Πειραιώς: Πρεμιέρα σήμερα για το ομόλογό της

Πρεμιέρα σήμερα για το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς. Μετά την επιτυχία της Alpha Bank οι προσδοκίες είναι υψηλές.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr στόχος της Διοίκησης είναι η απόδοση του ομολόγου να κυμανθεί κοντά στα επίπεδα του 5,5%. Αυτό δεδομένου ότι οι περυσινοί τίτλοι διαπραγματεύονται πλέον στο 5,75%. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τράπεζα θα πετύχει απόδοση κάτω από το 6%.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο του Ιουνίου 2019 εκδόθηκε με κουπόνι 9,75%, γεγονός που σηματοδοτεί θεαματική αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της τράπεζας. Φυσικά σε συνάρτηση με τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, γενικότερα.

Η Διοίκηση της Πειραιώς, πάντως, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο προκειμένου να πραγματοποιήσουν roadshows σε διεθνείς επενδυτές και funds.

Αναγκαία η χρηματοδότηση Tier II

Η χρηματοδότηση Tier II είναι αναγκαία για την Τράπεζα Πειραιώς στην παρούσα φάση. Πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου εξήγγειλε την αύξηση των τιτλοποιήσεων στα 6 δισ. ευρώ εντός του 2020. Φιλόδοξος στόχος που προϋποθέτει ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας. Αυτό προκειμένου να αξιοποιήσει παράλληλα με τις υπόλοιπες τράπεζες τη συστημική λύση «Ηρακλής»

Αυτός είναι ο λόγος που η Πειραιώς σπεύδει να εκμεταλλευτεί το θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί μετά την τεράστια ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank στις αγορές, το οποίο υπερκαλύφθηκε 10 φορές πετυχαίνοντας απόδοση 4,25%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *