Η Samsung θα μειώσει την παραγωγή τσιπ μνήμης αφού κατέγραψε τα χαμηλότερα κέρδη των τελευταίων 14 ετών

bloomberg

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε μια «ουσιαστική» περικοπή στην παραγωγή τσιπ στον απόηχο της ανακοίνωσης που έκανε και στην οποία δημοσιοποίησε το μικρότερο κέρδος της (-96%) από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009, καθώς επιδεινώνεται η απότομη ύφεση στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών.

Οι μετοχές του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ μνήμης και τηλεοράσεων στον κόσμο σημείωσαν άνοδο 3,9% στις αρχές της διαπραγμάτευσης της Παρασκευής, ενώ οι μετοχές της ανταγωνιστικής SK Hynix σημείωσαν άνοδο 5%, καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τα σχέδια για μείωση της παραγωγής προκειμένου να διατηρηθεί η ισχύς των τιμών.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Πάντως, η ανακοίνωση της Samsung για τη μείωση στην παραγωγή τσιπ ήταν μια κίνηση που περίμεναν οι ανταγωνιστές της μετά από μια συσσώρευση αποθεμάτων που έπληξε τις τιμές και τα κέρδη. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στο χώρο είχε αντισταθεί στην ιδέα της περικοπής τους τελευταίους μήνες, εν μέρει, για να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές της.

«Κάτω από την εκτίμηση ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει αρκετό όγκο για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές αλλαγές ζήτησης τσιπ, η Samsung προσαρμόζεται για να μειώσει την παραγωγή τσιπ σε ουσιαστικό επίπεδο με επίκεντρο τα προϊόντα που έχουν εξασφαλίσει πρόσθετη προσφορά καθώς και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών της γραμμής που είναι ήδη σε εξέλιξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Samsung factory

Το εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών της Samsung Electronics στο Pyeongtaek της επαρχίας Gyeonggi τον Ιανουάριο του 2022

Το απόθεμα στη Samsung είχε αυξηθεί στα 52,2 τρισεκατομμύρια γουόν στο τέλος του περασμένου έτους, αφότου η εταιρεία διατήρησε την παραγωγή παρά την κατάρρευση της ζήτησης. Αντίθετα, οι ανταγωνιστές της, SK Hynix Inc. και Micron Technology Inc., είχαν ήδη μειώσει την παραγωγή.

«Η μείωση της παραγωγής της Samsung είναι μια σημαντική κίνηση», δήλωσε ο Lee Seung-Woo, αναλυτής της Eugene Investment & Securities. «Η μείωση της παραγωγής της Samsung πιθανότατα θα μεταστρέψει τις τιμές σύντομα. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ζήτηση αυτή τη στιγμή». Ωστόσο, η Samsung τόνισε ότι δεν θα αποσυρθεί από την επιθετική στρατηγική της.

«Έχουμε περικόψει τα βραχυπρόθεσμα σχέδια παραγωγής, αλλά καθώς προβλέπουμε σταθερή ζήτηση μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε υποδομές για να εξασφαλίσουμε βασικούς χώρους εκκαθάρισης και να επεκτείνουμε τις επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης για να εδραιώσουμε την ηγετική θέση στην τεχνολογία», ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση.

Η μεγαλύτερη εταιρεία της Νότιας Κορέας είχε προειδοποιήσει ότι τα κέρδη θα μειωθούν το πρώτο τρίμηνο λόγω της επιβράδυνσης των πωλήσεων. Ωστόσο, οι τιμές των τσιπ μνήμης υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω της υποτονικής ζήτησης για ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών ειδών από smartphone έως υπολογιστές, καθώς οι καταναλωτές και οι εταιρείες αντιμετώπιζαν τους κινδύνους ύφεσης. Παρά την επαναλειτουργία της μετά την πανδημία Covid, η αγορά της Κίνας επίσης δεν έχει ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο περίμεναν ορισμένοι.

Η Samsung εκτιμάται ότι έχει χάσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο τμήμα τσιπ μνήμης.

samsunglogo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *