Ξέπλυμα τεραστίων διαστάσεων με εμπλοκή επωνύμου εφοπλιστή διερευνά η αρμόδια Αρχή | Εμβάσματα 700 και 800 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται

Ξέπλυμα τεραστίων διαστάσεων με εμπλοκή επωνύμου εφοπλιστή διερευνά η αρμόδια Αρχή | Εμβάσματα 700 και 800 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται

Μια τεράστια υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διερευνά η Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στην οποία φέρεται να εμπλέκεται επώνυμος εφοπλιστής, μετά από σχετική ενημέρωση συστημικών τραπεζών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μια σειρά τεράστιων ποσών που διακινήθηκαν μέσω εμβασμάτων, της τάξης των 700-800 εκατ. ευρώ έκαστο, σήμαναν συναγερμό στα συστημικά τραπεζικά ιδρύματα, καθώς μετά από σχετικό έλεγχο το ύψος των εν λόγω εμβασμάτων δεν δικαιολογείται από την εμπορική δραστηριότητα που διενεργεί ο γνωστός εφοπλιστής μέσω της ναυτιλιακής του ενασχόλησης. Αμέσως ενημερώθηκε η Αρχή για το ξέπλυμα, η οποία κατά πληροφορίες ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο του επωνύμου εφοπλιστή σε όλα τα επίπεδα! Από τραπεζικούς λογαριασμούς και φορολογικές δηλώσεις μέχρι αγορές ακινήτων!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
mavro

Την ίδια ώρα η εγχώρια Αρχή ζήτησε την συνδρομή των Ανεξάρτητων Αρχών για το ξέπλυμα, δύο ευρωπαϊκών χωρών (της Κεντρικής Ευρώπης) όπου φέρεται να δηλώνει έδρα ο γνωστός εφοπλιστής!

Μέχρι στιγμής η υπόθεση δεν έχει πάει στον εισαγγελέα αλλά ούτε έχει υπάρξει πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών!

Στο μεταξύ σχετικά με τις τρεις βαρβάτες υποθέσεις έχουν πέσει στα χέρια της Αρχής για το ξέπλυμα και αφορούν πρώτα από όλα έναν πολύ γνωστό ιερέα – εκκλησιαστικό παράγοντα, έναν νεαρό επιχειρηματία που διαχειρίζεται όμιλο και έναν γνωστό και αμφιλεγόμενο εφοπλιστή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Φάκελοι εστάλησαν στον ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω και ότι μετά τον σχετικό έλεγχο των φορολογικών αρχών τα εν λόγω πορίσματα θα τεθούν ενώπιον της Αρχής για το ξέπλυμα, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθούν στο αρχείο ή θα σταλούν στον εισαγγελέα!

220825112017 euro 1517318 1280 300x200 OtpHfT

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *