Γιάννης Κούστας | Οι περιπέτειες στην Βουλγαρία

Γιάννης Κούστας | Οι περιπέτειες στην Βουλγαρία
o Γιάννης Κούστας

Οι περιπέτειες όταν είσαι δραστήριος και ανήσυχος ως επιχειρηματίας δεν τελειώνουν ποτέ, γράφει η στήλη Wiseman και συνεχίζει.

Ο λόγος για τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, της Danaos Corporation, ο οποίος δραστηριοποιείται σε στεριά και θάλασσα, έχοντας επενδύσει εδώ και μία δεκαετία σε ένα φιλόδοξο real estate project στη Βουλγαρία, μαζί με τον Βασίλη Φουρλή.

Πρόκειται για το Sofia Ring Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της βουλγαρικής αγοράς, το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως του IKEA Βουλγαρίας, το οποίο ο όμιλος Fourlis δημιούργησε το 2011.

Όμως το σπονδυλωτό αυτό project δεν είναι η μοναδική του δραστηριότητα στη Βουλγαρία, αφού «τρέχει» και άλλα δύο μεγάλα επενδυτικά έργα για την κατασκευή κτηρίων κατοικιών.

Αυτή η ανησυχία του, όμως, να αρπάζει τις ευκαιρίες όπου κι αν παρουσιάζονται, φαίνεται πως ήταν κι ο λόγος που μπήκε στο μάτι παραγόντων με ισχυρή επιρροή στη γείτονα, εμπλέκοντάς τον σε δικαστικές περιπέτειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν των Βουλγαρικών ΜΜΕ, η εισαγγελία της Σόφιας ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να προσαχθεί ως μάρτυρας σε έρευνα κατά του Μάρτιν Μποζάνοφ, ενός ανθρώπου μπλεγμένου σε διάφορα κυκλώματα, που φέρεται να είχε ισχυρές διασυνδέσεις σε υψηλό επίπεδο τόσο με πολιτικούς όσο και με το δικαστικό σώμα και ο οποίος βρέθηκε στα τέλη Ιανουαρίου δολοφονημένος σε private club.

Τι σχέση είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τον Γιάννη Κούστα;

Φαίνεται πως ο Μποζάνοφ δεν ήθελε με τίποτα να προχωρήσει ένα συγκεκριμένο project και, εκμεταλλευόμενος τις τότε διασυνδέσεις του, κοίταξε να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Έλληνα εφοπλιστή και την Danaos, που βρέθηκαν κάποια στιγμή να πρέπει να τα βγάλουν πέρα με συνολικά 11 μηνύσεις και έρευνες σε βάρος τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *