Αποκαλυπτικό βίντεο για τα όπλα που μεταφέρει η Τουρκία στην Λιβύη.Ρεπορτάζ του BBC (26/3/2020)

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:11 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
όπλα

Η Άγκυρα ”έσπασε” όλα όσα είχαν συμφωνηθεί στη συνάντηση του Βερολίνου και παίζει ακόμα και τώρα ένα ύποπτο παιχνίδι! 

Το ρεπορτάζ του βρετανικού BBC για τα όπλα που μετέφερε η Τουρκία στην Λιβύη, είναι αποκαλυπτικό του καθεστώτος Ερντογάν και του τρόπου λειτουργίας του.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ: 


Στις 24 Ιανουαρίου, πλοίο με την ονομασία ΒΑΝΑ απέπλευσε από το λιμάνι της Μερσίνης στην Τουρκία. Σε απόσταση 400 χιλιόμετρων από τις ακτές της Λιβύης, το πλοίο εξαφανίστηκε από το ραντάρ.
 

Πού πήγε; Τι μετέφερε; Η Τουρκία και το Κατάρ υποστηρίζουν το GNA. Όλοι οι σημαντικοί παράγοντες – συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν – συναντήθηκαν στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου.
 
Με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατέληξαν σε συμφωνία: καμία ξένη εξουσία δεν πρέπει να στείλει όπλα στο χάος της Λιβύης.  

Σύμφωνα με την έρευνα μας, μόλις λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Ερντογάν από το Βερολίνο, η Τουρκία έσπασε αυτή τη συμφωνία. Μετέφερε όπλα


Το πλοίο BANA έφυγε από το λιμάνι Mersin της Τουρκίας στις 24 Ιανουαρίου και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Τυνησίας Gabes. 

Αλλά τρεις ημέρες αργότερα, ο αναμεταδότης του πλοίου απενεργοποιήθηκε. Πού πήγε; Οι εικόνες από τις 28 Ιανουαρίου παρέχουν μια ένδειξη. Στα βορειοδυτικά της Τρίπολης ένας δορυφόρος πήρε 3 μικροσκοπικά στίγματα. 


Στο κέντρο υπάρχει ένα σκάφος του οποίου οι διαστάσεις και το σχήμα χρωμάτων ταιριάζουν ακριβώς με εκείνα του πλοίου ΒΑΝΑ.
 
Δείχνει ότι η Bana συνοδεύτηκε από στρατιωτική φρεγάτα G-Class. Το μόνο ναυτικό που χρησιμοποιεί αυτές τις φρεγάτες της G-Class είναι η Τουρκία. Οι δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν την ίδια μέρα ολοκληρώνουν την εικόνα.
 
Δείχνει το πλοίο BANA ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Τρίπολης, στη Λιβύη. Τρεις μέρες μετά την αποχώρηση από την Τρίπολη, το πλοίο BANA έφθασε στο ιταλικό λιμάνι της Γένοβας, όπου ένα μέλος του πληρώματος δήλωσε στην αστυνομία ότι το πλοίο είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά όπλων. 


Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώνεται από τις εικόνες που έλαβαν υπόψη οι ιταλικές αρχές. Πέντε ναύτες, που ανακρίθηκαν από τις ιταλικές αρχές, πρόσθεσαν λεπτομέρειες σε ό, τι γνωρίζουμε από τα οπτικά στοιχεία.
     
Κάποιος είπε στην αστυνομία: “Στο λιμάνι της Μερσίνης φορτώθηκαν όπλα και οχήματα.” Ένας άλλος ναύτης δήλωσε στις αρχές ότι το φορτίο περιλάμβανε, τζιπ με αντιαρματικά όπλα και εκρηκτικά. Επιπλέον ανέφερε ότι το φορτίο φυλάσσονταν από 10 Τούρκους στρατιώτες. Ερωτηθείσα από το BBC, η τουρκική κυβέρνηση δεν απάντησε στα συμπεράσματα αυτής της έρευνας.

 

Δείτε βίντεο:

2 thoughts on “Αποκαλυπτικό βίντεο για τα όπλα που μεταφέρει η Τουρκία στην Λιβύη.Ρεπορτάζ του BBC (26/3/2020)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *