Σκληρή επίθεση με γροθιές κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στο ΟΑΚΑ | ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ

Σκληρή επίθεση με γροθιές κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στο ΟΑΚΑ | ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ

Επίθεση κατά του δημοσιογράφου και συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ημίχρονο της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μπράγκα.

O δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από εφοπλιστή τον οποίον συνόδευαν δύο μπράβοι, την ώρα που συνομιλούσε με συνάδελφό του.

Δίχως να μεσολαβήσει κάποιος διάλογος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπαχρήστος δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι από τον εφοπλιστή, αλλά και απειλές πως “θα σκοτώσει” τον δημοσιογράφο, ότι “είναι τελειωμένος”, ενώ προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές και ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του.

Στον δημοσιογράφο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ενώ αργότερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το in.gr

Αντιδράσεις για την επίθεση που δέχθηκε,  ο Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος, από τον εφοπλιστή Γιάννη  Καραγιώργη, χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, μπροστά σε δεκάδες θεατές.

Όπως έγινε γνωστό, ο Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Παπαχρήστο  την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Καταδικάζουν τα κόμματα 

Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές», τονίζει και καταλήγει:

«Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την επίθεση. Ο κ. Μαρινακης τόνισε ότι η ελευθερία του τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

Η δήλωση του κ. Μαρινάκη:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα του in.gr για την επίθεση στον Γιώργο Παπαχρήστο:

Τραμπούκικη επίθεση από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη κατά του Γιώργου Παπαχρήστου

Ο νταής εφοπλιστής συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι
Άθλια τραμπούκικη επίθεση, συνοδευόμενη από ακραίες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, σε βάρος του Συμβούλου Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργου Παπαχρήστου, εξαπέλυσε χθες βράδυ ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης. Η επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό του Γ. Παπαχρήστου, σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, και έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, προκαλώντας τους αλγεινές εντυπώσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.
Η επίθεση έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί, τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε.

Οπως προαναφέρθηκε ο νταής εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι “θα σκοτώσει” τον δημοσιογράφο, ότι “είναι τελειωμένος”, ενώ σε κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου!!!
Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του.
Εν συνεχεία και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο Καραγιώργης με τους μπράβους του εξαφανίστηκε από το γήπεδο, φοβούμενος τις συνέπειες των πράξεων του.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύων “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του τραμπούκου εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γ. Καραγιώργη, είχε εμπλακεί πριν από ενάμιση χρόνο, σε μια σκοτεινή υπόθεση, που αφορούσε τα κεφάλαια με τα οποία προ 8ετίας είχε επιχειρήσει να στήσει το δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Hellasnet, προκειμένου να στηρίξει πολιτικά και επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Απρίλιο του 2022, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν αμερικανό πολίτη ονόματι Τζακ Χάνικ, διευθυντή του εν λόγω δικτύου, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, δρούσε για λογαριασμό του έμπιστου ολιγάρχη του Πούτιν Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν προσδιορίσει ακόμη ότι “ο Μαλοφέγιεφ συνωμότησε επίσης με τον Χάνικ και άλλους για να μεταφέρει παράνομα μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε ο Μαλοφέγιεφ σε μια τράπεζα των ΗΠΑ σε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη στην Ελλάδα, κατά παράβαση των κυρώσεων που εμποδίζουν τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Μαλοφέγιεφ”.

Το ενδιαφέρον στην όλη αυτή υπόθεση, που παραμένει ακόμη υπό έρευνα, είναι ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν είναι γνωστό τί απέγινε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *