Κυβέρνηση στην εποχή του COVID-19.Παίζει μόνη σε ένα άδειο Κοινοβούλιο…

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:41 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
κυβέρνηση

Στις 2 Απριλίου έγινε κάτι πολύ ενδιαφέρον στην Βουλή. ‘Συναντήθηκαν’ Μητσοτάκης και Τσίπρας και μίλησαν από το βήμα της Βουλής. Περίπου 50 μέρες είχαν περάσει και δεν είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους.

Αξίζει να τονιστεί πως κανείς από τους δύο δεν δευτερολόγησε, δείγμα της συναίνεσης στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και της αμηχανίας που υπάρχει απέναντι στις άγνωστες νέες συνθήκες του covid-19.

H αλήθεια είναι πως η Βουλή υπολειτουργεί. Ακόμα και η λέξη Ολομέλεια, προκαλεί θυμηδία αν σκεφτούμε ότι ελάχιστοι βουλευτές παρίστανται, για λόγους ασφαλείας της υγείας τους. Οι δε βουλευτές μιλούν στο βήμα πίσω από πλαστικό παραπέτασμα, ώστε να προστατεύονται οι υπάλληλοι της βουλής που βρίσκονται κοντά τους.

Ελάχιστες φορές έχουν μιλήσει οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, με εξαίρεση τον Κ.Βελόπουλο που μιλά αρκετά συχνά. Προσπαθήστε να θυμηθείτε ποια είναι η τελευταία φορά που ακούσατε τη Φώφη Γεννηματά ή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Άλλο κυβέρνηση, άλλο κράτος

Το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται παγωμένο, κι αναλόγως του κόμματος, πελαγωμένο. Πώς θα ασκήσεις αντιπολίτευση χωρίς να κατηγορηθείς για μικροκομματισμό; Άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα και το Κράτος (όχι η Κυβέρνηση, δεν πρέπει να ταυτίζονται οι έννοιες) προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί. Η αλήθεια είναι πως τα πάει καλά. Πώς λοιπόν θα κάνεις αντιπολίτευση; τι θα πεις;

Για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των πολιτών; Ποια ακριβώς θα είναι η κριτική; όποια κριτική ασκείται δεν είναι προς τον Πρωθυπουργό, αλλά προς υπουργούς (πχ Γεωργιάδης) ή πρακτικές ( τα 11 εκατ στα ΜΜΕ) αλλά κι εκεί χωρίς να σηκώνονται οι τόνοι.

Όταν μία κυβέρνηση έχει αποδοχή 80% (MRΒ 13/04/2020) τότε δύσκολα θα μιλήσει κανείς από την αντιπολίτευση, ιδίως την Αξιωματική.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν από το Φθινόπωρο. Όταν θα έρθει η ύφεση, η ανεργία θα εκτοξευτεί στα ύψη και η φτώχεια θα χτυπήσει τα σπίτια των Ελλήνων σκεφτείτε μόνο πως οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν κανονικά από 1ης Μαίου (εκτός κι αν αλλάξει κάτι).

Τότε όλοι στην αντιπολίτευση θα θυμηθούν το ρόλο τους. Θα πρέπει να αποδείξουν στο λαό τι δεν έγινε σωστά από την κυβέρνηση και αντίστοιχα η κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το αν έπραξε τα δέοντα ή όχι.

Υπομονή λίγους μήνες ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *