Γερμανία-Τουρκία στη Λιβύη | Έργο-‘μαμούθ’ στη Μισράτα με εντολή Μέρκελ | Η Mytilineos στο Τομπρούκ

Γερμανία-Τουρκία στη Λιβύη | Έργο-''μαμούθ'' στη Μισράτα με εντολή Μέρκελ | Η Mytilineos στο Τομπρούκ

Η προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU) ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι η γερμανική εταιρεία Siemens AG και η τουρκική Enka Insaat ve Sanayi έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης ισχύος στον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος της Μισράτα, συνολικής χωρητικότητας 650 μεγαβάτ.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας

Οπως μεταδίδει το libyareview.com, ο Μοχάμεντ Χαμούντα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι το έργο αυτό αποτελεί μέρος των προσπαθειών της να τερματιστεί η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Βασίζεται στη δημιουργία υποδομών για την εγκατάσταση και λειτουργία στροβίλων καύσης SGT5-PAC 2000E Siemens (CTG), οι οποίες θα χρησιμοποιούν διπλό καύσιμο, δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται στους CTG θα μεταφέρεται μέσω των κύριων μετασχηματιστών στο εθνικό δίκτυο.

Η General Electricity Company της Λιβύης (GECOL) ανέφερε ότι το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Και πρόσθεσε ότι θα καλύψει σημαντικό μέρος του ελλείμματος ισχύος, μειώνοντας τις καθημερινές διακοπές ρεύματος.

Οι διακοπές ρεύματος συνιστούν διαρκές πρόβλημα για τη Λιβύη, δεδομένου ότι η υπάρχουσα υποδομή δεν παράγει αρκετή χωρητικότητα για να καλύψει τη ζήτηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αυτή είναι αυξημένη.

Σημαντική αύξηση

Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε σημαντικά καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούν κλιματιστικά για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες θερμοκρασίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Η συνολική προσφορά έχει μειωθεί καθώς οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας πασχίζουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση ενώ αντιμετωπίζουν πρόσθετα τεχνικά προβλήματα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Προχωρά από την Mytilineos η κατασκευή της μονάδας ηλεκτρισμού στο Τομπρούκ της Λιβύης

Αξίζει να θυμήσουμε πως η Mytilineos προχωρά σε επένδυση μαμούθ στο Τομπρούκ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Χαφτάρ. Πρόκειται για  μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ, ισχύος 740 MW

Σημειωτέον ότι οι εργασίες για την κατασκευή της μονάδας επανεκκίνησαν μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων λόγω της εσωτερικής κατάστασης στη Λιβύη, καθώς πρόσφατα ενεργοποιήθηκαν οι απαραίτητες γραμμές χρηματοδότησης που παρέμεναν σε αδράνεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Mytilineos είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι η Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL) έθεσε σε ισχύ το Letter of Credit προς την εταιρεία, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της μονάδας, η οποία θα κατασκευαστεί σε τρεις φάσεις: Στο πρώτο στάδιο θα κατασκευαστεί η πρώτη τουρμπίνα, η οποία και θα μπορέσει να ενισχύσει άμεσα το ενεργειακό σύστημα της χώρας με σχεδόν 160MW.

Η εν λόγω μονάδα, όταν ολοκληρωθούν και τα τρία στάδια κατασκευής, θα έχει συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650MW και θα έχει δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου ή υγρού καυσίμου). Θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 4 αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66kV. Η συμβατική αξία για τη Mytilineos, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ανέρχεται στα $400 εκατομμύρια.

Η Λιβύη αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρότατο πρόβλημα ηλεκτροδότησης, με πολύωρες διακοπές ρεύματος γι’ αυτό και στόχος της επένδυσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να επενδύσει στην παραγωγική της ανασυγκρότηση, αλλά και να καλύψει επιτακτικές ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *