Γιώργος Φίλης | Ο Ερντογάν θα κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας

Γιώργος Φίλης | Ο Ερντογάν θα κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας
Γιώργος Φίλης | Ο Ερντογάν θα κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας

Ο διάλογος με τους Τούρκους είναι πρόσκληση ενός νικητή σε έναν ηττημένο, σε πόλεμο. Είναι πρόσκληση για μια συζήτηση χωρίς ατζέντα δηλαδή άνευ όρων παράδοση μιας χώρας σε μια άλλη τόνισε μιλώντας FOCUS FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων Γιώργος Φίλης.

« Για να το πετύχει αυτό ο Ερντογάν θα δημιουργήσει μια κρίση έτσι ώστε να αλλάξει μέσω τετελεσμένων την ισορροπία» επισήμανε κ. ο Γιώργος Φίλης συμπληρώνοντας ότι μπορεί να φαίνεται ότι διεκδικεί αέρα και θάλασσα ωστόσο με την Θράκη θα επιχειρήσει να αλλάξει επί του πρακτέου τα σύνορα.Ο κ. Φίλης εκτιμά πως: «Αν ο Ερντογάν επιβιώσει πολιτικά μέχρι το2023 θα μεταφέρει την πρωτεύουσα της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, βάζοντας το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Κεμαλισμού.


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

Ο Γεώργιος Κ. Φίλης είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής (Durham University, UK), Αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων & Μέσης Ανατολής στο τμήμα Διεθνών Επιχειρήσεων του DEREE – The American College of Greece, καθώς και διδάσκει γεωπολιτική & γεωστρατηγικά ζητήματα στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Φίλης είναι μέλος του Institute of Diplomacy & Global Affairs (DEREE) και του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας & Άμυνας (georgios.filis@hotmail.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *