Πειραιώς: Μεγάλη επιτυχία από την έκδοση του ομολόγου

αγορά ομολόγου

Η νέα έκδοση ομολόγου Tier II, ύψους 500 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς, προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Απόδειξη το ευνοϊκό επιτόκιο 5,5%. Το επιτόκιο της νέας ομολογιακής έκδοσης της Τράπεζας Πειραιώς είναι αισθητά χαμηλότερα από το επιτόκιο που είχε πετύχει η τράπεζα κατά την προηγούμενη έκδοση τον Ιούνιο του 2019, που τιμολογήθηκε στο 9,75%.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Οι λόγοι επιτυχίας είναι  η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώνεται για assets με υψηλές αποδόσεις . Αυτά  σε συνδυασμό με το νέο εμπροσθοβαρές επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Χαρακτηριστικό του ευνοϊκού κλίματος είναι ότι η απόδοση του ομολόγου που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς τον περασμένο Ιούνιο είναι σήμερα 5,3%.

Εκτός από το ευνοϊκό επιτόκιο, η επιτυχία της νέας έκδοσης αποτυπώνεται και στην υψηλή ζήτηση που υπήρξε. Η προσφορά που εκδηλώθηκε υπερκάλυψε τη ζήτηση πάνω από οκτώ φορές, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ, συμπιέζοντας την τιμολόγηση κάτω από το 6% που ήταν το αρχικό guidance, για να κλείσει στο 5,5%. Να σημειωθεί ότι στην περυσινή έκδοση των 400 εκατ. ευρώ η ζήτηση για τη συναλλαγή διαμορφώθηκε στα 850 εκατ. ευρώ. Ο νέος τίτλος που εκδίδει η Τράπεζα Πειραιώς είναι επίσης δεκαετούς διάρκειας, δηλαδή τύπου 10ΝC5, με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη. Θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και έχει λάβει αξιολόγηση Caa3 από τη Moody’s και CCC από τη S&P.

Ικανοποίηση εκφράζεται επίσης από τον αριθμό και την ποιότητα των επενδυτών που συμμετείχαν στην έκδοση, που ανήλθε περίπου στους 350, με διασπορά σε Ευρώπη και  Ασία. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα των επενδυτών που τοποθετήθηκαν στην έκδοση, αυτοί ήταν σε σημαντικό βαθμό fund managers, μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια και hedge funds, ενώ η οριστική κατανομή αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.