Οι δυνάμεις του Ερντογάν στη Βόρεια Συρία κόβουν το νερό σε όσους δεν πληρώνουν φόρο

Οι δυνάμεις του Ερντογάν στη Βόρεια Συρία κόβουν το νερό σε όσους δεν πληρώνουν φόρο

Κάτοικοι στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας διαμαρτύρονται ότι ένα τοπικό δημοτικό συμβούλιο που υποστηρίζεται από την Τουρκία τους αρνείται την πρόσβαση σε νερό. Κάποιοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μια μορφή “συλλογικής τιμωρίας” για απλήρωτους φόρους, ανέφερε το πρακτορείο Northern Press που εδρεύει στη Συρία.

κείμενο Πέτρος Κράνιας

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Σύμφωνα με όσους από τους οποίους πήραν συνέντευξη, το δημοτικό συμβούλιο στο Αζάζ αποφάσισε να κόψει την παροχή νερού σε ορισμένες γειτονιές όπου η είσπραξη φόρων ήταν κάτω από το 50%. Στην απόφασή του, το συμβούλιο υποστήριξε ότι η είσπραξη του φόρου νερού δεν υπερβαίνει το 30% σε όλη την πόλη.

b62a8a5604f74f9cbd5084489c067f32

Οι κάτοικοι λένε ότι δεν επέλεξαν πρόθυμα να αποφύγουν τις πληρωμές φόρων. Αντίθετα, επεσήμαναν την έλλειψη θέσεων εργασίας, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και τον αυξανόμενο πληθωρισμό που έχει δυσκολέψει τις πληρωμές.

Η οικονομία της περιοχής άλλαξε μετά την αλλαγή του κεντρικού της νομίσματος από τη συριακή λίρα στην τουρκική λίρα μετά την κατάρρευση της πρώτης από τον υπερπληθωρισμό. Τώρα η ίδια η τουρκική λίρα χάνει την αξία της εν μέσω μιας έκρηξης πληθωρισμού που έχει διαχυθεί στη βόρεια Συρία. 

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει τους Σύρους αντάρτες στην περιοχή από τις πρώτες ημέρες του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Οι καταγγελίες ότι η Τουρκία και οι πληρεξούσιοί της εμποδίζουν ενεργά τα αποθέματα νερού να φτάσουν σε κοινότητες στη Συρία δεν είναι καινούργια. Η Άγκυρα έχει αρνηθεί ότι η ίδια ή η διοίκηση που δημιούργησε στην περιοχή ευθύνονται για την έλλειψη νερού, αλλά ντόπιοι, διεθνείς οργανισμοί και η συριακή κυβέρνηση την έχουν κατηγορήσει ξανά και ξανά για την κρίση.

syria

One thought on “Οι δυνάμεις του Ερντογάν στη Βόρεια Συρία κόβουν το νερό σε όσους δεν πληρώνουν φόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *