Άφαντος ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί | Στυλιανίδης, Καραμανλής, Πατούλης (κι όχι μόνο) στο επίκεντρο

Άφαντος ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί |  Στυλιανίδης, Καραμανλής, Πατούλης (κι όχι μόνο) στο επίκεντρο

Βαρύ πρόστιμο (μέχρι και αποκλεισμός από τον διαγωνισμό) για την Αττική Οδό

-Πολύ βαρύ αναμένεται ότι θα είναι το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, αφού προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης , έχει εξοργιστεί με τη διαχείριση που έγινε από χθες το μεσημέρι. Μάλιστα, στο Μαξίμου εξοργίστηκαν ακόμα περισσότερο όταν πληροφορήθηκαν ότι από την εταιρεία, μετέφεραν τις ευθύνες στην κυβέρνηση, στην προσπάθεια τους να διασώσουν ό,τι ήταν δυνατόν.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Φυσικά, οι εικόνες από τον αυτοκινητόδρομο, όχι μόνο δεν βοηθούσαν προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά απεναντίας, δημιουργούσαν τεράστιο ζήτημα γενικότερα στον Όμιλο. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στη μέρα να έχουμε την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. της Αττικής Οδού, αφού όπως διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία τα αφεντικά της  Ελλάκτωρ, από χθες άρχισαν να αναζητούν ευθύνες.

Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού, μια από τις ιδέες που έπεσε (χθες) στο τραπέζι σχετικά με την τιμωρία του φορέα που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, ήταν μέχρι και ο αποκλεισμός του από τη διαγωνιστική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις επί του θέματος παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Αξίζει ωστόσο να τονίσουμε πως ο Πρωθυπουργός παραμένει άφαντος, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως μιλάμε για επικοινωνιακή διαχείριση της προσωπικής του εικόνας κι όχι επίλυσης των προβλημάτων ως ηγέτης της χώρας.

Η γκάφα του υπουργού Στυλιανίδη

-Σε σύσκεψη πριν από την κακοκαιρία μαθαίνουμε ότι ο υπουργός Στυλιανίδης, ενώ υπήρξε εισήγηση για τον αποκλεισμό των βαρέων οχημάτων από την Αττική Οδό, ο ίδιος έκρινε ότι θα ήταν λάθος να διακοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα. Όπως αποδείχθηκε, ο άνθρωπος αποφάσισε με όρους Κύπρου, θεωρώντας ότι μιλάμε για κάνα παράδρομο στη Λευκωσία. Αντί χθες να υποβάλει την παραίτησή του, άρχισε να λέει αυτά τα όμορφα, που εξόργισαν την πλειοψηφία των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή Στυλιανίδη απέτυχε εκ του αποτελέσματος, διασύροντας το επιτελικό κράτος στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού.

Σαφώς και οι ευθύνες πάντα βαρύνουν τον πρώτο, εν προκειμένω τον Υπουργό. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε πως επελέχθη για Υπουργός ο Στυλιανίδης ώστε να αναλάβει το ανάθεμα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως οι επιλογές των υπουργών γίνονται μόνο με κομματικά κριτήρια.

Η αποτυχία Τουρνά

-Υποτίθεται ότι ο λόγος που επελέγη στον τελευταίο ανασχηματισμό για τη θέση του υφυπουργού Πολίτικης Προστασίας o Ευάγγελος Τουρνάς, είχε να κάνει με την εμπειρία που διέθετε ως ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση κρίσεων. Τελικά χθες αποδείχθηκε (εκ του αποτελέσματος ) ότι μάλλον δεν διέθετε και τόση εμπειρία.

Παρεπιπτόντως ο υφυπουργός Χαρδαλιάς, τι ακριβώς έκανε κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας;

Αν δεν γίνουν άμεσα αλλαγές στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (και μάλιστα δομικές) και Άμυνας, δυστυχώς, κάθε λίγο και λιγάκι θα ζούμε αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες.

Άφαντοι Καραμανλής – Καραγιάννης

-Εδώ και κάμποσο καιρό, το δίδυμο του υπουργείου Υποδομών πολυδιαφημίζει τα έργα που έχει στα σκαριά και συζητά παράλληλα για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού. Η αναφορά στους Καραμανλή και Καραγιάννη, που φυσικά εξαφανίστηκαν με το πρώτο χιόνι. Ούτε λέξη από το Υποδομών για το απίστευτο μπάχαλο της Αττικής Οδού. Ο Καραγιάννης δεν υπάρχει πουθενά.

Προφανώς προετοιμάζει τις μακέτες για να παρουσιάσει πως ονειρεύεται τον αυτοκινητόδρομο. Αντί από χθες ο Καραμανλής να έχει βγει και να έχει ανακοινώσει πρόστιμα, επέλεξε την απόλυτη σιωπή. Στην τελική ας έβγαινε να μιλήσει για τα ΜΜΜ και τη διαχείριση των προβλημάτων.

Πάντως, στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι μάλλον υπερεκτίμησαν το δίδυμο (και) του Υποδομών και κυρίως τον φίλο μου τον Καραγιάννη.

Εξοργισμένο το Μαξίμου με Πατούλη

-Εκτός όλων των άλλων, ο χιονιάς απλώς οριστικοποίησε το διαζύγιο της κυβέρνησης με τον γαλάζιο περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Το Μαξίμου επιρρίπτει ευθύνες στον τελευταίο για το γεγονός ότι η κακοκαιρία βρήκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστη την Περιφέρεια. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά. Απεναντίας, είναι η τρίτη, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η φαρμακερή. Πέραν των σοβαρών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από την επόμενη μέρα του χιονιά ο Πατούλης, υπάρχουν και κάτι λιγότερο σημαντικά. Για παράδειγμα, χθες, από νωρίς το πρωί, έβγαινε στα κανάλια και κατηγορούσε τη Νέα Οδό, γιατί όπως έλεγε ολιγώρησε. Μετά χάθηκε. Και κυρίως χάθηκε, όταν προέκυψε το γιγαντιαίο θέμα της Αττικης Οδού. Αυτά.

Στο πουθενά Παναγιωτόπουλος – Θεοδωρικάκος

-Ένα από τα θέματα που αναχθήκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, είχε να κάνει και με την παντελή απουσία των κυβερνητικών στελεχών από το μέτωπο. Για παράδειγμα, έπρεπε να περάσουν κάμποσες ώρες για να εμφανιστούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Άμυνας (το ελάχιστο που κάπου εμφανίστηκε) Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αντί να βγουν από την πρώτη στιγμή μπροστά και να εισηγηθούν να «κατέβει» στρατός και αστυνομία στη μάχη, περίμεναν να βραδιάσει για να αναλάβουν ρόλο.

Μάλιστα, στην περίπτωση Θεοδωρικάκου, είδαμε και κάτι ακόμη. Στην ενημέρωση του υπουργού Στυλιανίδη, να συμμετέχει ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου και όχι ο ίδιος ο υπουργός, που αν κάτι ξέρει, είναι η επικοινωνία.

Το σενάριο του δομικού ανασχηματισμού

-Κανείς δεν ξέρει τι είχε σχεδιάσει ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, πάντως μετά και το χθεσινό ένα είναι σίγουρο. Ότι μετά από 2,5 χρόνια, οφείλει να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τα περί επιτελικού κράτους και τα υπόλοιπα, δεν έχουν καμία απολύτως αξία, μπροστά στην πραγματικότητα.

Επειδή μετά το χειμώνα ακολουθεί η άνοιξη και μετά το καλοκαίρι, από τα λίγα που μπορεί να αντιληφθεί κανείς σε σχέση με την κυβέρνηση, είναι ότι ο δομικός ανασχηματισμός, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος. Εκτός κι αν εκεί στο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι από το «ξύλο» που τρώει ο Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *