Ερντογάν | Eξήγγειλε “διεθνή διάσκεψη” για Βαρώσια

Ερντογάν | Eξήγγειλε "διεθνή διάσκεψη" για Βαρώσια
Ερντογάν | Eξήγγειλε “διεθνή διάσκεψη” για Βαρώσια

“Διεθνή διάσκεψη” το Φθινόπωρο για τα Βαρώσια ετοιμάζει σε τουρκικό πανεπιστήμιο, όπως δήλωσε, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι για τα Βαρώσια θα κάνουν “ό,τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο” και πως θα προχωρήσουν σε αυτά τα βήματα χωρίς να έχουν επιφυλάξεις.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι ATV σύμφωνα με το philenews.com, o Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έδωσαν το μήνυμα κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα και πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες και οργανισμοί άρχισαν να απειλούν. “Εν τω μεταξύ, έγινε μια συνάντηση στη Γενεύη. Χάρη σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Τατάρ στάθηκε όρθιος, έμεινε σταθερός και μετέφερε το μήνυμά μας στους  ανθρώπους εκεί. Τι είναι αυτό; Δύο  κυρίαρχα κράτη. Δεν υπάρχουν άλλες παραχωρήσεις εδώ, τελείωσε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια, τελείωσε. Ό, τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα”,, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Για τη διαδικασία στο Μπούργκενστοκ ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “δυστυχώς η ΕΕ διατηρούσε έκτοτε πάντα το βόρειο τμήμα με ψέματα… Δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της”. Σύμφωνα με τον ίδιο “έπρεπε να δώσει μεγάλη διοικητική και οικονομική υποστήριξη. Δεν έδωσε καμία. Κοίτα, ακόμα καθυστερούν την Κύπρο αυτή τη στιγμή. Ποιος αναγνωρίζει τώρα την Κύπρο (εννοεί τα κατεχόμενα); Μόνο εμείς”.

kypros
Ερντογάν | Eξήγγειλε “διεθνή διάσκεψη” για Βαρώσια

Διερωτήθηκε “γιατί δεν την αναγνωρίζετε; Όταν έρχεστε στον νότο, γιατί δεν πάτε και στον βορρά; Πηγαίνετε. Ποιος σας τρομάζει”;

Αλλά εμείς, είπε, “πήγαμε με ηρεμία και άνεση. Τι συμβαίνει στην επόμενη διαδικασία; Θα το δείξουμε εγκαίρως, αλλά τα περίκλειστα Βαρώσια άνοιξαν τώρα; Άνοιξαν. Τώρα, τι είδους βήματα θα γίνουν για αυτόν τον τόπο, ό,τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο”. “Θα κάνουμε αυτά τα βήματα σύμφωνα με αυτόν τον νόμο. Ούτε εδώ έχουμε επιφυλάξεις. Έχουμε πολύ δυνατούς ανθρώπους εκπαιδευμένους σε αυτόν τον τομέα”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι “τώρα, ίσως το Φθινόπωρο, εξετάζουμε μια διεθνή διάσκεψη. Αυτή τη διεθνή διάσκεψη θα την κάνουμε μέσω ενός πανεπιστημίου μας, με τρόπο που να καλύπτει και αυτό το μέρος”.

kypros cyprus
Ερντογάν | Eξήγγειλε “διεθνή διάσκεψη” για Βαρώσια

One thought on “Ερντογάν | Eξήγγειλε “διεθνή διάσκεψη” για Βαρώσια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *