Το Village και το Florida 1 αλλάζουν χέρια

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:11 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
village

Δύο σημαντικές ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του fund διαχείρισης εμπορικών ακινήτων Pradera αναμένεται να αλλάξουν χέρια το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για το Village Entertainment Park, τον πολυχώρο ψυχαγωγίας που δημιούργησε το 1999 στην περιοχή του Ρέντη, η Village Road show και για το επιχειρηματικό ψυχαγωγικό πάρκο Florida 1 στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Μέσω δύο ξεχωριστών διαγωνισμών, η Pradera αναζητά, εδώ και μήνες, αγοραστές, με τη διαδικασία να αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, εφόσον ο COVID-19 δεν ανατρέψει, πλήρως, τα δεδομένα. 

Το Village  

Για το Village Entertainment Park, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Θηβών και την οδού Πέτρου Ράλλη και ξεκίνησε να λειτουργεί 17 Δεκεμβρίου 1999, προτιμητέος επενδυτής είναι η Bluehouse, της οποίας το εύρος της προσφοράς κυμαίνεται από 17 έως 20 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία πώλησης του ακινήτου εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης και αναμένεται ότι θα συνοδευτεί από επένδυση της τάξης των 4-5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση εργασιών ανακαίνισης και εσωτερικής διαρρύθμισης. Το Village Entertainment Park, που εκτείνεται σε ακίνητο 42 στρεμμάτων, διαθέτει τριώροφο εμπορικό κέντρο με 45 καταστήματα, 20 κινηματογραφικές αίθουσες, 1.800 θέσεις στάθμευσης κι ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 850 ατόμων.   

Στόχος όπως, αναφέρουν πηγές με γνώση, είναι το Village Park να αποτελέσει κομμάτι του παζλ των εμπορικών αναπτύξεων όμορων περιοχών που έχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν. Ενδεικτικά, σε αυτές ανήκουν το πάρκο πολιτισμού και φιλοξενίας της Βιοχάλκο στην οδό Πειραιώς 252 στον Ταύρο, το εμπορικό κέντρο River West, όπως και το Allou Fun Park στην περιοχή του Ρέντη. 

Το Florida 1 

Για το επιχειρηματικό ψυχαγωγικό πάρκο Florida 1 στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, που κατασκευάστηκε το 2000 και καταλαμβάνει έκταση 29,6 χιλ. τ.μ., ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει ο όμιλος Φουρλής και η Grivalia, με τον retailer να φερεται ότι έχει το προβάδισμα. Η εκμισθώσιμη επιφάνεια του Florida 1 διαμορφώνεται σε 20,2 χιλ. τ.μ., με τις αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Jysk  και Κωτσόβολος να ανήκουν σε ορισμένους από τους βασικούς χρήστες του εμπορικού κέντρου. 

Το ακίνητο είχε περιέλθει προς περίπου 40 εκατ. ευρώ στην Pradera το 2006, έναντι τιμήματος της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, όσο, δηλαδή, είναι ο “πήχης” του τιμήματος για το οποίο εκτιμάται ότι θα αλλάξει χέρια.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *