Φάουτσι - Μετάλλαξη «O» | Πιθανό 5ο κύμα πανδημίας | «Οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν γρήγορα»

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν Άντονι Φάουτσι, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν «να μπουν σε ένα πέμπτο κύμα» μολύνσεων από κορονοϊό.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, υπάρχει αυξημένη μεταδοτικότητα, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται στις ΗΠΑ με φόντο μια αξιοσημείωτη στασιμότητα στους εμβολιασμούς.

Παράλληλα, η νέα μετάλλαξη πυροδοτεί φόβους για το εάν θα είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τους επιστήμονες. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα συναντηθεί με την ομάδα του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη νέα μετάλλαξη, συμπεριλαμβανομένου του Φάουτσι.Οι λόγοι που η Όμικρον προκαλεί ανησυχίαΜιλώντας στο NBC, ο Άντονι Φάουτσι εξήγησε γιατί η μετάλλαξη έχει σημάνει συναγερμό, αναφέροντας ότι η παραλλαγή ενσωματώνει 32 ή και περισσότερες μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού.

Συνεπώς, το προφίλ της παραλλαγής δείχνει έντονα ότι θα έχει πλεονέκτημα στη μεταδοτικότητα και ότι μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική προστασία που έχει αποκτήσει κάποιος είτε μέσω νόσησης είτε μέσω ορισμένων αντισωμάτων που δημιουργεί το εμβόλιο.

«Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί, αλλά αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό», ξεκαθάρισε.

Ο επιδημιολόγος παρέπεμψε επίσης και στα επιδημιολογικά δεδομένα στη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τα χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, ξαφνικά διαπιστώθηκε ένα άλμα. Και οι Νοτιοαφρικάνοι κατάλαβαν ότι ο ιός είναι διαφορετικός απ’ αυτόν που γνωρίζουμε. Ως εκ τούτου, η αύξηση στα κρούσματα αποτελεί ένδειξη ότι έχει την ικανότητα να μεταδίδεται γρήγορα.

Για το ενδεχόμενο πέμπτου κύματος πανδημίαςΔεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα της μετάλλαξης Omicron μέχρι στιγμής, ωστόσο ο Φάουτσι ξεκαθαρίζει ότι αναπόφευκτα θα εισέλθει σε αμερικανικό έδαφος.

Το πέμπτο κύμα των κρουσμάτων πρόσθεσε ο επιδημιολόγος, «εξαρτάται πραγματικά από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες έως και τους επόμενους μήνες. Στις ΗΠΑ 62 εκατομμύρια πολίτες δικαιούνται να κάνουν το εμβόλιο, όμως δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, ενώ υπάρχουν πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πριν αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει το επίπεδο της ανοσίας. «Αποκαλείται φθίνουσα ανοσία και έχει διαπιστωθεί εμφατικά και σε άλλες χώρες, πριν το δούμε εδώ», πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, η αύξηση των ρυθμών ανοσοποίησης, αλλά και η χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων θα μπορούσαν να προλάβει μια νέα αλματώδη αύξηση, ωστόσο οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν γρήγορα.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours