Προσλήψεις Αναπληρωτών | Λήξη χρόνου | Πώς μετράνε τα μόρια των μονίμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών | (Πριν και μετά το μόνιμο διορισμό)

Προσλήψεις Αναπληρωτών | Λήξη χρόνου | Πώς μετράνε τα μόρια των μονίμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών | (Πριν και μετά το μόνιμο διορισμό)

Λήγει αύριο Παρασκευή 25 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 18 Αυγούστου στο ΟΠΣΥΔ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διαχείριση του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρόσκληση αφορά υποψήφιους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινούς αναπληρωτές ή/και ωρομίσθιους το σχολικό έτος 2023-2024.

sxolikixronia1

Πώς μετράνε τα μόρια των μονίμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Πριν και μετά το μόνιμο διορισμό)

Προσμέτρηση μορίων μονίμων και αναπληρωτών: Πως μετράνε από τη στιγμή του διορισμού και μετά

Όπως είναι γνωστό υπάρχει διαφορετικός τρόπος της προσμέτρησης μορίων από τη στιγμή που θα διοριστεί ως μόνιμος κάποιος αναπληρωτής.

ekpaideytikoi 2

O εκπαιδευτικός Λεωνίδας Τσιαντούλας παραθέτει (ΠΗΓΗ) τις ακόλουθες διευκρινίσεις-επισημάνσεις:

Από τη στιγμή που θα διοριστεί ένας αναπληρωτής τα μόρια που απέκτησε ως αναπληρωτής μετράνε με διαφορετικό τρόπο από ότι μετρούσαν ως αναπληρωτής!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ: Κάθε έτος προϋπηρεσίας πολλαπλασιάζεται επί 2,5 . Οταν λέμε κάθε έτος εννοούμε κάθε 12 μήνες!

Παράδειγμα: Τη στιγμή που διορίστηκες και έχεις κάνει ως αναπληρωτής 6 έτη θα πάρεις 6.(2.5)= 15 μόρια!.

Αν είχες 5 έτη και 3 μήνες θα πάρεις (63/12).2.5 μόρια!

ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ: Κάθε σχολείο που υπηρετείς έχει τα δικά του μόρια! Ο υπολογισμός είναι (ΜΗΝΕΣ/12).( ΜΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)

Παράδειγμα: Υπηρέτησες σε ένα σχολείο που είχε 6 μόρια για διάστημα 10 μηνών θα πάρεις από αυτό το σχολείο (10/12).6=60/12=5 μόρια. Αν για παράδειγμα έχεις 6 μήνες και 16 μέρες πιάνεται 7 μήνες στον παραπάνω υπολογισμό, αν έχεις πχ 6 μήνες και 12 μέρες πιάνεται 6 μήνες στον παραπάνω υπολογισμό. Δηλαδή αν έχεις από 15 μέρες και πάνω παίρνεις και τον άλλο μήνα!

Προσοχή αν έχεις υπηρετήσει σε ένα σχολείο λιγότερο από 15 μέρες δεν παίρνεις μόρια δυσμενών συνθηκών αλλά η προϋπηρεσία πιάνεται! Αυτό συμβαίνει κυρίως από ωρομισθίες από παλιές ενισχυτικές!

Ετσι υπολογίζεις τα μόρια δυσμενών από το κάθε σχολείο και στο τέλος τα προσθέτεις όλα και βρίσκεις όλα τα μόρια δυσμενών συνθηκών!

Επιπλέον από την προυπηρεσία που είπαμε παραπάνω μοριοδοτούνται τα εξής:

ΓΑΜΟΣ: 4 ΜΟΡΙΑ

ΧΗΡΕΙΑ 4 ΜΟΡΙΑ

1 ΠΑΙΔΙ 4 ΜΟΡΙΑ

2 ΠΑΙΔΙΑ 8 ΜΟΡΙΑ

3 ΠΑΙΔΙΑ 14 ΜΟΡΙΑ

4 ΠΑΙΔΙΑ 21 ΜΟΡΙΑ

5 ΠΑΙΔΙΑ 28 Κ.Τ.Λ

ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ 4 ΜΟΡΙΑ

ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 4 ΜΟΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 2 ΜΟΡΙΑ

Βέβαια οι ειδικές κατηγορίες σε ότι αφορά την υγεία εξετάζονται ξεχωριστά!

Τα 2 μόρια της πρώτης προτίμησης ισχύουν μόνο για μετάθεση, όλα τα άλλα ισχύουν και για απόκτηση οργανικής και για μετάθεση!

Τα τελικά μόρια είναι:

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ + ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ + ΓΑΜΟΣ + ΠΑΙΔΙΑ + ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ + ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΠΟΤΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ

Αν ο νεοδιόριστος υπηρέτησε ως αναπληρωτής από το 2014-2015 ΕΩΣ 29-01-2019 ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙΑ=11 ΜΟΡΙΑ

Η ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙΒ=12 ΜΟΡΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ!

ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!

Παράδειγμα: Εστω ένας αναπληρωτής υπηρέτησε το 2016-2017 σε ένα σχολείο κατηγορίας ΙΒ=12 για 10 μήνες! Θα πάρει (10/12).12=10 και διπλασιάζονται άρα 20 μόρια!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ 29-01-2019 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ!

Τα ΙΓ=14 μόρια δεν τα διπλασιάζει κανένας μόνιμος που τα υπηρέτησε ως αναπληρωτής! Εγιναν Σεπτέμβριο 2018 και η διάταξη διπλασιασμού καταργήθηκε 29-01-2019!

Βέβαια αν διοριστείς σε δυσπρόσιτο με 10,11,12,14 μόρια στη διετία εννοείται συνεχόμενη διετία σε δυσπρόσιτα τα διπλασιάζεις σε 40,44,48,56 αντίστοιχα και για κάθε χρόνο μετά την υποχρεωτική διετία πάλι τα διπλασιάζεις!

Αν στη διετία υπηρετήσεις σαν προσωρινή τοποθέτηση το πρώτο χρόνο σε δυσπρόσιτο και το δεύτερο πάρεις οργανική σε μη δυσπρόσιτο δεν διπλασιάζεις καμία χρονιά παίρνεις μόνο τα μόρια του σχολείου.

Θέλει για αρχή συνεχόμενη διετία σε δυσπρόσιτο για να τα πάρεις δίπλα τα μόρια μετά το τρίτο χρόνο κανονικά τα διπλασιάζεις κάθε χρόνο αν πας σε δυσπρόσιτο!

Στην περίπτωση που υπηρετήσεις ως νεοδιόριστος σε δυο σχολεία παίρνεις τα μόρια σου αναλογικά με τα μόρια κάθε σχολείου!

Ετσι υπολογίζονται τα μόρια που απέκτησες ως αναπληρωτής από τη στιγμή που διορίστηκες και θα διεκδικήσεις οργανική και μετά τυχόν μετάθεση, αλλά και τα μόρια αφότου διοριστείς με τη μεγάλη ευκαιρία να τα διπλασιάσεις σαν μόνιμος αφού σαν αναπληρωτής δεν ισχύει πια ο διπλασιασμός, από 29/01/2019 καταργήθηκε!

Μεταπτυχιακά-διδακτορικά-υπολογιστές-σεμινάρια- ξένες γλώσσες ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *