ΣΥΡΙΖΑ | Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά φέρνει και άλλες απολύσεις | Απολύσεις, αργομισθίες και γκρίνια για αδιαφάνεια

ΣΥΡΙΖΑ | Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά φέρνει και άλλες απολύσεις | Απολύσεις, αργομισθίες και γκρίνια για αδιαφάνεια

H κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδανική. Ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης προχωρά σε ‘αποτσιπροποιηση’ του κόμματος (μαζί με εξοικονόμηση πόρων) ενώ οι απομακρυνθέντες μιλούν για πρόεδρο που λειτουργεί ως αν να διοικεί εταιρεία.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το θέμα με το οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να πλήξει προεκλογικά τον Στέφανο Κασσελάκη, το πόθεν έσχες – αναδεικνύει κοινοβουλευτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του  αρμόδιου υπουργείου  να δοθεί παράταση  στην κατάθεση τους μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ζητώντας να μπαίνουν στην δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης και οι ρυθμίσεις των δανείων τους και επίσης να αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι ισολογισμοί και τα δάνεια των κομμάτων.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσαν όλα τα κόμματα του προοδευτικού τόξου να συνδιαμορφώσουν την πρόταση νόμου που επεξεργάζεται η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ριζική αλλαγή του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων.

«Για μία ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας συντάχθηκαν με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να εκτεθούν οι κυβερνώντες στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας, εκείνοι αποφάσισαν να «απαντήσουν» και πάλι με όρους επικοινωνίας κι όχι ουσίας. Όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν μετά από κάθε πολιτικό φιάσκο», ανέφεραν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισήμαναν ότι: «Κάτω από την πίεση και την πολιτική κατακραυγή υποσχέθηκαν πως όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 30/6. Αναμένουμε να δούμε αν η δέσμευση αυτή θα κρατήσει περισσότερο διάστημα από ότι τα λόγια του Παύλου Μαρινάκη στις 6 Ιουνίου».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν «να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα οικονομικά των κομμάτων. Να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα ινστιτούτα του».

Η μαύρη τρύπα στα ταμεία

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου εμφανίζεται να αντιμετωπίζει σοβαρά   οικονομικά προβλήματα, τα οποία κάποιοι τα συνδέουν  και με τις απομακρύνεις που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες λένε ότι  θα υπάρξει διακοπή συνεργασίας και με άλλα στελέχη -όχι απαραιτήτως πρώτης γραμμής –  καθώς η μαύρη τρύπα στα οικονομικά του κόμματος μεγαλώνει και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπει στην λογική των δανειοδοτήσεων, όπως τα αλλά κόμματα.

«Μετωπική» Τσίπρα – Κεχαγιά

Χθες πάντως ο Γιώργος Τσίπρας με μία νέα δήλωση του -απάντηση στην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά –  άνοιξε την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  αναφερόμενη στα όσα είπε ο πρώην διευθυντής της ΚΟ ξεκαθάρισε από την πλευρά του κόμματος ότι  «Πρόκειται για λύση σύμβασης που ήταν συμφωνημένη εδώ και καιρό. Ο ίδιος ζήτησε να παραταθεί για έναν μήνα η σύμβασή του όταν έγινε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές για να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που ήθελε και το αίτημα αυτό όχι μόνο έγινε δεκτό αλλά παρατάθηκε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Δε διανοούμαι ότι υπάρχει στέλεχος που μπορεί να πιστεύει ότι πρέπει να πληρώνεται κάποιος για εργασία που δεν προσφέρει και να μην αμείβεται ο διάδοχός του όπως συμβαίνει με τον Θάνο Μωραΐτη».

«Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για «αργομισθία», για δήθεν αίτημά μου για «κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία», για δήθεν αίτημά μου για «ασφαλιστική κάλυψη» κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία.

Είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το «κόψιμό» μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του τόνισε ότι «εγώ είμαι στη διάθεση του κόμματος, οτιδήποτε αποφασίσει το κόμμα ότι θέλει να κάνει εγώ το κάνω και τις αποφάσεις στο κόμμα μου τις παίρνουν τα συλλογικά όργανα. Ό,τι αποφασίσουμε στα όργανα θα το κάνουμε αλλά δεν χρειάζεται να πυροβολούμαστε δημοσίως και να αυτοτραυματιζόμαστε ούτε χρειάζεται να δίνουμε τροφή στους αντιπάλους να γράφονται κάτι απίστευτα σχόλια στο διαδίκτυο ή και στο δημόσιο λόγο».

Την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς απέτυχαν «η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία», εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Απολύθηκε» και το τρολ Marka2!! από τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη!

Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να ακουμπά η εσωκομματική δίνη, στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς με αιχμές και πικρία γέμισε ξαφνικά το timeline ενός από τα πλέον δημοφιλή τρολς του διαδικτύου, που υποστηρίζουν φανατικά την Κουμουνδούρου.

Ο λόγος για τον γνωστό λογαριασμό «Marka2!!», ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζί με την «Πεν Νταλαούρα», τη «Lina», την «Areti Athanasiou» και μερικούς ακόμα λογαριασμούς στην αναπαραγωγή και το θετικό σχολιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της -εντός και εκτός των τειχών- δράσης του.

Μάλιστα, ο λογαριασμός «Marka2!!» πρωταγωνίστησε στην εσωκομματική κούρσα για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι, διαμορφώνοντας καθημερινά κλίμα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και κατακεραυνώνοντας τους συνυποψήφιούς του.

Το τελευταίο διάστημα στήριζε την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συλλήβδην το αντιπολιτευτικό έργο της Κουμουνδούρου, ωστόσο η αινιγματική, τελευταία ανάρτησή του μάλλον υποδηλώνει το τέλος εποχής. Άλλωστε, οι τελευταίες αναρτήσεις του λογαριασμού ήταν αποθεωτικές για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναπαράγει τα λεγόμενα κορυφαίων στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιώργος Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *