Neptune Lines | Ποια είναι η Μελίνα Τραυλού | Θα διαδεχθεί τον Βενιάμη; | Αντίπαλός της ο Αγγελόπουλος;

Neptune Lines | Ποια είναι η Μελίνα Τραυλού | Θα διαδεχθεί τον Βενιάμη; | Αντίπαλός της ο Αγγελόπουλος;

Η εφοπλίστρια Μελινα Τραυλού η οποία κατάγεται από οικογένεια της Κεφαλονιάς με παράδοση στη ναυτιλία . Η αγάπη της για τα Επτάνησα φαίνεται κι από τα ονόματα πλοίων όπως το Car Carrier Νeptune Kefalonia, Neptune Ithaki και Neptune Odyssey.

Η Neptune Lines διαχειρίζεται έναν στόλο από 17 «Pure Car and Truck Carrier», πλοία που μπορούν να μεταφέρουν από 1.500 μέχρι 4.600 αυτοκίνητα το καθένα, ενώ ο στόλος της είναι ένας από τους νεότερους στην Ευρώπη με μέσο όρο ηλικίας τα 8,5 έτη.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία
της Neptune Lines εκει όπου καθημερινά η «αρχόντισσα του Πειραιά», όπως αποκαλούν τη Mελίνα Tραυλού στα εφοπλιστικά γραφεία, καταστρώνει τα επόμενα «σχέδια πλεύσης» της εταιρίας -μοναδικής ελληνικής που έχει καταφέρει να κινείται στον… αστερισμό των μεγάλων των car carriers.

Μελίνα Τραυλού | Neptune Lines | Ποια είναι η Μελίνα Τραυλού | Θα διαδεχθεί τον Βενιάμη; | Αντίπαλός της ο Αγγελόπουλος;

Στην εποχή που εντείνονται οι διεργασίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές του πλανήτη προσπαθούν να ανοίξουν το reach τους στις αναπτυσσόμενες αγορές, μια Ελληνίδα έχει καταφέρει να έχει στρέψει τα βλέμματά τους επάνω της.

Η ναυτιλιακή εταιρία της, Neptune Lines, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, car carriers του πλανήτη. Όλοι οι «μεγάλοι» -ανεξαιρέτως όλοι οι κατασκευαστές- την προτιμούν για να μεταφέρουν τα οχήματά τους, είτε πρόκειται για τα αυτοκίνητα, τα SUV τους, αλλά και τα λεωφορεία, τα φορτηγά και τα βαρέα μηχανήματα που κατασκευάζουν . Γιατί όμως;

Η ναυτιλιακή της Μελίνας Τραυλού αποτελεί διαφήμιση για τη ναυτική οικογένεια της χώρας λόγω του γεγονότος πως, παρότι μεταφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύρια οχήματα ετησίως σε 48 λιμάνια, σε 28 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Μέσης Ανατολής, ο μέσος όρος ζημιών που έχει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, πλησιάζει το 0%.

Από μικρή, δίπλα στον πατέρα της, Νικόλα, η Μελίνα Τραυλού μάθαινε τα μυστικά της θάλασσας. Δικαίως τον θεωρεί μέντορά της, καθώς της έδωσε όλα τα γνωστικά εφόδια για να «βασιλεύσει» στις θάλασσες. Όχι τυχαία, αφότου τελείωσε τις σπουδές της στο Northeastern University της Βοστόνης –Διοίκηση Επιχειρήσεων- «θήτευσε» στο πλευρό του και έγινε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Έτσι, «το Μελινάκι», όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της, κατάφερε να γιγαντώσει τη Neptune σε έναν χώρο που βασίλευαν μεγαθήρια, όπως ο όμιλος Grimaldi ή οι Σκανδιναβοί της Wallenius Wihelmsen κ.α.

Δεν είναι βέβαια μόνο η αγάπη για την Eλλάδα και τους Έλληνες, αλλά και για τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν ναυτικά επαγγέλματα. Σε όλα τα πλοία της, υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα δόκιμος, καθώς όνειρο της Mελίνας Tραυλού είναι να δει μια μέρα ένα πλοίο της μόνο με γυναίκες. Όπως και όνειρό της είναι να γίνει ο Πειραιάς το νέο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο στη θέση του Σίτι.

Δεύτερη από αριστερά η κυρία Μελίνα Τραυλού.

Την πόρτα της οδού Νίκης στο Σύνταγμα πέρασε την Τετάρτη 27/10 η κυρία Μελίνα (Μελπομένη) Τραυλού, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.και έχουσα φιλικές σχέσεις με το πρωθυπουργικό ζεύγος. Η κυρία Τραυλού ήταν στο στενό κύκλο των προσώπων που παρευρέθησαν στο προεδρικό Μέγαρο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Όπως φάνηκε, κατευθύνθηκε στον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ενώ όπως μάθαμε προσφάτως είχε επισκεφθεί και άλλον υπουργό.

To αναφέρουμε αυτό καθώς φαίνεται πως η κα Τραυλού θα είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Φεβρουάριο.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως εκτός της κυρίας Μελίνας Τραυλού θα κατέβει και ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού, Γιώργος Αγγελόπουλος. Η παράδοση του «κλάδου» ήθελε έναν υποψήφιο κοινό, αλλά ο κ. Αγγελόπουλος επιμένει.

Είχε ακουστεί και το όνομα του Κωνσταντίνο Ι. Μαρτίνου ωστόσο φαίνεται πως δεν θα είναι υποψήφιος τελικά.

Πληροφορίες από kefaloniapress, newmoney, bussinessnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *