ναυπηγείου Neorion στη Σύρο, για την αναζωογόνηση των προοπτικών για την ελληνική ναυπηγική και επισκευή πλοίων.

4 thoughts on “Lloyd’s List | Οι 12 κορυφαίοι Έλληνες στο Top 100 | Αγγελικούσης – Φράγκου – Προκοπίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *