Γιώργος Γιουρoύκος | Απειλητικό – Τρομοκρατικό Email

Γιώργος Γιουρoύκος | Απειλητικό - Τρομοκρατικό Email

Γιώργος Γιουρoύκος: Απειλητικό email 

Το mononews.gr πριν από λίγες εβδομάδες είχε αποκαλύψει το περιεχόμενο ενός e-mail, που είχε σταλεί στους λογαριασμούς, μιας εκ των μεγαλύτερων εφοπλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αποστολέας ήταν εκπρόσωπος των Ναυτικών Δυνάμεων της Υεμένης (Χούθι), που προειδοποιούσαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι θα χτυπήσει πλοίο της που εισέρχεται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια. 

Όμως προ ημερών, οι Χούθι απέστειλαν το ίδιο απειλητικό – τρομοκρατικό email και στην ναυτιλιακή Technomar Shipping του Γιώργου Γιουρούκου.

Να σημειωθεί ότι ο εκτός από την Technomar o Γιουρούκος είναι μέτοχος της επικεφαλής της εισηγμένης στην Νεα Υόρκη Global Ship Lease, εταιρεία η οποία συνεργάζεται στενά με τον πολυεθνικό κολοσσό ZIM, Ισραηλινών συμφερόντων. 

Τα περισσότερα πλοία της Global Ship είναι ναυλωμένα στην ΖΙΜ. 

Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος της Global Ship Lease, προ ετών εργαζόταν για λογαριασμό της ZIM. 

Ο κ. Γιουρούκος επικοινώνησε με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τους εκθέσει τα ζητήματα ασφαλείας της εταιρείας του που έχει έδρα την Αθήνα. 

Όμως και τα δυο υπουργεία αγνόησαν τις ιδιαίτερα σοβαρές προειδοποιήσεις, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό. 

Στο email οι Xούθι αναφέρουν τα εξής:

«Οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης θέλουν να σας ενημερώσουν ότι τα πλοία σας παραβίασαν την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης σχετικά με την αποτροπή εισόδου πλοίων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά λιμάνια στο τέταρτο στάδιο, ενώ τα πλοία της εταιρείας σας παραβίασαν την απόφαση και εισήλθαν στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά λιμάνια.

Ως εκ τούτου, θα επιβληθούν κυρώσεις σε όλα τα πλοία της εταιρείας σας και θα αποτρέψουν τη διεξαγωγή τους μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, της Αραβικής Θάλασσας και του Ινδικού Ωκεανού.

Στη συνέχεια, θα φέρετε την ευθύνη για τα αποτελέσματα της εισαγωγής των πλοίων της εταιρείας σε λίστα απαγόρευσης επειδή παραβίασαν τους κανόνες απαγόρευσης που επιβλήθηκαν.

Σε περίπτωση που τα πλοία σας συνεχίσουν να εισέρχονται στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά λιμάνια, όλες οι επιχειρήσεις που συνδέονται με την εταιρεία θα συμπεριληφθούν στη λίστα κυρώσεων.

Οι ένοπλες δυνάμεις που στοχεύουν ισραηλινά πλοία και εμποδίζουν άλλα πλοία να εισέλθουν στα λιμάνια του σφετεριστή της οντότητας του Ισραήλ από τη θρησκευτική, ανθρωπιστική και ηθική ευθύνη απέναντι στον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό σε αυτό που εκθέτουν για μια άδικη πολιορκία με συγκλονιστική γενοκτονία έχουν γίνει από τον σφετεριστή του Ισραήλ. 

Oντότητα, επίσης, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα για όλα όσα έχουν κάνει για την επίθεση, την πολιορκία και την πείνα μέχρι θανάτου στη Γάζα, επιπλέον, διαπράττουν γενοκτονία για παιδιά, γυναίκες και τους υπόλοιπους Παλαιστίνιους άνθρωποι επιπλέον, αποτρέποντας τα τρόφιμα και τα φάρμακα. 

Eτσι σας ενημερώνουμε ότι συμπεριλήφθηκαν όλα τα πλοία της εταιρείας στον κατάλογο απαγόρευσης στο πλαίσιο του προγράμματος κυρώσεων που συνδέονταν με εκείνα τα πλοία που εισήλθαν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια».

Γιώργος Γιουρούκος | Ποιος είναι ο Γιώργος Γιουρούκος | Technomar και Poseidon Containers Holdings

Ο Γιώργος Γιούρουκος σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο University College του Λονδίνου και απέκτησε μεταπτυχιακό στη μηχανολογία από το πανεπιστήμιο Brunel, όμως τον κέρδισε η ναυτιλία. Το 1993 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε μεγάλη ελληνική, ναυτιλιακή εταιρεία και εργάστηκε σε διάφορα τμήματα. Το 1994 ίδρυσε την εταιρεία την Technomar και δραστηριοποιήθηκε έντονα και με μεγάλη επιτυχία στις αγοραπωλησίες πλοίων και στις συνεργασίες με fund.

Διαχειρίζεται έναν μικτό στόλο μεικτό από 95 πλοία containerships και φορτηγά.

Το 2010 ο Έλληνας εφοπλιστής ιδρύει σε συνεργασία με τις Kelso & Company και Maas Capital Investments τη ναυτιλιακή Poseidon Containers Holdings, που εξειδικεύεται στα containerships, και το 2015 με στόλο 18 πλοίων προσπάθησε να μπει στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως τελικά να το πετύχει , παρά το γεγονός ότι η δημόσια προσφορά ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Επανήλθε το 2018, όταν υπογράφει συμφωνία με τον Michael Gross, πρόεδρο της Global Ship Lease με έδρα το Λονδίνο για συγχώνευση με την Poseidon Containers Holdings. Με τη νέα εταιρεία που το ύψος του deal έφτασε τα 780 εκατ. δολάρια, ο έλληνας πλοιοκτήτης εισήλθε στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Έναν χρόνο αργότερα, εξαιτίας τον Δεκέμβριο του 2019, κέρδισε στα Lloyd’s List Greek Shipping Award το βραβείο Greek Shipping Newsmaker of the Year.

Όσον αφορά την Technomar, συνεργάζεται στενά στις αγορές πλοίων με την οικογένεια Στέγγου, η οποία μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς έχει στραφεί σε επενδύσεις. Η Technomar καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα στις ελληνικών συμφερόντων εταιρείες που διαχειρίζονται πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Γιώργος Γιουρούκος | Ποιος είναι ο Γιώργος Γιουρούκος | Technomar και Poseidon Containers Holdings

Λάτρης της ροκ μουσικής, στον ελεύθερο του χρόνο συνηθίζει να παίζει τα αγαπημένα του τραγούδια στην κιθάρα του, όπως αναφέρουν κοντινά του πρόσωπα, προτιμώντας τις φιλικές παρέες από τα κοσμικά γκαλά.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο University College του Λονδίνου και απέκτησε μεταπτυχιακό στη μηχανολογία από το πανεπιστήμιο Brunel, όμως τον κέρδισε η ναυτιλία. Το 1993 έκανε τα πρώτα του βήματα σε μεγάλη ελληνική, ναυτιλιακή εταιρεία και εργάστηκε σε διάφορα τμήματα.

Γιώργος Γιουρούκος (αριστερά) | Γιώργος Γιουρούκος | Ποιος είναι ο Γιώργος Γιουρούκος | Technomar και Poseidon Containers Holdings

Γιουρούκος: Ένας ροκ εφοπλιστής

Ένα χρόνο μετά ίδρυσε την Technomar και δραστηριοποιήθηκε έντονα και με μεγάλη επιτυχία στις αγοραπωλησίες πλοίων και στις συνεργασίες με διεθνή fund. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι οι συναλλαγές που πραγματοποίησε όλα αυτά τα χρόνια ξεπέρασαν τις 200,  σε μεταχειρισμένα πλοία και σε νεότευκτα  , ενώ πέτυχε σημαντικές συμφωνίες με private equity funds και μεγάλες τράπεζες για εξασφάλιση κεφαλαίων χρηματοδότησης.

Το 2010 ο εφοπλιστής προχωρά στο δεύτερο μεγάλο του εγχείρημα, ιδρύοντας σε συνεργασία με τις επενδυτικές Kelso & Company και Maas Capital Investments τη ναυτιλιακή Poseidon Containers Holdings, και εισέρχεται στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων. Λίγο αργότερα, το 2015 η εταιρεία με στόλο 18 πλοίων, βάζει πλώρη για το αμερικανικό χρηματιστήριο και προχωρά σε δημόσια προσφορά με στόχο την άντληση 250 εκατ. δολαρίων. Αν και η IPO πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η διοίκηση της αποφάσισε τελικά να αναβάλει την εισαγωγή της. Ορισμένοι απέδωσαν την απόφαση αυτή στους φόβους για επικείμενη πτώση της αγοράς.

Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν ο Γιώργος Γιουρούκος ισχυροποιεί το στόλο του και επιδίδεται στην αναζήτηση ευκαιριών στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, με αποκορύφωμα τη διετία 2016-2017 κατά την οποία σύμφωνα με ναυλομεσίτες, εξαγόρασε 15 φορτηγά πλοία. Για τις συγκεκριμένες εξαγορές, αρκετές από τις οποίες έγιναν μέσω πλειστηριασμών γερμανικών ναυτιλιακών που είχαν πτωχεύσει, ξόδεψε πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

Το super deal

Το 2018 ταράζει και πάλι τα νερά της παγκόσμιας ναυτιλίας. Δίνει τα χέρια με τον Michael Gross, πρόεδρο της ναυτιλιακής Global Ship Lease με έδρα το Λονδίνο και προχωρά στη συγχώνευση της συγκεκριμένης εταιρείας με την Poseidon Containers Holdings, μία συναλλαγή ύψους 780 εκατ. δολαρίων.

Ο απολογισμός είναι η δημιουργία μίας μεγάλης εταιρείας με βάση περιουσιακών στοιχείων άνω των 1,2 δισ. δολ. σε μεσαία και μικρότερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο νέος στόλος αποτελείται από 38 πλοία, 19 κάθε εταιρείας, ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, τα πλοία της Poseidon Containers Holdings είναι πιο σύγχρονα και μεγαλύτερης αξίας.

Ο Γιώργος Γιουρούκος συμμετέχει στο ΔΣ της νέας ναυτιλιακής ως Εκτελεστικός Πρόεδρος, καθοδηγώντας τη διαχειριστική ομάδα, ενώ ο Ian Webber, CEO της Global Ship Lease, με δηλώσεις του κάνει μνεία στον Έλληνα εφοπλιστή επισημαίνοντας ότι η νέα εταιρεία θα επωφεληθεί από τις εκτεταμένες επιχειρησιακές και εμπορικές δυνατότητες που έχει δημιουργήσει.

Μέσω της συγχώνευσης, με τη νέα, ενοποιημένη Global Ship Lease, ο εφοπλιστής εισέρχεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο και δηλώνει ότι το διευρυμένο σχήμα έχει τα εφόδια να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες, να πετύχει κερδοφόρα ανάπτυξη και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία για όλους τους μετόχους.

Πληροφορίες από τη στήλη wiseman

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *