Ισραήλ | Η Rafael έφτιαξε νέα ναυτική εκδοχή των Spike | Μήπως να τους βλέπαμε;

Ισραήλ | Η Rafael έφτιαξε νέα ναυτική εκδοχή των Spike | Μήπως να τους βλέπαμε;
Ισραήλ | Η Rafael έφτιαξε νέα ναυτική εκδοχή των Spike | Μήπως να τους βλέπαμε;

Η Rafael έφτιαξε νέα ναυτική εκδοχή των Spike τους οποίους παρουσίασε στην ShieldAfrica 2021 – Μήπως να τους βλέπαμε;

Στην έκθεση ShieldAfrica 2021, στο Αμπιτζάν της Ακτής του Ελεφαντοστού, η ισραηλινή εταιρεία Rafael παρουσίασε το πλήρες φάσμα των ναυτικών αμυντικών συστημάτων της, συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής έκδοσης του πυραύλου Spike.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η ναυτική έκδοση του πυραύλου Spike, γράφει το armyrecognition.com, διατίθεται σε δύο παραλλαγές, το Naval Spike ER (Extended Range) και το Naval Spike NLOS (Non-Line-of-Sight).

Το σύστημα αποτελείται από τέσσερα εμπορευματοκιβώτια εκτοξευτών τοποθετημένα σε έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο που μπορούν να ενσωματωθούν σε διαφορετικούς τύπους πολεμικών πλοίων, που κυμαίνονται από Rigid Hull Inflated Boats (RHIBs) έως μεγαλύτερα σκάφη και πλοία.

Το σύστημα διασφαλίζει την επιτυχία της αποστολής (σε επιθετική ή αμυντική ενέργεια) με χειρουργική ακρίβεια. Διαθέτει επίσης ικανότητα εμπλοκής υψηλής ακρίβειας.

Μάλιστα σε περίπτωση φιλικής δύναμης, ο αερομεταφορέας μπορεί να ακυρώσει την αποστολή με τον πύραυλο κατά την πτήση.

Ακόμα και μετά την εκτόξευση πυραύλων, ο πυροβολιστής μπορεί να εναλλάσεσσει τους στόχους και να κατευθύνει ενεργά τον πύραυλο στο καλύτερο σημείο.

Ο πύραυλος παρέχει δυνατότητα BDA (Αξιολόγηση Ζημιών Μάχης), για την προσβολή επιπρόσθετων στόχων.

Ο πύραυλος Naval Spike ER έχει αποτελεσματική εμβέλεια έως και 10 χλμ.

Ο πύραυλος μπορεί να εξοπλιστεί είτε με κεφαλές High Explosive Anti-tank (HEAT) ή Penetration Blast Fragmentation (PBF).

Μήπως στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να έριχναν μία ματιά προς τα εκεί; Ειδικά τώρα που η συνεργασία με τους Ισραηλινούς υπάρχει διάθεση να προχωρήσει σε πολλά επίπεδα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *