Λεβιάθαν:Πρόβλημα αναφέρουν οι Ισραηλινοί

Λεβιάθαν

Προβλήματα εμφανίζονται στο Ισραήλ με το κοίτασμα Λεβιάθαν. Μετά την πρόσφατη διακοπή λειτουργίας, το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας έκανε λόγο για βλάβη στους αγωγούς.

Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη μείωσης  της παραγωγής στο 60% μέχρι να διερευνηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με τη Globes, η παραγωγή ήδη βρίσκεται στο 60%, ενώ σημειώνεται πως δεν πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας πριν από μια εβδομάδα.

Οι εταίροι του Λεβιάθαν δήλωσαν σχετικά ότι ζήτησαν επεξηγήσεις, ενώ δεν δέχονται την ύπαρξη βλάβης στο δίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν ότι από την έναρξη της παραγωγής μέχρι τώρα παραδόθηκαν οι απαιτούμενες ποσότητες στους πελάτες τους με βάση τα συμβόλαια.

Όλα αυτά ενώ οι εταιρείες ενέργειας που κατέχουν το θαλάσσιο κοίτασμα Λεβιάθαν αναζητούν εταίρους για την κατασκευή πλωτής πλατφόρμας υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το Reuters που μέτεδωσε πρώτο την είδηση αναφέρει πως ο Γιγκάλ Λαντάου, διευθύνων σύμβουλος της Ratio Oil, ήσσονος εταίρου στο Λεβιάθαν δήλωσε ότι κεντρική θέση θα έχει ένας πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG) κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος θα δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο και θα επιτρέπει εξαγωγές προς την Ευρώπη.

Η Ratio, μαζί με τους εταίρους Delek Drilling και Noble Energy, έχουν ήδη συνομιλίες με την Golar LNG, με έδρα τις Βερμούδες, και με την Exmar του Βελγίου για να επενδύσουν στο πρόγραμμα και να κατασκευάσουν τον πλωτό τερματικό σταθμό, σημειώνει ακόμα το Reuters.

Η αδελφή εταιρεία της, η Ratio Petroleum, ερευνά για πετρέλαιο στα ανοικτά των ακτών της Γουιάνας με την ExxonMobil Corp και στο Σουρινάμ με τις Tullow Oil και Pluspetrol.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.