Αβραμόπουλος – Βενιζέλος | Τι πιστεύουν για τον Δένδια | Πρόθεση να ενισχύσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας

Αβραμόπουλος - Βενιζέλος | Τι πιστεύουν για τον Δένδια | Πρόθεση να ενισχύσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας
Αβραμόπουλος – Βενιζέλος | Τι πιστεύουν για τον Δένδια | Πρόθεση να ενισχύσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας

Φαίνεται ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Eυάγγελος Βενιζέλος δεν εμπιστεύονται τόσο πολύ τις αρετές του Νίκου Δένδια, που δεν χάνουν ευκαιρία να εκδηλώσουν την προθυμία τους για να συνδράμουν στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Και οι δύο πολιτικοί έχουν εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις, αν και φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε κάποιo μεγάλο Εθνικό γεγονός κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αντίθετα κατηγορείται για την προθυμία του να συνδράμει τον αγώνα κατά του Άσαντ στην Συρία, πρακτικά να υποστηρίξει την δράση των ισλαμιστών τρομοκρατών που αποδείχτηκε πως υποκινούνται και στηρίζονται από την Τουρκία.

Οι περγαμηνές του Ευάγγελου Βενιζέλου άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν τον θέλουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Γενικώς.

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο υπάρχει καλύτερο κλίμα, δεν είχε άλλωστε συγκρουστεί ποτέ  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουδέποτε είχε αντικρουόμενα συμφέροντα με τον νυν πρωθυπουργό. Άλλωστε πάντα ήταν υποψήφιοι σε διαφορετικές περιφέρειες. Το γεγονός όμως ότι έχει ανοιχτές εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, είναι μία δικαιολογία να μην τον αξιοποιήσουν. Κύκλοι του τέως επιτρόπου ωστόσο, τονίζουν πως αυτό είναι άδικο (και μάλλον πρόφαση) αφού τις ίδιες εκκρεμότητες έχει και ο νυν υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε κάθε περίπτωση, όσο και εάν το Μέγαρο Μαξίμου νιώθει ψυχρότητα για τον Νίκο Δένδια, δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του. Η δημοφιλία του υπουργού εξωτερικών είναι τέτοια, που μία άστοχη κίνηση θα στοίχιζε στην κυβέρνηση.

Screenshot 2020 02 17 foto ape mpe 382 jpg JPEG εικόνα 1270 × 610 εικονοστοιχεία e1603011834837 150x150.jpg× 610 εικονοστοιχεία e1603011834837.jpg× 610 εικονοστοιχεία e1603011834837

Δένδιας εναντίον Μητσοτάκη: Οι σχέσεις των 2 αντρών και η ελληνική διπλωματία

Οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια δεν ήταν ποτέ αρμονικές, ούτε καν καλές. Τώρα, όμως, φαίνεται πως βρίσκονται στο ναδίρ και με τα Εθνικά Θέματα ανοικτά, σίγουρα δεν έχουμε το ιδανικό σενάριο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν υπήρξαν καλές οι σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με το Νίκο Δένδια από την εποχή, μάλιστα, της διεκδίκησης της αρχηγίας της Ν.Δ στις αρχές του 2016.


Ο τελευταίος, έχοντας κεφαλαιοποιήσει καλές υπουργικές θητείες εξασφάλισε μία θέση στις πρωτοκλασάτες θέσεις υπουργών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενε να τοποθετηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και όλοι πίστευαν ότι ο Κερκυραίος θα βρεθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή στο Δημόσιας Τάξης, χαρτοφυλάκια που είχε υπηρετήσει πετυχημένα στο παρελθόν.


Από εκεί και πέρα, ο ίδιος έχει χτίσει σημαντικές φίλιες σχέσεις με συγκεκριμένα ΜΜΕ, εταιρείες δημοσκοπήσεων και επιχειρηματίες – θυμίζουμε ότι διατηρεί ένα από τα πιο οργανωμένα δικηγορικά γραφεία- πάντοτε έμπαινε στο απυρόβλητο και διατηρούσε πρωτιές στην δημοτικότητα των υπουργών και των πολιτικών γενικότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *