Επικρατείας | Ποιοι συνεργάτες του Μητσοτάκη διαγκωνίζονται για μία θεση

Επικρατείας | Ποιοι συνεργάτες του Μητσοτάκη διαγκωνίζονται για μία θεση

Συνωστισμός υποψηφίων σημειώνεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, δεν ισχύει ότι “όλοι οι καλοί χωράνε”. Ένας φαίνεται πως είναι σίγουρος κι αυτός είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Γεραπετρίτης “εποφθαλμιούσε” τον θώκο του Δένδια, αλλά προς το παρόν(;) οι φιλοδοξίες του μπήκαν στον πάγο. Άλλωστε όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν οι σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια δεν είναι φιλικές.

Πάντως, αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα είναι η δεύτερη φορά κάτι που δεν θα αρέσει στους “γαλάζιους” βουλευτές, δεδομένου ότι παραβιάζει άτυπο κανόνα. Οι φίλοι του υπουργού λένε ότι είναι απαραίτητος στον πρωθυπουργό και θα είναι πολύ περισσότερο απαραίτητος στην πορεία προς τις εκλογές, ενώ η ενασχόλησή του με τον γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό και την εποπτεία του κυβερνητικού έργου δεν θα του επέτρεπε να κάνει προσωπική προεκλογική καμπάνια.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Screenshot 2020 02 17 foto ape mpe 382 jpg JPEG εικόνα 1270 × 610 εικονοστοιχεία e1603011834837

Βέβαια, οι παλαιοί βουλευτές λένε ότι αυτά είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”. Μάλιστα δηλώνουν με νόημα (ίσως και κακεντρέχεια) ότι ο υπουργός Επικρατείας μέτρησε την απήχησή του σε διάφορες περιοχές (Α’ Πειραιώς, Νότιος και Βόρειος Τομέας Αθηνών), αλλά τα σημάδια δεν ήταν καλά και κάπως έτσι εγκατέλειψε την ιδέα να κατέβει με σταυρό. Ξανά, λοιπόν, στη σιγουριά του Επικρατείας, παρά τις γκρίνιες. Αφού το “μεγάλο αφεντικό” συμφωνεί, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

PATELIS
o Aλέξης Πατέλης

Σκέρτσος και Πατέλης

Ερώτημα υπάρχει και για τον υφυπουργό Επικρατείας, τον Άκη Σκέρτσο, που μετά από μία διαδρομή ως διευθυντής του γραφείου υπουργών κατέληξε γενικός διευθυντής στον ΣΕΒ κι όταν ήρθε η ώρα τον έκανε από εκεί μετεγγραφή ο Μητσοτάκης. Ακούγεται ιδιαίτερα έντονα ότι “απαιτεί” επίμονα από τον πρωθυπουργό να τον “αποκαταστήσει” πολιτικά με μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Προφανώς, ο Άκης Σκέρτσος θεωρεί ότι η επιτυχία του του δίνει το δικαίωμα να έχει απαιτήσεις. Μόνο που αυτό δεν αρέσει στον Μητσοτάκη, παρότι ισχυροί παράγοντες, που στηρίζουν τον Σκέρτσο, έχουν πέσει μονοί-διπλοί για να ενισχύσουν . Δεν είναι μόνο ο Στουρνάρας, είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κολλητός της οικογένειας, ο κύριος Πικραμμένος που σπρώχνει.

Και σαν να μην έφταναν οι ανωτέρω δύο, έχουμε και τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον Αλέξη Πατέλη, ο οποίος θέλει ντε και καλά να μπει μέσω Επικρατείας στον πολιτικό στίβο. Έχοντας δηλώσει επανειλημμένως την σεξουαλική του ταυτότητα και τον γάμο με τον σύντροφό του, ελπίζει πως με το Επικρατείας θα γίνει πολιτικά διακριτός και στο μέλλον θα μπορεί να ελπίζει σε εκλογή με σταυρό, λόγω και της υποστήριξης από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Αν, όμως, μπουν οι τρεις παραπάνω στο “γαλάζιο” Επικρατείας θα γεμίσουν οι μισές εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου. Φυσικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν είναι για να διευκολύνονται συνεργάτες του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά ο Κυριάκος έχει αποδείξει ότι δεν πολυλαμβάνει υπόψη τις γκρίνιες των βουλευτών του που θα κληθούν να δώσουν τη μάχη του σταυρού, απολογούμενοι για ουκ ολίγα “κατορθώματα” της κυβέρνησης…

One thought on “Επικρατείας | Ποιοι συνεργάτες του Μητσοτάκη διαγκωνίζονται για μία θεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *