Σε ποιες περιοχές θέλει να τρυπήσει η Τουρκία; Συνέντευξη Ι.Μάζη (02/06/2020)

περιοχές
Έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου κι ελληνικών συμφερόντων θέλει να κάνει η Τουρκία
Αποφασισμένη εμφανίζεται η Τουρκία για να προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου κι ελληνικών συμφερόντων.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Αξόι, σε ανακοίνωση την Τρίτη ενημέρωσε πως:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Οι νέες αδειοδοτημένες περιοχές για τις οποίες υπέβαλε αίτηση η Turkish Petroleum (ΤΡΑΟ), σχετικά με δραστηριότητες εξερεύνησης και γεωτρήσεων, βρίσκονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, όπως δηλώθηκε στον ΟΗΕ. Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή που έχουμε επανειλημμένα ανακοινώσει. Είμαστε πλήρως αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Από αυτή την άποψη, οι δραστηριότητες σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεών μας διεξάγονται σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συνταχθεί».

H Ελλάδα έχει πάρει δημόσια θέση ήδη από τη Δευτέρα. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει», έστειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχετικά με τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΡΑΟ.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να δείτε τι είπε ο καθηγητής Ι.Μάζης που ήταν σήμερα καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Ο Ι.Μάζης εξηγεί τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Μονομερης πραξη η ανακύρηξη ΑΟΖ. Αν έχουμε ισχυρή πρωτη αντιδραση απέναντι στην Τουρκία δεν θα υπαρξει δεύτερη…. ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ – ΣΚΑΙ -02/06/2020

Gepostet von De-Facto am Dienstag, 2. Juni 2020

«Δεν πρέπει να εκπλησσόμεθα. Οι Τούρκοι αυτά που δηλώνουν τα κάνουν. Θα προχωρήσουν και στις γεωτρήσεις. Αυτή τη στιγμή αξιολογούν τις αντιδράσεις του ελληνικού συστήματος και αναλόγως θα προχωρήσουν.», τόνισε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε, ο σκοπός του Ερντογάν είναι να πάρει αυτά που θέλει «χωρίς να πέσει τουφεκιά».

Τέλος αξίζει να διαβάσετε παλαιότερα άρθρα μας για το ελληνικό παράδοξο με τα 6 ν.μ

ή το άρθρο μας όπου εξηγείται τι είναι ΑΟΖ και τι είναι υφαλοκρυπίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *