Στην Dimand το Μινιόν | ‘Ανω των 25 εκατ. ευρώ το τίμημα

Στην Dimand το Μινιόν | 'Ανω των 25 εκατ. ευρώ το τίμημα
Στην Dimand το Μινιόν | ‘Ανω των 25 εκατ. ευρώ το τίμημα | EUROKINISSI

Στην Dimand καταλήγει το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό Μινιόν στην Πατησίων καθώς η εταιρεία του Δ. Ανδριόπουλου κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλότερο τίμημα (άνω των 25 εκατ. ευρώ), στον σχετικό διαγωνισμό που “έτρεχε” τον τελευταίο μήνα. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Των Ελένης Μπότα – Γιώργου Λαμπίρη 

To κτήριο ανήκει στην Folli Follie και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που δεν έχει δεσμευτεί. 

Τα σχέδια της Dimand 

Μεικτή χρήση θα έχει το ακίνητο του Μινιόν κατά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης που σκοπεύει να υλοποιήσει η Dimand, όπως ανέφεραν πηγές κοντά στην εταιρεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στον σχεδιασμό της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων εντάσσεται η δημιουργία χώρων γραφείων καθώς και εμπορικών χώρων. Το ακίνητο που έχει έκταση 16.000 τ.μ. απαιτεί επένδυση επιπλέον 30 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 2.000 ευρώ επένδυσης ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι διαδικασίες που αφορούν στην έναρξη των απαιτούμενων μελετών στο ακίνητο θα ξεκινήσουν άμεσα από τα στελέχη της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων. 

Βάσει διαδικασίας εκκρεμούν ορισμένα ακόμα βήματα προς υλοποίηση κατά το προσεχές χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου στην πλειοδότρια εταιρεία. Αυτό συνεπάγεται την έγκριση των ομολογιούχων, των τραπεζών και του διοικητικού συμβουλίου της FolliFollie. Στη συνέχεια ο πωλών θα καλέσει τον πλειοδότη για το ενδεχόμενο υποβολής μίας καλύτερης προσφοράς. 

Στην Dimand το Μινιόν | ‘Ανω των 25 εκατ. ευρώ το τίμημα

Τον Δεκέμβριο η μεταβίβαση του ακινήτου στην πλειοδότρια και οι τελικές υπογραφές

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή των απαιτούμενων συμβάσεων για τη μεταβίβαση του ακινήτου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως στη διαδικασία συμμετείχε και η Brown, μέσω επενδυτικών κεφαλαίων που την εκπροσωπούσαν, δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντός της για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. 

Στη διαδικασία, παρά το αρχικό ενδιαφέρον από πέντε υποψήφιους επενδυτές, συμμετείχαν εν τέλει τέσσερα υποψήφια επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν προσφορές. Ανοιχτή είναι η πόρτα για τη συμμετοχή και της EBRD στο σχήμα, κάτι που υλοποιήθηκε στην περίπτωση του Πύργου του Πειραιά με τη σύμπραξη Dimand– EBRD.

Στην Dimand το Μινιόν | ‘Ανω των 25 εκατ. ευρώ το τίμημα

Το ιστορικό Μινιόν 

Το Μινιόν που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1980 όταν μετά από εμπρησμό άρπαξε φωτιά αλλά “αναστήθηκε” σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά την πυρκαγιά χορηγήθηκαν δάνεια και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε καθώς η επιχείρηση δεν μπόρεσε ξανά να παρουσιάσει κέρδη.

Το 1998 χρεωκόπησε και το κτήριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports), η οποία φιλοδοξούσε να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση.

Η Elmec Sports εξαγοράστηκε από την Folli Follie και το Μινιόν πέρασε στα χέρια της δεύτερης. 

Από το 1998 και έπειτα ανακοινώθηκαν πολλές φορές διάφορα σχέδια αξιοποίησης του τα οποία όμως δεν προχώρησαν.

Ειδικότερα πριν από χρόνια υπήρξε συμφωνία, η οποία τελικώς ναυάγησε, ανάμεσα στο Δημόσιο και την Folli Follie για την μετεγκατάσταση των διευθύνσεων και υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια οι φήμες ήθελαν την διοίκηση της Folli Follie να εξετάζει την επαναλειτουργία του Μινιόν ως πολυκατάστημα, ωστόσο, όπως υποστήριζαν οι ιδιοκτήτες του, οι συνθήκες που επικρατούσαν στην ελληνική οικονομία, δεν αφήνουν περιθώρια για νέες -τέτοιου τύπου- επενδύσεις.

Mετά ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie και ως εκ τούτου, οι όποιες εργασίες για την “επιστροφή” του Μινιόν μπήκαν στον πάγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *