SEC | Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την Amazon

Τhe Wall Street Journal> Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την Amazon ενώ ο Biden πανηγυρίζει (!) για την ίδρυση του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων της
Τhe Wall Street Journal> Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την Amazon ενώ ο Biden πανηγυρίζει (!) για την ίδρυση του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων της

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, που δημιουργήθηκε μετά το κραχ της Wall Street του 1929. Ο πρωταρχικός σκοπός της SEC είναι η επιβολή του νόμου κατά της χειραγώγησης της αγοράς.

Των Dana Mattioli και Dave Michaels για τη Wall Street Journal

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η SEC λοιπόν διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η Amazon.com Inc. αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες των επιχειρηματικών της πρακτικών, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα τρίτων πωλητών προς όφελός της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon στη Νέα Υόρκη ψήφισαν για την ίδρυση του πρώτου συνδικάτου του τεχνολογικού γίγαντα στις ΗΠΑ, μια εξέλιξη που η εταιρεία προσπαθούσε εδώ και καιρό να αποτρέψει. Σε μια ομιλία προς τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Biden χαιρέτισε αυτό το αποτέλεσμα, λέγοντας: «Amazon, ερχόμαστε».

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ της The Wall Street Journal που υπογράφουν οι Dana Mattioli και Dave Michaels. Η Kim Mackrael συνεργάστηκε επίσης στο ρεπορτάζ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά τον τρόπο με τον οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας -ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ και cloud-computing εταιρεία- χειρίστηκε τις αποκαλύψεις για τη χρήση δεδομένων τρίτων πωλητών στη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της, από τους υπαλλήλους της. Το τμήμα επιβολής της SEC ζήτησε email και επικοινωνίες από πολλά ανώτερα στελέχη της Amazon, σύμφωνα με μία από τις πηγές της The Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος της Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τον Απρίλιο του 2020, μια έρευνα της Wall Street Journal, επικαλούμενη εσωτερικά έγγραφα και συνεντεύξεις με πρώην στελέχη της Amazon, διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας χρησιμοποιούσαν συστηματικά μεμονωμένα δεδομένα τρίτων πωλητών για να αναπτύξουν προϊόντα για τις δικές της επωνυμίες.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε ότι έγιναν τέτοιες ενέργειες, επαναλαμβάνοντας τη μαρτυρία δικηγόρου της Amazon στο Κογκρέσο ένα χρόνο νωρίτερα, λέγοντας ότι η εταιρεία «δεν χρησιμοποιεί τα προσωπικά της δεδομένα όταν λαμβάνουμε αποφάσεις για την κυκλοφορία ιδιωτικών εμπορικών σημάτων».

Έκτοτε, η Amazon ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα για το τμήμα ιδιωτικής ετικέτας της, αλλά αρνήθηκε να παράσχει αντίγραφο της έκθεσής της σε μια επιτροπή του Κογκρέσου που νωρίτερα διερεύνησε το μέγεθος και την ισχύ της Amazon και άλλων εταιρειών τεχνολογίας, ανέφερε η Journal.

Τον περασμένο μήνα, μέλη της αντιμονοπωλιακής υποεπιτροπής της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής παρέπεμψαν την Amazon και μερικά από τα κορυφαία στελέχη της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για πιθανή παρεμπόδιση του Κογκρέσου σε σχέση με τη συνεργασία του κατά τη διάρκεια της έρευνας και της αποκάλυψης του τρόπου εσωτερικής λειτουργίας της επιχείρησης.

Σχετικά με την παραπομπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια εκπρόσωπος της Amazon είπε: «Δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη βάση για αυτό, όπως αποδεικνύεται από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που έχουμε παράσχει επί σειρά ετών καλής πίστης και συνεργασίας σε αυτήν την έρευνα».

2022 04 07 10.30.20 %CF%80.%CE%BC. e1649316901966
Τhe Wall Street Journal> Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την Amazon ενώ ο Biden πανηγυρίζει (!) για την ίδρυση του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων της

Ως αποτέλεσμα της 16μηνης έρευνάς της σε εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, που ξεκίνησε το 2019, η επιτροπή του Κογκρέσου πρότεινε μια σειρά νομοσχεδίων που στοχεύουν στη νομοσχέδια που στοχεύουν στη χαλιναγώγηση των τεχνολογικών κολοσσών.

Ένα από τα μέτρα στοχεύει τις επιχειρήσεις ιδιωτικής ετικέτας της Amazon, επιδιώκοντας να καταστήσει παράνομο για την εταιρεία να προτιμά τα δικά της προϊόντα έναντι αυτών των ανταγωνιστών ή να χρησιμοποιεί μη δημόσια δεδομένα των πωλητών για να τους ανταγωνίζεται.

“Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι η Amazon συνεχίζει να παραπλανά το κοινό και τους επενδυτές σχετικά με τις καταχρηστικές επιχειρηματικές πρακτικές της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος David Cicilline (D., R.I.), πρόεδρος της υποεπιτροπής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, σε μια δήλωση που υποστηρίζει τη δράση του Κογκρέσου κατά της εταιρείας. «Το Κογκρέσο έδωσε στην εταιρεία κάθε ευκαιρία να ξεκαθαρίσει και αρνήθηκε να το κάνει».

Η έρευνα της SEC βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από ένα χρόνο, είπε ένας από τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Ο οργανισμός ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι δημόσιες εταιρείες επικοινωνούν με τους επενδυτές. Μπορεί να κινήσει αγωγές επιβολής του νόμου όταν διαπιστώσει ότι οι εταιρείες παραπλάνησαν τους μετόχους ή δεν αποκάλυψαν έγκαιρα σημαντικές πληροφορίες. Οι έρευνες της SEC μερικές φορές τελειώνουν με τη ρυθμιστική αρχή να μην λαμβάνει μέτρα επιβολής κατά της επιχείρησης ή των ατόμων που διερεύνησε.

Η Amazon βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο από ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Seattle- βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο μιας αντιμονοπωλιακής έρευνας από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, της οποίας η πρόεδρος, Lina Khan, υπήρξε επί μακρόν επικριτής της εταιρείας και έγραψε ένα ευρέως διαβασμένο άρθρο νομικής κριτικής όταν ήταν φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Yale που υποστήριξε ότι η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία απέτυχε να περιορίσει την εταιρεία.

Πέρυσι, η Amazon υπέβαλε αίτημα στην FTC ζητώντας την απαλλαγή της από οποιαδήποτε εξέταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η υπηρεσία δεν έχει απαντήσει δημόσια σε αυτό το αίτημα.

Τον Σεπτέμβριο, 6 Αμερικανοί γερουσιαστές ζήτησαν από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ να διερευνήσει τους ισχυρισμούς ότι η Amazon δεν φιλοξενεί εύλογα έγκυες εργαζόμενες στα κέντρα εκπλήρωσής της. Μία από τις γερουσιαστές, η Elizabeth Warren (D., Mass.), έχει πιέσει εδώ και καιρό για διάλυση της εταιρείας.

Στο εξωτερικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κορυφαία ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσε δήλωση αντιρρήσεων κατά της Amazon το 2020, ισχυριζόμενη ότι ο διαδικτυακός έμπορος παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες χρησιμοποιώντας δεδομένα από τρίτους πωλητές για να ανταγωνίζεται αθέμιτα εναντίον τους.

Η Επιτροπή άνοιξε επίσης μια ξεχωριστή έρευνα για το πώς η Amazon επιλέγει προεπιλεγμένους πωλητές, των οποίων τα προϊόντα εμφανίζονται πιο εμφανή. Εκκρεμούν και οι δύο έρευνες.

60453249 401
Τhe Wall Street Journal> Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την Amazon ενώ ο Biden πανηγυρίζει (!) για την ίδρυση του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων της

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon στη Νέα Υόρκη ψήφισαν για την ίδρυση του πρώτου συνδικάτου του τεχνολογικού γίγαντα στις ΗΠΑ, μια εξέλιξη που η εταιρεία προσπαθούσε εδώ και καιρό να αποτρέψει. Σε μια ομιλία προς τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Biden χαιρέτισε αυτό το αποτέλεσμα, λέγοντας: «Amazon, ερχόμαστε- Amazon, here we come».

Ερωτηθείς για το σχόλιο αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki είπε ότι ο κ. Βiden δεν υπαινίσσεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έπαιζε άμεσο ρόλο στην οργάνωση των εργαζομένων, αλλά μάλλον εξέφραζε «τη μακροχρόνια υποστήριξή του στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για τα δικαιώματα των εργαζομένων να οργανωθούν και την απόφασή τους να κάνουν ακριβώς αυτό σε αυτή την περίπτωση».

Η SEC έχει ασκήσει σχετικά λίγες αγωγές επιβολής κατά των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας. Η υπηρεσία το 2019 ισχυρίστηκε ότι η Facebook Inc. παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τον κίνδυνο κακής χρήσης των δεδομένων των χρηστών, παρουσιάζοντας το ζήτημα ως υποθετικό όταν το Facebook γνώριζε ότι η Cambridge Analytica, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, είχε πληροφορίες για εκατομμύρια χρήστες του Facebook.

Το Facebook πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της SEC και δεν παραδέχτηκε ή αρνήθηκε την αδικοπραγία.

1200px

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *