Γρίβας | Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει και πυρηνική βόμβα | Μάζης | Διερευνητικές και παγίδες

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:07 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Γρίβας | Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει και πυρηνική βόμβα | Μάζης | Διερευνητικές και παγίδες

Η Τουρκία έχει πυρηνικές φιλοδοξίες για την απόκτηση πυρηνικών βομβών.

Αυτό αποκάλυψε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τα εθνικά θέματα, που διοργάνωσε το Ahepa Hellas, παράρτημα Ψυχικού, την οποία συντόνισε ο στρατιωτικός συντάκτης του ΑΝΤ1 και του enikos.gr, Χρήστος Μαζανίτης.

«Εμείς το γνωρίζουμε από παλιά και από άριστη πηγή ότι οι Τούρκοι έχουν πυρηνικές φιλοδοξίες, τουλάχιστον 7-8 χρόνια πριν, πολύ παραπάνω στην πραγματικότητα. Το εργοστάσιο του Ακουγιού, βέβαια εκτός των άλλων είναι και μια τεράστια οικολογική βόμβα» ανέφερε ο κύριος Γρίβας. (σ.σ. στο βίντεο στο 1.43.15)

Η στάση της Τουρκίας μετά τις διερευνητικές και η πιθανότητα νέας κρίσης αναλύθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Διερευνητικές συνομιλίες και αμυντικοί εξοπλισμοί» που συντόνισε ο στρατιωτικός συντάκτης του ΑΝΤ1 και του enikos.gr, Χρήστος Μαζανίτης.

Γιάννης Μάζης – Κώστας Γρίβας: Διερευνητικές: παγίδες και ευκαιρίες – Σημασία των Εξοπλισμών – ΑΧΕΠΑ πηγή https://www.facebook.com/ahepa.hellas/videos/678029589532417

Γιάννης Μάζης – Κώστας Γρίβας: Διερευνητικές: παγίδες και ευκαιρίες – Σημασία των Εξοπλισμών – ΑΧΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε από De-Facto στις Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

«Υποκρίνεται ο Ερντογάν εν όψει της Συνόδου της 25ης Μαρτίου και οι κινήσεις που κάνει είναι για την αποφυγή των κυρώσεων» τόνισε από την μεριά του ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, Ιωάννης Μάζης.

Στο ερώτημα «ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η στάση των ΗΠΑ, από τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπαϊντεν, απέναντι στην Τουρκία» ο κος Γρίβας επεσήμανε ότι «Οι ΗΠΑ θα έχουν την πολιτική ραβδί και καρότο» εκτιμώντας ότι δεν βλέπει «πρόθεση ολοκληρωτικής ρήξης με την Τουρκία».

Σε ότι αφορά το θέμα των εξοπλισμών, η συζήτηση στράφηκε γύρω και από το θέμα των φρεγατών, με τους έμπειρους καθηγητές να τονίζουν ότι εάν η Αμερική δεν αλλάξει στάση και δεν προτείνει άλλη φρεγάτα από την MMSC και δεν αποδεσμεύσει στρατηγικά όπλα, όπως οι πύραυλοι SM2, τότε οι γαλλικές φρεγάτες είναι μονόδρομος.

Με αφορμή την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ριζόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος AHEPA HJ–40 Ψυχικού, οργάνωσαν ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις επί θεμάτων γεωπολιτικής από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Γεωπολιτικής AHEPA R10 Europe, Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Ιωάννη Θ. Μάζη με θέμα της ομιλίας του: «Οι διερευνητικές συνομιλίες: παγίδες και ευκαιρίες».

Για τα νέα αμυντικά συστήματα, αναφέρθηκε το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Γεωπολιτικής AHEPA R10 Europe, Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας με θέμα της ομιλίας του: «Οι Ελληνικοί εξοπλισμοί και η σημασία τους στο είδος και στον χρονισμό τους».

Την εκδήλωση συντόνισε ο στρατιωτικός συντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Supreme Governor AHEPA R10 Europe Φάνος Πιτυρής. Το κοινό μπορούσε να παρακολουθήσει ζωντανά την εκδήλωση στη σελίδα της AHEPA HELLAS στο Facebook και να υποβάλει ερωτήσεις.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *