Πόθεν Έσχες Κασσελάκη | Οι καταθέσεις, τα ακριβά αυτοκίνητα, τα δάνεια και το καφέ στις Σπέτσες | Κορυφώνεται η ένταση στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Πόθεν Έσχες Κασσελάκη | Οι καταθέσεις, τα ακριβά αυτοκίνητα, τα δάνεια και το καφέ στις Σπέτσες

Τα περιουσιακά του στοιχεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά δήλωση Πόθεν Έσχες είναι ο πίνακας που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιότητα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αντί για δήλωση Πόθεν Έσχες, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφάνισε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη έναν πίνακα μίας σελίδας.

Σε αυτόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει τα εισοδήματά του, τα ακίνητά του, τα δάνειά του και τα επενδυτικά προϊόντα που κατέχει ο ίδιος με εκείνα του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, κάτι που διογκώνει τη σύγχυση σχετικά με το πώς απέκτησε την περιουσία του.

Μάλιστα, ο μονοσέλιδος αυτός πίνακας δεν συνοδεύεται από παραστατικά, ούτε από τη φορολογική δήλωση που προφανώς είχε καταθέσει στις φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ και η οποία υποχρεωτικά συνοδεύει τη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Επιπλέον, από τα δηλωμένα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, δεν περιελήφθη η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα, αξίας 1,7 εκατ. ευρώ.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες η οποία αντιστοιχεί σε 670.900 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι διαθέτει εισοδήματα 2,067 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις 20.100 ευρώ, δάνεια ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα καφέ στις Σπέτσες. Το καφέ με χυμούς στο οποίο δηλώνει εταίρος.

Δηλώνει, επίσης, τη συμμετοχή του, μέσω της Osios, στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος κ. Κασσελάκης ανέφερε πως σε ό,τι αφορά «την εταιρεία της αλλοδαπής» – δηλαδή την Osios LLC, η οποία έχει έδρα την αμερικανική πολιτεία του Ντέλαγουερ και υπάγεται στο προνομιακό φορολογικό καθεστώς της – ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή της στις αρχές του 2024.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι με βάση τον νόμο, που είχε ψηφίσει το 2016 η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός κόμματος δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε εταιρεία του εξωτερικού.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Σεπτέμβριο του 2023 και παραιτήθηκε – όπως ο ίδιος παραδέχθηκε – από την OSIOS «στις αρχές του 2024», καθώς δεν γνώριζε τον σχετικό νόμο.

«Μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος», είπε στην ομιλία του.

Τα ακίνητα και το καφέ στις Σπέτσες

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τρία ακίνητα, τα οποία δήλωσε: 

Ένα στις ΗΠΑ εμβαδού 358,14τμ σε οικόπεδο 54.956,31 τμ. το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σπίτι στις Σπέτσες, μια διώροφη κατοικία 287,8 τ.μ σε οικόπεδο 467 τ.μ. με αντικειμενική αξία 313.414 ευρώ, το οποίο είναι γονική παροχή από το 1990.

Ένα στην Αθήνα, εμβαδού 105,75 τ.μ. που αγόρασε το 2008 έναντι 100.033 ευρώ.

Εκτός από τα εντυπωσιακά σπίτια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει ένα καφέ στις Σπέτσες με την επωνυμία Pura Vita.

Πρόκειται για ένα μαγαζί με υγιεινές επιλογές σε σνακ, το οποίο ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης και η οικογένειά του αποθεώνουν στην Google.

Συγκεκριμένα, στις αξιολογήσεις, φαίνονται λογαριασμοί με τα ονόματα Stefanos Kasselakis, Stilianos Kasselakis και Susan Kasselakis να εγκωμιάζουν το Pura Vita:

«Επιτέλους υγιεινές επιλογές στις Σπέτσες», «το καλύτερο νέο μαγαζί στις Σπέτσες» και «απίθανα smoothies και ροφήματα».

Σημειώνεται πως ο Στέλιος είναι ο αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη και η Σούζαν είναι η νύφη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραβίαση της νομοθεσίας

Λίγο αργότερα, σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα ( χθες ) άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση και πρόσθεσε : “Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel. Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννώνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο:

Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει; Ας τα απαντήσει ο ίδιος.Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια”.

Να δώσει ο Κ. Μητσοτάκης τις απαντήσεις που οφείλει

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημείωσε ότι ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάθεσης χωρίς να έχει νομική υποχρέωση και ότι «αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εκείνων που λογοδοτούν στο λαό, τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος, από εκείνους που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής μόνο όταν κουτοπόνηρα και προσχηματικα προσπαθούν να διαβάλουν τον αντίπαλό τους», πρόσθεσε :

“Τώρα λοιπόν, που η προσπάθεια σπίλωσης του Στέφανου Κασσελάκη από το σύστημα Μαξίμου και τους παρατρεχάμενούς του έπεσε στο κενό, ήρθε η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει καιρό τώρα.

Για αρχή, ας δώσει κι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την τωρινή περιουσιακή του κατάσταση, για το 2022 και το 2023. Ας απαντήσει για τα 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή – και να μην ξεχάσει τον Βολταίρο -, ας απαντήσει για την offshore. Και να απαντήσει και για το κόμμα του με το μισό δισ. ευρώ χρέος στις τράπεζες και την πανάκριβη επικοινωνιακή του καμπάνια.

Κυρίως όμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης καλείται, τώρα, λίγο πριν οι πολίτες δώσουν την ετυμηγορία τους στην κάλπη, να εξηγήσει:

  • Γιατί δεν μιλάει με θάρρος και ειλικρίνεια για όσα συνέβησαν τις πρώτες ώρες και μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών; Γιατί κρύβεται πίσω από μισές εξηγήσεις για μυστικές συσκέψεις, γιατί δεν αναλαμβάνει, έστω τώρα, τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και τους κρυπτόμενους, νυν και πρώην, υπουργούς του;
  • Γιατί δεν σταματάει την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη; Γιατί δεν δεσμεύεται ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα αφήσει να κριθούν οι υπουργοί ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, χωρίς να κρύβονται πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία;
  • Αδιαφορεί, αδυνατεί ή απλώς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών; Γιατί καλύπτεται πίσω από αστείες δικαιολογίες όταν διαπράττονται γυναικοκτονίες μπροστά σε αστυνομικά τμήματα; Γιατί δεν προχωρά σε γενναίες τομές στην αστυνομία;
  • Γιατί αρνείται ακόμα να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, του Predator, των «νόμιμων» παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ; Γιατί επιχειρεί να φιμώσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, γιατί πλήττει βάναυσα κάθε αρχή του Κράτους Δικαίου;
  • Γιατί αφήνει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, στα βασικά αγαθά, στα τρόφιμα, στην ενέργεια; Γιατί υποβάλλει τους πολίτες αυτής της χώρας στο καθημερινό βασανιστήριο να μετράνε και το ευρώ, γιατί τους βάζει να παλεύουν με πράσινα και κίτρινα τιμολόγια, γιατί τους στερεί τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια;

Και πριν βιαστεί να εφεύρει νέες δικαιολογίες, ας θυμάται ο Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν θέλουν άλλο να ζουν «μισή ζωή», και θα τιμωρήσουν όσους επιχειρούν, για μια ακόμη φορά, να τους κοροϊδέψουν”.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours