Ετσι θα είναι το νέο Μινιόν | Με γραφεία, εστιατόρια και πολυτελή διαμερίσματα

MINION

Στο διεθνή διαγωνισμό για την ανακατασκευή του κτιρίου του Μινιόν στην Αθήνα τελικά επιλέχθηκε η πρόταση που παρουσίασε το ισπανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Minos Digenis Arquitectos.

Το Μινιόν είναι ένα εμβληματικό κτίριο που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης. Χτισμένο τη δεκαετία του 1940, ήταν το πρώτο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Δυστυχώς, μια πυρκαγιά κατέστρεψε το πολυκατάστημα τον Δεκέμβριο του 1980, αφήνοντας μόνο το κτίριο. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια για την ανοικοδόμησή του παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Ωστόσο, τίποτα δεν ήταν ίδιο, και το εμπορικό κέντρο κατέληξε να κλείσει τη δεκαετία του 1990.

Ετσι θα είναι το νέο Μινιόν - Με γραφεία, εστιατόρια και πολυτελή διαμερίσματα [εικόνες]
magnifing

Πρόσφατα, η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Dimand, αποφάσισε να επενδύσει στο κτίριο με σκοπό να του δώσει μια δεύτερη ζωή και η ανάπλαση του Μινιόν μόλις ξεκίνησε.

Η πρόταση που παρουσιάζει το γραφείο Minos Digenis Arquitectos βασίζεται στην άρθρωση των 3 διαφορετικών κτιρίων που συνθέτουν το εμπορικό κέντρο μέσω μιας σπονδυλωτής πρόσοψης που αποτελείται από ένα πλαίσιο κάθετων και οριζόντιων πηχών αλουμινίου, διαφορετικού χρώματος σε κάθε κτίριο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο μεικτής χρήσης, με χώρους γραφείων και κατοικιών, αλλά και εμπορικούς χώρους για καταστήματα και χώρους εστίασης.

Τα καταστήματα θα καταλαμβάνουν το ισόγειο και τους χαμηλούς ορόφους, τα γραφεία θα βρίσκονται στους πιο ψηλούς ορόφους, ενώ σχεδιάζεται η αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα του συγκροτήματος για τη δημιουργία περίπου 30-40 διαμερισμάτων σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ. το καθένα.

Η χρήση κατοικίας θα βρίσκεται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Τα διαμερίσματα θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.

ΜΙΝΙΟΝ
magnifing

Η ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου σε ελκυστικό προορισμό θα συμβάλει στην αναβίωση της Πατησίων και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου, σε συνδυασμό με την ανακατασκευή και επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, την ανακατασκευή του κτιρίου του ΟΤΕ και την πεζοδρόμηση της οδού Τοσίτσα, πίσω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΜΙΝΙΟΝ
magnifing

Πηγή: womantoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *