Ναγκόρνο Καραμπάχ |Ρωσικός χάρτης «αποκαλύπτει» τα νέα δεδομένα

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:00 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ναγκόρνο Καραμπάχ |Ρωσικός χάρτης «αποκαλύπτει» τα νέα δεδομένα

Ένα μήνα περίπου μετά τη λήξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την εμπλοκή της Ρωσίας και της Τουρκίας, οι στρατιωτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως «ειρηνοποιοί» στην περιοχή έχουν πλέον αναπτυχθεί και οι πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να δώσουν ένα πολιτικό τέλος με τον διαμοιρασμό των εδαφών.

Στο πλαίσιο αυτό, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ένα χάρτη, όπου απεικονίζονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ποιες περιοχές «ελέγχουν» στην οποία εμφανίζονται τόσο οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερπαϊτζάν.

Ειδικότερα, στο χάρτη που κυκλοφόρησε στη ρωσική γλώσσα, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν φαίνονται να ελέγχουν πάνω από το 75 τοις εκατό της περιοχής Καραμπάχ, αφήνοντας μόνο ένα μικρό μέρος που βρίσκεται έξω από την κατοχή του κράτους τους.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία του Αρτσάχ, το μόνο που μένει υπό τον έλεγχό τους είναι η πρωτεύουσα, το Στεπανακέρτ και ορισμένες άλλες περιοχές εκτός της πόλης, στις οποίες αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί σημαντικές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Δείτε το χάρτη:

Ναγκόρνο Καραμπάχ

Πηγή: AMN / Φωτογραφία Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *