Η καρδιά του MINION ξαναχτύπησε στο κέντρο της πόλης

Η καρδιά του MINION ξαναχτύπησε στο κέντρο της πόλης
Η καρδιά του ΜΙΝΙΟΝ ξαναχτύπησε στο κέντρο της πόλης

Κάποτε η γωνία των οδών Πατησίων και Βερανζέρου, κοντά στην Ομόνοια, αποτελούσε το κέντρο των Χριστουγέννων στην πόλη. Το πολυκατάστημα Μινιόν (συνήθως γραμμένο ως MINION) ήταν το μεγαλύτερο και ιστορικότερο πολυκατάστημα της Αθήνας το οποίο όμως είχε μία τραγική κατάληξη.

minion
To παλιό MINION

Το Μινιόν ξεκίνησε αρχικά όντας ένα περίπτερο που ίδρυσε ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς με τον συνέταιρό του τη δεκαετία του 1930. Μετά από 2 δεκαετίες, μετεξελίχθηκε στο ιστορικότερο πολυκατάστημα μίας ολόκληρης χώρας. Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 το MINION απασχολούσε περισσότερους από 1000 εργαζομένους και προσέφερε μία πρωτόγνωρη για την εποχή ποικιλία προϊόντων.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
minion patission eurokinissi
Ôá óçìåßá óôï êÝíôñï ôçò Áèçíáò ðïõ çôáíå ôá ðïëõêáôáóôÞìáôá ,Athenee,ÊáôñÜíôæïò,Ìéíéüíðïõ óçìåñá ãéíåôáé áíáêáôáóêåõç óôï êôÞñéï ÊÏÍÔÁÑÉÍÇ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI | Η καρδιά του MINIONξαναχτύπησε στο κέντρο της πόλης

Στις 19 Δεκεμβρίου του 1980, στο μέσο της εορταστικής περιόδου, το MINION καταστράφηκε ολοσχερώς λόγω εμπρησμού στο κτίριο που κάηκε μαζί με το γειτονικό κατάστημα αθλητικών ειδών Κατράντζος. Με πολύ μεγάλες δυσκολίες και πολλά δάνεια, το Μινιόν ξανάνοιξε 3 χρόνια μετά αλλά τίποτα δεν ήταν το ίδιο πλέον. Εντάχθηκε στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, κρατικοποιήθηκε και τελικά ξαναποκτήθηκε από τον Γεωργακά χωρίς όμως η δεύτερη προσπάθεια να καρποφορήσει.

Από χθες, η καρδιά του Μινιόν άρχισε να ξαναχτυπάει χάρη στην εντυπωσιακή νυχτερινή light εγκατάσταση που δίνει κάτι ακόμα στην εορταστική ατμόσφαιρα της Αθήνας. Στο κτίριο που στεγαζόταν άλλοτε το πολυκατάστημα προβλέπεται η ανάπτυξη ενός κτιρίου έκτασης 16.000 τ.μ. Το επενδυτικό fund που αγόρασε τα δικαιώματα του κτιρίου αναμένεται να δώσει έμφαση ταυτόχρονα σε εμπορικές δραστηριότητες και εστίαση αλλά και στη δημιουργία σύγχρονων γραφειακών χώρων που θα στεγάζονται στους υψηλότερους ορόφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *