Ερντογάν:13+2 λόγοι για τους οποίους είναι…’Φιλέλληνας’…(και μάλιστα μεγάλος)

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:41 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ερντογάν,

Στη συνείδηση των Ελλήνων η Τουρκία είναι χώρα – εχθρός. Η πολιτική του γειτονικού μας κράτους είναι εχθρική προς τη δική μας καθώς επιθυμεί να αλλάξει με επιθετικό και βίαιο τρόπο τα κεκτημένα που έχουμε κερδίσει de bello και de jure.

Βλέπουμε πως ο Ερντογάν παρουσιάζει τα ίδια στοιχεία που έχουν όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες. Αλαζονεία που οδηγεί στην ύβρη. Αν σκεφτούμε την πορεία ενός τραγικού ήρωα θα ακολουθήσει η νέμεσις. Μόνο που στην πολιτική δεν έχουμε κάθαρση. Αν ο λαός όμως ξεσηκωθεί έχουμε εκκαθάριση.

O Ερντογάν ως κυρίαρχη προσωπικότητα στην τουρκική πολιτική σκηνή εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί την προσωποποίηση της πολιτικής αυτής. Ως προς την Ελλάδα λίγα έχουν αλλάξει σε σχέση με το 1996 και την κρίση των Ιμίων, ωστόσο κάθε πολιτικός αφήνει την προσωπική του πινελιά. Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά της ερντογανικής περιόδου που αφορούν άμεσα τη χώρα μας.

Όλα τα …. Φιλελληνικά κατορθώματα του Ερντογάν

1, έχει οδηγήσει στη φυλακή το σύνολο των αξιόμαχων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, με τις πληροφορίες από ελληνικής πλευράς να κάνουν λόγο για χαμηλής ποιότητας πιλότους.

2, προσπαθεί πάση θυσία να δημιουργήσει τουρκική πολεμική βιομηχανία. Εκ πρώτοις φαίνεται σωστή απόφαση, ωστόσο τα κριτήριά του δεν είναι αξιοκρατικά αφού εμπλέκονται άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ώστε να απομυζούν τα κρατικά λεφτά. Αποτέλεσμα υπερκοστολογήσεις και αναποτελεσματικά όπλα.μηδέν εις το πηλίκον δηλαδή.

3, στράφηκε προς τη Ρωσία, με έναν τελείως άγαρμπο διπλωματικά τρόπο. Στην ουσία ‘πούλησε’ το ΝΑΤΟ, αντί να προσπαθήσει να ‘παίξει’ διπλωματικά και να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική γεωγραφική θέση της χώρας του. Αντί να ελιχθεί κινήθηκε ατσούμπαλα επιδεικνύοντας αλαζονεία και ύβρι. Υπερεκτιμώντας τη σημασία που έχει για τις Μεγάλες Δυνάμεις.

4, έχει ανοίξει μέτωπα πολλά μέτωπα. Δεν έχει πια μόνο τους Κούρδους. Έχει εμπλακεί και στη Συρία και στη Λιβύη. Έχει ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων του.

5, με όλα αυτά έχει ισοπεδώσει την τουρκική οικονομία που οδεύει ολοταχώς προς το ΔΝΤ. Δεν έχει πια ταμειακά διαθέσιμα, ‘σκούπισε’ τις εμπορικές τράπεζες, ‘εφαγε’ τα λεφτά του Κατάρ…. μόνη λύση το ΔΝΤ

6, οι σχέσεις που είχε η Τουρκία με τα αραβικά κράτη έχουν χαλάσει, καθώς ο Ερντογάν προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του, ως εκπρόσωπο όλου του μουσουλμανικού κόσμου. Ούτε η Σαουδική Αραβία, ούτε το Ιράν (με διαφορετική αφετηρία σκέψης η κάθε χώρα) θα το δεχθούν αυτό. Τόσο άγαρμπος διπλωματικά που η Αίγυπτος έχει συμμαχήσει με το Ισραήλ (και λόγω των ΗΠΑ βέβαια).

7,  η συνεργασία του Ερντογάν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει κάνει τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να ανησυχούν.

8, έκανε εχθρό του το Ισραήλ, χωρίς να φαίνεται τρόπος να τα βρουν ξανά οι δύο χώρες.

9, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για το πραξικόπημα εναντίον του

10, κινήθηκε απροκάλυπτα κατά των ΗΠΑ

11, συμμάχησε με τους Ρώσους, για να τα χαλάσει μαζί τους, για να τα ξαναβρεί, να τα ξαναχαλάσει κλπ κλπ

12, ο Ερντογάν είναι ένας αυταρχικός ηγέτης που σημαίνει πως δεν ακούει κανέναν, είτε σύμβουλο είτε πολιτικό αντίπαλο. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον διορθώσει. Όποιος τολμήσει …. ‘απομακρύνεται’.

13, ήταν τόσο επιθετικός απέναντι στην Ελλάδα, που ακόμα και εμείς που δεν είμαστε παραδοσιακά καλοί στη διπλωματία, έχουμε αναβαθμίσει τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ακολουθούν Σαουδική Αραβία, ακόμα και το Ιράν σε μικρό βαθμό.

14, η επίθεση στον Έβρο, έκανε τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν πως είμαστε οι Ακρίτες της Ένωσης και πως σε κάποιο βαθμό θα πρέπει έμπρακτα να μας στηρίζουν απέναντι σε τρίτους.

15, εν τέλει κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες ασχέτως του κόμματος που στηρίζουν. Αν σκεφτούμε την ιστορία μας είναι μεγάλη υπόθεση αυτή.

Βλέπουμε πως ο Ερντογάν παρουσιάζει τα ίδια στοιχεία που έχουν όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες. Αλαζονεία που οδηγεί στην ύβρη. Αν σκεφτούμε την πορεία ενός τραγικού ήρωα θα ακολουθήσει η νέμεσις. Μόνο που στην πολιτική δεν έχουμε κάθαρση. Αν ο λαός όμως ξεσηκωθεί έχουμε εκκαθάριση.

Θα έπρεπε λοιπόν οι Έλληνες να τον ευχαριστήσουμε. Να τον καλέσουμε στη χώρα μας και να τον φιλέψουμε. Τόσα καλά ποιος άλλος μας έχει φερθεί;

Υ.Γ Είναι προφανής ο σαρκασμός στο άρθρο μας. Το διευκρινίζουμε πάντως καλού – κακού καθώς μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο.

του αρχισυντάκτη

One thought on “Ερντογάν:13+2 λόγοι για τους οποίους είναι…’Φιλέλληνας’…(και μάλιστα μεγάλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *