Μακρόν | Χρειαζόμαστε κι άλλους ηγέτες σαν κι αυτόν | Nous sommes Macron

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 07:58 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Μακρόν | Χρειαζόμαστε κι άλλους ηγέτες σαν κι αυτόν | Nous sommes Macron
Μακρόν | Χρειαζόμαστε κι άλλους ηγέτες σαν κι αυτόν | Nous sommes Macron

Μετά τη Νotre Dame της Νίκαιας σειρά είχε η Βιέννη. Άγνωστο πού και πότε μπορεί να χτυπήσει ξανά η τυφλή, ακραία ισλαμική βία.

Εδώ και χρόνια λαμβάνει χώρα ένας πόλεμος εντός πόλεων μεταξύ των οργανωμένων, δημοκρατικών, δυτικών κοινωνιών και μελών ενός ακραίου, ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Δεν θα αναλύσουμε πως η πλειοψηφία των (άνω του 1 δις) μουσουλμάνων δεν έχουν σχέση με την ακραία, τυφλή βία. Ούτε θα αναλύσουμε πως οι φιλειρηνικοί, οικογενειάρχες μουσουλμάνοι της Ευρώπης φοβούνται και οι ίδιοι το ακραίο Ισλάμ (ιδίως οι γυναίκες).  Θεωρούμε αυτονόητο πως δεν μπορεί να ευσταθεί γενίκευση για  εκατοντάδες εκατομμύρια μουσουλμάνους.

Αυτό που χρήζει ανάλυσης είναι η στάση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, του Εμμανουέλ Μακρόν. Οι τελευταίες επιθέσεις φαίνεται πως  είναι η απάντηση των φονταμενταλιστών στον Μακρόν και την απόφασή του να διατρανώσει με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην κριτική και τον ελεύθερο λόγο.

Η Ευρώπη (η Δύση γενικότερα) είναι υπέρμαχος της ελευθερίας της σκέψης και του λόγου. Γι αυτό άλλωστε κι υπάρχει ελευθεροτυπία στη Δύση. Ανέκαθεν η Ευρώπη προσπαθούσε να πολεμήσει τον ολοκληρωτισμό, που προσπαθεί να καταπνίξει τις ελευθερίες.

Τώρα η Δύση έρχεται αντιμέτωπη με έναν νέο ολοκληρωτισμό, εξ Ανατολών. Αν οι ΗΠΑ είναι μακριά και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα (θα εξαρτηθούν πολλά κι από το αποτέλεσμα των εκλογών της 3Ης Νοεμβρίου) η Ευρώπη είναι παρούσα κι εκφραστής των αξιών της είναι ο Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος με τη στάση του έδειξε πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη απέναντι στους ακραίους. Με στάση αδιαπραγμάτευτη όσον αφορά τις ευρωπαϊκές (δυτικές) αξίες.

Αυτή τη στάση πρέπει να υιοθετήσουν και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες. Να σπάσουν οι πυρήνες δράσεις των φονταμενταλιστών, άμεσα κι απαρέγκλιτα. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν έχει περιθώρια για αμφιβολίες. Είτε θα προχωρήσει σε άμεσες αποφάσεις και πράξεις είτε θα δώσει το δικαίωμα στην ακροδεξιά να αρθρώσει τον δικό της πολεμικό λόγο.

Αν η ακροδεξιά βρει χώρο τότε σίγουρα τον εκμεταλλευτεί και θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

 Το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, με εξαίρεση πάλι τον Μακρόν, αποδέχονται το γεγονός ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί φανατικούς ισλαμιστές για τις δικές του επιδιώξεις, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν τη δύναμη και την υποχρέωση να προστατεύσουν τον τρόπο ζωής τους. Αρκεί να σπάσουν τα δεσμά της παραλυσίας που τους έχουν επιβάλει οργανωμένες μειοψηφίες που καταπατούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο το συλλογικό μας οικοδόμημα.

Ο Μακρόν πρέπει να είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ο Μακρόν. Είμαστε Μακρόν (Nous sommes Macron)

Μήνυμα συμπαράστασης στον αυστριακό λαό έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, μετά την επίθεση στη Βιέννη, σημειώνοντας ότι «οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν ποιον αντιμετωπίζουν».

Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε: «Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε απόψε από την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας, της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια ακόμη φίλη χώρα δέχεται επίθεση. Εδώ είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας οφείλουν να γνωρίζουν ποιον αντιμετωπίζουν. Δεν θα κάνουμε πίσω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *