Η κόντρα Κίνας – ΗΠΑ μπορεί να φέρει 12 μίλια στο Αιγαίο | Πώς;

Η κόντρα Κίνας – ΗΠΑ μπορεί να φέρει 12 μίλια στο Αιγαίο | Πώς;

Πώς η κόντρα Κίνας – Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να φέρει τα 12 μίλια και στο Αιγαίο – Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών που θα συζητηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, εκτίμησε ότι η επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας θα λειτουργήσει προς όφελος των ΗΠΑ.

Ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας προκάλεσε αίσθηση με την δήλωσή του αυτή καθώς η Αμερική δεν έχει υπογράψει την Σύμβαση.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Νότια Κινεζική Θάλασσα από κινεζικές προκλήσεις αντίστοιχες με αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα η υπογραφή της Συνθήκης να συνάδει στην παρούσα φάση με τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Μπλίνκεν υπογράμμισε πως πρόκειται για προσωπική του άποψη όμως και Τζο Μπάιντεν έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της επικύρωσης της Σύμβασης.

Antony Blinken
FILE PHOTO: U.S. Deputy Secretary of State Antony Blinken listens to journalists’ questions during a news conference, at a hotel in Mexico City April 30, 2015. REUTERS/Henry Romero/File Photo

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για οικονομικούς να κυρωθεί η σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Μενέντεζ έκανε λόγο για ιδεοληψίες που εμποδίζουν τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε τέτοιου είδους συμβάσεις με αποτέλεσμα να χάνουν οι ΗΠΑ «χρόνο και χρήμα», γράφει το hellasjournal.com, επικαλούμενο πηγές τους Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *