Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:43 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
τάκη

Παλιά στο ΠΑΣΟΚ τους έλεγαν «εισοδιστές» και τους έστελναν στο πυρ το εξώτερον. Στη ΝΔ δεν τους έχουν δώσει ακόμη όνομα. Ωστόσο, η κατάληξη είναι η ίδια: Από εκεί που μπήκες, τώρα βγες!

Αυτό φαίνεται ότι ισχύει με τον δημοσκόπο στο επάγγελμα και υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος ξεκίνησε ως ΚΝίτης στο ΚΚΕ, συνέχισε στο ΠΑΣΟΚ (παιδί του Λαλιώτη), για να καταλήξει στη ΝΔ (παιδί του Μητσοτάκη).

Όλοι, πλέον, του δείχνουν την έξοδο

Ο κος Θεοδωρικάκος δεν έγινε ποτέ αποδεκτός από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας (θεωρείται ξένο σώμα) ούτε από στελέχη που έχουν πορεία δεκαετιών στο χώρο της δεξιάς.

Ούτε όμως το Μαξίμου φαίνεται να είναι ευχαριστημένο με τις επιδόσεις του υπουργού.

Το κλίμα αυτό μεταφέρουν στα κείμενά τους διευθυντές δεξιών ΜΜΕ:

-Την αρχή έκανε ο Α. Παπαχελάς της «ναυαρχίδας» του Μαξίμου Καθημερινής. Ο οποίος, με αφορμή τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις που μπλόκαρε το Μαξίμου μέσω Σκυλακάκη, τον χαρακτήρισε «Επαγγελματία της παροχολογίας».

Υπό τον τίτλο «Ας σταματήσει επιτέλους η φλυαρία», ο Α. Παπαχελάς, τόνιζε χαρακτηριστικά (23/12/2020): «…Έχουμε όμως και τους επαγγελματίες της παροχολογίας. Κάθε λίγες ημέρες, κάποιο κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει μια διαρροή για το πώς θα σβήσουν τα χρέη, πώς η δόσεις θα γίνουν 660, ή θα χαριστούν όλα τα δάνεια…. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των εξαγγελιών ή των διαρροών δεν έχει το πράσινο φως από το Μαξίμου. Ένας μοναχικός αναπληρωτής υπουργός προσπαθεί να προσγειώσει τη συζήτηση στην πραγματικότητα και να μειώσει τις προσδοκίες της κοινής γνώμης», προσθέτει.

Μπορεί ο διευθυντής της «Καθημερινής», λόγω ευγένειας να μην κατονομάζει πρόσωπα, αλλά είναι σαφές ότι η αφορμή είναι η υπόθεση με τα χρέη προς τους δήμους σε 120 δόσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών την προανήγγειλε περιχαρής στα κανάλια, όπου βγαίνει σχεδόν καθημερινά (σ.σ. κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι «σε λίγο θα ξεπεράσει και τον Άδωνη»), στη συνέχεια την έφερε στη Βουλή, για να τον «καπελώσει» ο Θ. Σκυλακάκης (σ.σ. ο αναπληρωτής υπουργός, που «προσπαθεί να προσγειώσει τη συζήτηση -σ.σ. και τον υΠΕΣ- στην πραγματικότητα») και να την αποσύρει.

Το άρθρο του διευθυντή της «Καθημερινής»

Μαυρίδης: «Να βγει ο Τάκης! Και πού να μπει;»

-Σήμερα τη συνέχεια δίνει ο διευθυντής του liberal Θανάσης Μαυρίδης, ο οποίος σε άρθρο του υπό τον τίτλο:

«Να βγει ο Τάκης! Και πού να μπει;», γράφει

«Τι ανασχηματισμό να κάνει η κυβέρνηση; Να πάρει τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο από το Εσωτερικών και να τον πάει πού; Στο Τουρισμού; Στο Ναυτιλίας; Εκεί δεν γίνονται προσλήψεις;».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΥΡΙΔΗ

Να βγει ο Τάκης! Και πού να μπει;

Υπάρχει, άραγε, ελπίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται ανασχηματισμό της κυβερνήσεως και όχι της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η Γιάννα Αγγελοπούλου παύλα Δασκαλάκη εξακολουθεί να θέλει να στήσει ρωμαϊκές φιέστες ανά την επικράτεια εν μέσω πανδημίας και ο Αλέξης ο Τσίπρας εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης της… κεντροαριστεράς. Από την εικόνα λείπει ο Πάνος ο Καμμένος, να απειλεί να το κάνει Κούγκι. Δεν υπάρχει ελπίδα…

Τι ανασχηματισμό να κάνει η κυβέρνηση; Να πάρει τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο από το Εσωτερικών και να τον πάει πού; Στο Τουρισμού; Στο Ναυτιλίας; Εκεί δεν γίνονται προσλήψεις; Να κάνει, λέει, υπουργούς περισσότερους κοινοβουλευτικούς! Το θέμα είναι ότι αυτό το Κοινοβούλιο δεν έχει τους άνδρες και τις γυναίκες που είχαν τα Κοινοβούλια του παρελθόντος. Πριν ακόμη εμφανιστεί ο Κώστας ο ακάματος για την επανίδρυση του κράτους. Πριν τον Κώστα είχαμε αξιοπρεπείς συνθέσεις. Μετά τον Κώστα, όχι. Ο Κώστας ήταν το σημείο μηδέν. Εκεί που η Ελλάδα αναμετρήθηκε με το μπόι της, είδε τον εαυτό της στον καθρέπτη και αποφάσισε να χρεοκοπήσει.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που αποφάσισε να βγάλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η καλή είδηση της ημέρας ήταν η «Πολιτεία Καινοτομίας». Κορυφαία είδηση. Κάνουμε αυτά που οι άλλοι τα έχουν κάνει πριν είκοσι χρόνια. Αλλά τα κάνουμε, να πάρει ο διάολος. Κάτι γίνεται! Για αυτό στηρίξαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μην πει κανείς ότι θα μπορούσε να το κάνει κάποιος άλλος. Το 2006 συζητήθηκε το θέμα της ηλεκτρονικής υπογραφής και κάποιος υπουργός ισχυρίστηκε τότε ψευδώς ότι το είχαμε λύσει! Μάλλον δεν ήξερε για ποιο θέμα μιλούσε. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα περιμένουμε τον Πιερρακάκη να επαναλάβει τα θαύματα του Ιησού!

Η κυβέρνηση αυτή έχει απ’ όλα. Έχει αυτά που μπορεί τελικά να έχει. Όπως σοφά, όμως, είπε ο πρόεδρος Κώστας Σημίτης, αυτή είναι η Ελλάδα. Όσο και να ψάχνει ο Κυριάκος να βρει ικανά στελέχη για να προωθήσει στην κυβέρνηση, το αποτέλεσμα το ξέρει ήδη. Εντός, εκτός και επί των αυτών. Διότι, τελικά, αυτή είναι η Ελλάδα. Του Θεοδωρικάκου, του ρουσφετιού, των μεγάλων λόγων.

Υπάρχει κάτι άλλο; Αστεία πράγματα! Αντιπολίτευση τύπου Καρανίκα, με μία κεντροαριστερά που είναι πραγματικά αδύναμη να εκφέρει έναν σοβαρό πολιτικό λόγο. Πιο πολλές πιθανότητες θα είχαν αν αναγνώριζαν, επιτέλους, την αξία του Νίκου του Μπίστη…

Δεξιά και Αριστερά, πάντως, μπορούν να συμφωνήσουν στα ιερά τοτέμ του Έθνους. Όπως είναι η Γιάννα παύλα Αγγελοπούλου παύλα Δασκαλάκη. Ας δω τον Κυριάκο και τον Αλέξη να κάθονται δίπλα – δίπλα να παρακολουθούν Λάκη Λαζόπουλο και λευκές φουστανέλες σε εκδήλωση της Γιάννας για τα 200 χρόνια της επανάστασης και τι στον κόσμο…

Η χώρα αυτή δεν σώζεται με τίποτα. Δεν έχει σωσμό. Ίσως δεν φτάνει ένας ανασχηματισμός, δεν φτάνει μία εκλογική αναμέτρηση. Χρειάζεται κάτι περισσότερο. Πολύ σωστά το είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Βλέποντας την φωτογραφία του Βλάσση να εμβολιάζεται, είμαι πιο κοντά στο βουλιάζουμε. Άραγε, μας φτάνει ένας ανασχηματισμός; Αν είναι γενναίος, μπορεί. Κι αν βρεθεί κάποιος να πει στην Γιάννα παύλα Αγγελοπούλου παύλα Δασκαλάκη ότι το πανηγύρι τελείωσε, τότε θα πούμε ότι ναι! Υπάρχει ελπίδα!

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours