Μελίνα Τραυλού | Συναντήσεις της ΕΕΕ με εκπροσώπους της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου

traulou melina

Διεθνούς ενδιαφέροντος συναντήσεις της ΕΕΕ με εκπροσώπους της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Συζητήθηκαν τα καίρια θέματα που απασχολούν τη διεθνή αλλά και ευρωπαϊκή ναυτιλία, όπως οι νέοι κανονισμοί για τη μετάβαση  στην πράσινη ναυτιλία και οι κυρώσεις που αφορούσαν το ρωσικό πετρέλαιο

Συνάντηση με εκπροσώπους νομοθετικών φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το προεδρείο του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου είχε η πρόεδρος της Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού με Μέλη του προεδρείου της Ένωσης . Συζητήθηκαν τα καίρια θέματα που απασχολούν τη διεθνή αλλά και ευρωπαϊκή ναυτιλία, όπως οι νέοι κανονισμοί για τη μετάβαση  στην πράσινη ναυτιλία και οι κυρώσεις που αφορούσαν το ρωσικό πετρέλαιο. Η ελληνόκτητη ναυτιλία ελέγχει πάνω από το 50/ του ευρωπαϊκού στόλου και είναι η κυρίαρχη δύναμη στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία.

image 6487327 1

Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού και μέλη του ΔΣ της Union of Greek Shipowners | Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, υποδέχθηκαν στα γραφεία της ΕΕΕ, την Magda Kopczynska, Διευθύντρια Πλωτών Μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είχαν την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ναυτιλία. 

Στη συνέχεια υποδέχθηκαν με τον Esben Poulsson, Πρόεδρο του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping – ICS) και τον  Guy Platten, Γενικό Γραμματέα. Υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων επί επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή ναυτιλία. Η ΕΕΕ συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ICS, όσο και των διαφόρων Επιτροπών αυτού.

Τραυλού

Ποια είναι η Μελίνα Τραυλού

Η εφοπλίστρια Μελινα Τραυλού η οποία κατάγεται από οικογένεια της Κεφαλονιάς με παράδοση στη ναυτιλία . Η αγάπη της για τα Επτάνησα φαίνεται κι από τα ονόματα πλοίων όπως το Car Carrier Νeptune Kefalonia, Neptune Ithaki και Neptune Odyssey.

Η Neptune Lines διαχειρίζεται έναν στόλο από 17 «Pure Car and Truck Carrier», πλοία που μπορούν να μεταφέρουν από 1.500 μέχρι 4.600 αυτοκίνητα το καθένα, ενώ ο στόλος της είναι ένας από τους νεότερους στην Ευρώπη με μέσο όρο ηλικίας τα 8,5 έτη.

Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία
της Neptune Lines εκει όπου καθημερινά η «αρχόντισσα του Πειραιά», όπως αποκαλούν τη Mελίνα Tραυλού στα εφοπλιστικά γραφεία, καταστρώνει τα επόμενα «σχέδια πλεύσης» της εταιρίας -μοναδικής ελληνικής που έχει καταφέρει να κινείται στον… αστερισμό των μεγάλων των car carriers.

158521A7 0A86 4516 B394 19EABDA5857D
Μελίνα Τραυλού | Neptune Lines | Ποια είναι η Μελίνα Τραυλού | Θα διαδεχθεί τον Βενιάμη; | Αντίπαλός της ο Αγγελόπουλος;

Στην εποχή που εντείνονται οι διεργασίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές του πλανήτη προσπαθούν να ανοίξουν το reach τους στις αναπτυσσόμενες αγορές, μια Ελληνίδα έχει καταφέρει να έχει στρέψει τα βλέμματά τους επάνω της.

Η ναυτιλιακή εταιρία της, Neptune Lines, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, car carriers του πλανήτη. Όλοι οι «μεγάλοι» -ανεξαιρέτως όλοι οι κατασκευαστές- την προτιμούν για να μεταφέρουν τα οχήματά τους, είτε πρόκειται για τα αυτοκίνητα, τα SUV τους, αλλά και τα λεωφορεία, τα φορτηγά και τα βαρέα μηχανήματα που κατασκευάζουν . Γιατί όμως;

Η ναυτιλιακή της Μελίνας Τραυλού αποτελεί διαφήμιση για τη ναυτική οικογένεια της χώρας λόγω του γεγονότος πως, παρότι μεταφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύρια οχήματα ετησίως σε 48 λιμάνια, σε 28 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Μέσης Ανατολής, ο μέσος όρος ζημιών που έχει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, πλησιάζει το 0%.

Από μικρή, δίπλα στον πατέρα της, Νικόλα, η Μελίνα Τραυλού μάθαινε τα μυστικά της θάλασσας. Δικαίως τον θεωρεί μέντορά της, καθώς της έδωσε όλα τα γνωστικά εφόδια για να «βασιλεύσει» στις θάλασσες. Όχι τυχαία, αφότου τελείωσε τις σπουδές της στο Northeastern University της Βοστόνης –Διοίκηση Επιχειρήσεων- «θήτευσε» στο πλευρό του και έγινε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Έτσι, «το Μελινάκι», όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της, κατάφερε να γιγαντώσει τη Neptune σε έναν χώρο που βασίλευαν μεγαθήρια, όπως ο όμιλος Grimaldi ή οι Σκανδιναβοί της Wallenius Wihelmsen κ.α.

Δεν είναι βέβαια μόνο η αγάπη για την Eλλάδα και τους Έλληνες, αλλά και για τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν ναυτικά επαγγέλματα. Σε όλα τα πλοία της, υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα δόκιμος, καθώς όνειρο της Mελίνας Tραυλού είναι να δει μια μέρα ένα πλοίο της μόνο με γυναίκες. Όπως και όνειρό της είναι να γίνει ο Πειραιάς το νέο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο στη θέση του Σίτι.

2c2011ea679c6e77f8a46fe5baf8577f L
Δεύτερη από αριστερά η κυρία Μελίνα Τραυλού

One thought on “Μελίνα Τραυλού | Συναντήσεις της ΕΕΕ με εκπροσώπους της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *