Μπάιντεν – Υποχρεωτικός Εμβολιασμός | Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν πρέπει να απαιτούν εμβολιασμό

Μπάιντεν - Υποχρεωτικός Εμβολιασμός | Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν πρέπει να απαιτούν εμβολιασμό

Η διοίκηση Μπάιντεν απέστειλε οδηγία στους ομοσπονδιακούς οργανισμούς ότι γενικά δεν πρέπει να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού για να εργαστούν με φυσική παρουσία σε ομοσπονδιακά κτίρια ή να αποκαλύψουν εάν έχουν εμβολιαστεί.

Οι εργαζόμενοι που αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί ή αρνούνται να απαντήσουν σε εθελοντική ερώτηση σχετικά με το καθεστώς εμβολιασμού θα πρέπει να υπόκεινται σε απαιτήσεις ασφάλειας, όπως η μάσκα και η κοινωνική απόσταση, λέει η νέα οδηγία.

«Η Διοίκηση ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών υπαλλήλων και εργολάβων, να εμβολιαστούν», λέει δημοσίευση της Τρίτης από μια διυπηρεσιακή ομάδα που επιβλέπει πολιτικές που σχετίζονται με την πανδημία για τον ομοσπονδιακό χώρο εργασίας. Ωστόσο, «επί του παρόντος, ο εμβολιασμός COVID-19 δεν πρέπει γενικά να αποτελεί προϋπόθεση» για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους ή τους εργολάβους για να εργάζονται αυτοπροσώπως, αναφέρει, χωρίς να προσδιορίζονται πιθανές εξαιρέσεις.

biden

Η καθοδήγηση είναι η τελευταία εξελισσόμενη πολιτική στο χώρο εργασίας σχετικά με το ομοσπονδιακό εργατικό δυναμικό των 2,1 εκατομμυρίων υπαλλήλων καθώς οι πανδημικές συνθήκες βελτιώνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται. Έρχεται καθώς η διοίκηση του Μπάιντεν αναμένεται να εκδώσει μια ευρύτερη πολιτική σχετικά με το πότε και πώς οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι μπορούν να επιστρέψουν στο γραφείο ή να προχωρούν σε τηλεργασία.

Πιο πρόσφατα, σε απάντηση στην ενημέρωση από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η ειδική ομάδα είχε πει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ομοσπονδιακοί και εργολάβοι υπάλληλοι δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες ή να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις επιτόπου, εκτός εάν ισχύουν ξεχωριστές πολιτικές όπως η υγεία – εγκαταστάσεις φροντίδας

Military%20coronavirus%20vaccine%20 %20generic

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι και οι εργολάβοι μπορούν να μοιράζονται οικειοθελώς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού τους, “αλλά οι οργανισμοί δεν πρέπει να απαιτούν από τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους ή εργολάβους να αποκαλύπτουν τέτοιες πληροφορίες. Η απάντηση πρέπει να είναι εθελοντική »και οι εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις και τις διαπραγματευτικές υποχρεώσεις.

«Όταν ένας υπάλληλος ή ανάδοχος αποκαλύπτει εθελοντικά ότι δεν έχει εμβολιαστεί ή αρνείται να παράσχει πληροφορίες εμβολιασμού, οι οργανισμοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας που συνιστώνται από το CDC, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας και της φυσικής απόστασης», λέει.

usa

Η οδηγία της ειδικής ομάδας για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες έρχεται αφού η Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας της Απασχόλησης εξέδωσε τη δική της κατεύθυνση αυτόν τον μήνα λέγοντας ότι επιτρέπεται στις εταιρείες να απαιτούν εμβόλια υπαλλήλων που επιστρέφουν στο γραφείο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής πολλές ιδιωτικές εταιρείες έχουν καθυστερήσει, επιφυλλασόμενες σχετικά με τις ομοσπονδιακές εντολές καθώς και για τα νομικά ζητήματα που αφορούν τα εμβόλια.

Η νέα ομοσπονδιακή οδηγία εργατικού δυναμικού δεν ανέφερε γιατί η διοίκηση έχει αποφασίσει ότι δεν πρέπει να απαιτεί εμβολιασμό.

Το Υπουργείο Άμυνας, η μεγαλύτερη ομοσπονδιακή υπηρεσία, δήλωσε τον Απρίλιο ότι οι διευθυντές γενικά δεν πρέπει να ρωτούν τους υπαλλήλους για την κατάσταση εμβολιασμού τους. Μια εξαίρεση, είπε, θα ήταν να καθοριστεί «πόσο καιρό ένας υπάλληλος με γνωστή ή ύποπτη έκθεση πρέπει προσωρινά να παραμείνει εκτός του χώρου εργασίας».

Το τμήμα αυτό είναι ένα από τα λίγα που συλλέγει και δημοσιεύει δεδομένα σχετικά με τους εμβολιασμούς μεταξύ των υπαλλήλων του: Από ένα μη στρατιωτικό εργατικό δυναμικό περίπου 770.000, περίπου 250.000 εμβολιάστηκαν πλήρως και 60.000 επιπλέον μερικώς εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Το πραγματικό σύνολο είναι πιθανώς μεγαλύτερο επειδή στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται μόνο οι εργαζόμενοι που εμβολιάστηκαν μέσω του Υπουργείου Άμυνας ή που ανέφεραν ότι έχουν εμβολιαστεί αλλού.

Αν και η τηλεργασία από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους έχει μειωθεί από το μέγιστο που είχε το περασμένο έτος, παραμένει υψηλή, εν μέσω πιέσεων από τους νομοθέτες του Κογκρέσου να ανακαλέσουν περισσότερους υπαλλήλους στα γραφεία τους.

Eric Yoder για την The Washington Post

μετάφραση De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *