Γιώργος Προκοπίου | Άνοιγμα στη Σαουδική Αραβία με 2 συμφωνίες για δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία

Γιώργος Προκοπίου | Άνοιγμα στη Σαουδική Αραβία με 2 συμφωνίες για δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία

Δύο ναυτιλιακές συμφωνίες με τους Σαουδαραβικού υπέγραψε ο Γιώργος Προκοπίου και αφορούν τόσο τα δεξαμενόπλοια όσο και τα φορτηγά πλοία.

κείμενο Μηνάς Τσαμόπουλος

Υπεγράφησαν στο πλαίσιο του Ελληνο-Σαουδαραβικού Forum στην Αθήνα μεταξύ του κρατικού ναυτιλιακού βραχίονα των Αράβων, τη Bahri που έχει στόλο από 93 πλοία και δύο εταιρειών του Έλληνα πλοιοκτήτη, της Dynacom με στόλο από 69 δεξαμενόπλοια και της Seatraders με 40 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Η διάρκεια ισχύος τους είναι για ένα έτος.

O συνολικός στόλος του Ομίλου Προκοπίου που περιλαμβάνει και την Dynagas με 17 LNG Carriers ανέρχεται στα 126 πλοία.

Οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υπηρεσιών.

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Bahri, Αhmed Ali Alsubaie “κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας του στόλου μας και την περαιτέρω επέκταση του Ομίλου τόσο σε περιφερειακό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Η Dynacom και η Seatraders έχουν αναπτύξει εντυπωσιακές υπηρεσίες και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία αυτή.”

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Bahri Dry Bulk ο βραχίονας για τη φορτηγό ναυτιλία του Σαουδαραβικού Ομίλου “επιδίωξή μας είναι να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην αγορά και αναπτυχθούμε παράλληλα με άλλους ηγέτες της αγοράς ξηρού φορτίου. Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα για μία αξιοσημείωτη συνεργασία μεταξύ του σαουδαραβικού και του ελληνικού ιδιωτικού τομέα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *