Μέχρι και η Zoom ζητά την επιστροφή στο γραφείο | Ήρθε το τέλος της εξ αποστάσεως εργασίας;

Μέχρι και η Zoom ζητά την επιστροφή στο γραφείο | Ήρθε το τέλος της εξ αποστάσεως εργασίας;

Μέχρι και η Zoom ζητά την επιστροφή στο γραφείο | Ήρθε το τέλος της εξ αποστάσεως εργασίας;

[responsivevoice_button voice=”Greek Female” buttontext=”Listen to Post”]

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, μια συγκεκριμένη εταιρεία πέρασε ξαφνικά από τη σχετική αφάνεια στο είδος της δημοτικότητας που την έκανε ουσιαστικό, ρήμα και φράση: «Μπορείτε να μας δημιουργήσετε ένα Zoom;», «Ας κάνουμε απλώς Zoom», «Κουράστηκα με το Zoom».

Από την Emma Goldberg/New York Times

Τα έσοδα για την εταιρεία εφαρμογών τηλεδιάσκεψης Zoom αυξήθηκαν στα ύψη το 2020 —ένα άλμα που οφείλεται στα εκατομμύρια των ανθρώπων που άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι. Το Zoom είχε επίσης και ένα πλήθος εξ αποστάσεως εργαζομένων σε βάρδιες, καθώς η εταιρεία τους επέτρεπε να εργάζονται από το σπίτι.

Τώρα, όμως, η ίδια προσχωρεί σε ένα πλήθος άλλων εταιρειών τεχνολογίας που πιέζουν για αυτοπρόσωπη παρουσία στο γραφείο, απαιτώντας από πολλούς από τους 7.400 υπαλλήλους της να επιστρέψουν στις βάσεις της.

Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους της σε απόσταση 50 μιλίων από κάποιο γραφείο της να εργάζονται αυτοπροσώπως με μερική απασχόληση, ένα σχέδιο που η Zoom είπε ότι θα ισχύσει από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

«Πιστεύουμε ότι μια δομημένη υβριδική προσέγγιση -που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που ζουν κοντά σε ένα γραφείο να πρέπει να βρίσκονται στο χώρο δύο ημέρες την εβδομάδα για να αλληλεπιδρούν με τις ομάδες τους- είναι πιο αποτελεσματική όσον αφορά τη Zoom», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ολόκληρη την πλατφόρμα Zoom για να διατηρήσουμε τους υπαλλήλους και τις διάσπαρτες ομάδες μας καλά συνδεδεμένες και να εργάζονται αποτελεσματικά».

Κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την πολιτική επιστροφής στα γραφεία, που πραγματοποιήθηκε στη Zoom, ο Eric Yuan, ο διευθύνων σύμβουλος, αντιμετώπισε μια σειρά ερωτήσεων από υπαλλήλους που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον χρόνο και τα χρήματα που θα σπαταλούσαν κατά τις μετακινήσεις τους, σύμφωνα με έναν υπάλληλο ο οποίος ήταν στη συνεδρίαση αλλά δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για εσωτερικά θέματα της εταιρείας.

Eric Yuan

Το 2020, οι συμμετέχοντες σε καθημερινές συναντήσεις μέσω Zoom εκτινάχθηκαν σε πάνω από 300 εκατομμύρια, από 10 το προηγούμενο έτος, καθώς έγινε η δωρεάν εφαρμογή του iPhone με τις περισσότερες λήψεις της χρονιάς. Ωστόσο, η εταιρεία αγωνίζεται να διατηρήσει την ανάπτυξη που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τον Φεβρουάριο, εν μέσω ενός κύματος απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας, η Zoom μείωσε κατά 15% το προσωπικό της, ή κατά περίπου 1.300 άτομα. Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας είχε αυξηθεί περισσότερο από 275% μεταξύ Ιουλίου 2019 και Οκτωβρίου 2022.

Σε μια κλήση της Zoom για τα κέρδη της τον Μάιο, ο Yuan είπε ότι είναι σίγουρος για το μέλλον της ευελιξίας όσον αφορά τα εργασιακά και για τα οφέλη που είχε για την εταιρεία του. «Νομίζω ότι η υβριδική εργασία θα παραμείνει», είπε.

Η Zoom, όπως και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας, εξακολουθεί να διατηρεί κάποια ευελιξία, απαιτώντας από τους υπαλλήλους της να προέρχονται στα γραφεία μόνο με μερική απασχόληση.

Τα επίπεδα υβριδικής και εξ αποστάσεως εργασίας στις ΗΠΑ παραμένουν πολύ πάνω από αυτά που ήταν πριν από την πανδημία. Από τον Ιούλιο, σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης της χώρας ήταν σε υβριδικές συμφωνίες, περνώντας μερικές μέρες δουλεύοντας από το σπίτι και κάποιες σε γραφεία, σύμφωνα με ερευνητές στο Στάνφορντ.

Ωστόσο, δεκάδες εταιρείες έχουν συνταχθεί με την πρόσφατη απόφαση της Zoom, αυστηροποιώντας τις πολιτικές τους σχετικά με την παρουσία στα γραφεία αυτό το καλοκαίρι.

Η Google, η οποία ζήτησε από τους υπαλλήλους της να προσέρχονται στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι οι διευθυντές θα μπορούσαν να λαμβάνουν υπόψη τις αδικαιολόγητες απουσίες από το γραφείο όταν κάνουν ελέγχους απόδοσης και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα αρχεία για να εντοπίζουν αυτές τις απουσίες.

Η Salesforce, ακολουθώντας μια πιο ήπια προσέγγιση, είπε ότι θα έδινε ένα βοήθημα 10 $ την ημέρα σε οποιοδήποτε υπάλληλο που θα προσέρχονταν στο γραφείο του για μια περίοδο 10 ημερών τον Ιούνιο.

Ωστόσο, πολλές εταιρείες αντιμετώπισαν σκληρή αντίσταση καθώς κάλεσαν τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Εκατοντάδες εταιρικοί υπάλληλοι της Amazon αποχώρησαν από τη δουλειά για μία ώρα τον Μάιο, διαμαρτυρόμενοι για την ανακοίνωση της εταιρείας ότι έπρεπε να επιστρέψουν στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Στην Apple, εταιρικοί υπάλληλοι υπέγραψαν αναφορές διαμαρτυρόμενοι για την επιστροφή τους στο γραφείο.

Στην αρχή της πανδημίας, η βιομηχανία της τεχνολογίας αγκάλιασε γρήγορα την ευέλικτη εργασία, η οποία κατέστη δυνατή από τα ίδια τα προϊόντα της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Slack (ανήκει στη Salesforce), Gmail και Zoom.

Αλλά πολλές από αυτές τις εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι δεν ήθελαν οι υπάλληλοί τους να παραμείνουν μόνιμα διασκορπισμένοι. Ο Nick Bloom, οικονομολόγος του Στάνφορντ και ειδικός σε θέματα υβριδικής εργασίας, είπε ότι η επιστροφή στο γραφείο δεν είναι ήταν έκπληξη δεδομένου του ποσού που ξοδεύουν αυτές οι εταιρείες σε ακίνητα γραφείων.

Ο Bloom ανέφερε ότι η Zoom, για παράδειγμα, διαθέτει όλα τα μειονεκτήματα όσον αφορά την απομακρυσμένη εργασία επειδή πληρώνει ακόμα για τα ακίνητα της. «Πληρώνουν για τα γραφεία τους και προσλαμβάνουν ντόπιους, ώστε εκείνοι να μην έχουν κανένα όφελος ώστε να εργάζονται από το σπίτι», είπε ο Bloom. «Το πιο περίεργο πράγμα για μένα ήταν ότι άργησαν τόσο πολύ να το ανακοινώσουν επίσημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *