Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | «Κουνάω τα πόδια αφού ανέβω στην πλάτη του γαϊδάρου» | Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | «Κουνάω τα πόδια αφού ανέβω στην πλάτη του γαϊδάρου» | Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Όλα όσα είπε ο Έλληνας εφοπλιστής για την επένδυσή του σε χθεσινή εκδήλωση όπου έδωσαν «το παρών» εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας υπό το φως της Ακρόπολης

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στο προσκήνιο της δημοσιότητας βρέθηκε πριν από δύο ημέρες ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και αιτία ήταν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Υπήρξε απεμπλοκή για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της “ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.” (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Ο Γιώργος Προκοπίου επιχειρηματίας με μεγάλη εμπειρία, ναι μεν είδε την επένδυσή του να ξεμπλοκάρει όμως παραμένει επιφυλακτικός έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newmoney.gr χθες παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Στέλλα- Αλεξία Μάντζαρη της A.S.Marine LTD στο εστιατόριο Dionysos Zonar’s που βρίσκεται στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης όπου τιμήθηκε ο γιατρός-γενετιστής Δρ Λεωνίδας Κ. Πλατανιάς και ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζόρτζ Τσούνης.

prokopiou 1

Μεταξύ των προσκεκλημένων εκτός του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, ήταν ο Συμεών Παληός, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Γιώργος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, o Xαράλαμπος Σημαντώνης πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας μικρών Αποστάσεων, η Έλπη Πετράκη πρόεδρος της WISTA Hellas, ο Δημήτρης Μελισσανίδης , ο Κώστας Ρόκκος, ο Σπύρος Βαμβακάς.

Σε πηγαδάκι που σχηματίστηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης άρχισε συζήτηση για τα ναυπηγεία. Ο Χαράλαμπος Σημαντώνης ενημέρωσε τον Γιώργο Προκοπίου για ένα παλαιότερο επενδυτικό ναυπηγικό σχέδιο της ΕΕ, το Γιούνκερ Plan από το οποίο το 2015 η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ μέσω της European Investment Bank για τη ναυπήγηση πράσινων πλοίων για τη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων-Short Sea Shipping. Το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί δεν υπήρχαν τότε ελληνικά ναυπηγεία ικανά να το στηρίξουν. Η έλευση Προκοπίου δίνει ελπίδες.

Ο Έλληνας εφοπλιστής άκουσε όσα είχε να του πει ο Χαράλαμπος Σημαντώνης με ενδιαφέρον και του απάντησε ως εξής:

“Με ενδιαφέρει πολύ το πρόγραμμα αυτό. Όμως θα είμαι σε θέση να το συζητήσω από την ημέρα που θα ανέβω στην πλάτη του… γαϊδάρου”!!!

Κοιτάζοντας ο Έλληνας εφοπλιστής τις απορημένες ματιές της ομήγυρης συνέχισε: “Κοιτάξτε επειδή μιλάμε για την Ελλάδα θέλω να κουνάω τα πόδια μου αφού ανέβω στον γάιδαρο. Όταν ανέβω θα σας ενημερώσω”.

Όταν κάποιος τον ρώτησε αν θα μπορούν να τον βρίσκουν μόλις αναλάβει και επισήμως τα ναυπηγεία απάντησε: “Φυσικά. Εμένα με βρίσκουν και οι λαδάδες μου από τα πλοία”.

Ντηνιακός: Το τμήμα του ΣτΕ ουδέποτε έθεσε θέμα τυπικής αρμοδιότητας για το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά

220525180741 %CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82 1 2

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόνισε ότι «η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ απορρίπτει για τυπικούς-δικονομικούς λόγους το ένδικο βοήθημα που άσκησε ο Δήμος Χαϊδαρίου και δεν εισέρχεται στην ουσία των ισχυρισμών μας”.

Ο κ. Ντηνιακός πρόσθεσε επίσης ότι «η υπόθεση εισήχθη προς συζήτηση κατόπιν αιτήματος της ΕΤΑΔ στην ολομέλεια του ΣτΕ -μετά την ευδοκίμηση της αίτησης αναστολής μας στο αρμόδιο τμήμα. Το τμήμα του ΣΤΕ ουδέποτε έθεσε θέμα τυπικής αρμοδιότητας. Το σκεπτικό της απόφασης θα το γνωρίζουμε τον Οκτώβριο».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χαϊδαρίου επισημαίνει: «Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, είμαστε σύμφωνοι με τη συνέχιση της λειτουργίας των «Ελληνικών Ναυπηγείων».

Έχουμε όμως εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας με την απώλεια κοινόχρηστων χώρων και με περιβαλλοντικά καταστροφικές χρήσεις, όπως η χωροθέτηση κάθε είδους μονάδας LNG.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια διασφάλισης της κοινόχρηστης πρόσβασης του Δήμου Χαϊδαρίου στη θάλασσα όσο και της προστασίας του ήδη επιβαρυμένου στην περιοχή μας φυσικού περιβάλλοντος, σε μία Δυτική Αθήνα που οι ανισότητες αντί να αμβλύνονται διογκώνονται, τόσο σε πολιτικό όσο και σε και νομικό επίπεδο, θα συνεχιστεί».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες νομικοί κύκλοι αναλύουν τα νέα δεδομένα και σύντομα θα εισηγηθούν για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου Χαϊδαρίου.

πληροφορίες από newmoney και mononews

One thought on “Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | «Κουνάω τα πόδια αφού ανέβω στην πλάτη του γαϊδάρου» | Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου

  1. Παράθεμα: Σταϊκούρας - Ναυτιλία | Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *